ETTA - LEKA Volley

01.10.2017

Leka vieraaksi kotiavaukseen! Anssi Hakalan 400. ottelu

Lentopalloseura Etta avasi kautensa viime lauantaina komealla 3-0-vierasvoitolla rakkaasta vihollisestaan, Kokkolan Tiikereistä. Kotiavauksen vuoro on sunnuntaina 1.10., kun Oulun urheilutalolle vieraaksi saapuu kovavireinen Leka Volley Kuopiosta. Ottelussa Etta-kapteeni Anssi Hakala saavuttaa kunnioitettavan 400 pääsarjaottelun rajapyykin.

Etta pelasi Kokkolassa laajalla rosterilla, kun kaikki 12 pelaajaa kävivät kentällä. Tämän kauden laajempi materiaali antaakin päävalmentaja Olli Kuoksalle enemmän peluutusmahdollisuuksia aikaisempiin kausiin verrattuna. Esimerkiksi yleispelaajaosastolla on heittää kentälle neljä laadukasta vaihtoehtoa.

Kauden avausottelu Tiikereitä vastaan alkoi hieman hermostuneesti molemmilta joukkueilta mutta Etta kasasi itsensä ensimmäisen erän lopussa voittaen sen, jonka jälkeen loppu pelin pelaaminenkin helpottui. Kovimmat pistemiehet olivat Antti Ronkainen 15 +12, Joonas Jokela 14 +10 ja Eetu Pennanen 10 +4. Anssi Hakala pelasi toisen ja kolmannen erän liberona. Myös passari Niko Haapakoski oli mies paikallaan pyörittäen minipuolista hyökkäyspeliä.

Kovakuntoinen Leka

'Leka on avannut kautensa erinomaisesti uuden päävalmentajansa Jukka Tuovisen johdolla, kaataen kauden avausottelussaan Loimun vieraissa 0-3 sekä maanantaina Hurrikaanin numeroin 1-3. Leka on lähtenyt kauteen hyvin nuorella joukkueella. Oululaisyleisölle tuttu Eelis Karinen, 24, kuuluu joukkueen senioriosastoon toiseksi vanhimpana pelaajana isähahmona toimivan Jukka Lehtosen, 35, jälkeen. Tuttuja nimiä Lekalta ei silti puutu. EM-kisajoukkueestakin tutut Jan Helenius ja Henrik Porkka sekä passari Akseli Lankinen ja hakkuri Samuli Kaislasalo ovat lentopalloyleisölle tuttuja tulevaisuuden nimiä. Joukkueen ainoa ulkomaalaispelaaja on nuori albanialainen kovaa lyövä yleispelaaja Redi Koci.

Ottelussa ovat vastakkain kaksi nuorta joukkuetta, joissa tulevaisuuden tähdet ottavat mittaa toisistaan. Pitkiä palloralleja on varmasti luvassa molempien joukkueiden hyökätessä ja puolustaessa hyvin. Luvassa on tiukka vääntö ja ottelusta voidaan povata todella tasaista. Kentällä nähdään paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet koko ikänsä vastakkain juniori-ikävuosina. Ettan jo viime kaudesta hyvin säilynyt runko ja nuorten pelaajien esiinmarssi antavart luvan odottaa kovia suorituksia. Korkealta ja kovaa hyökkäävä 205-senttinen hakkuri Kaislasalo on avannut kauden loistavasti, joten kotijoukkueen torjunnan ja puolustuksen on oltava hereillä.

Mitä kiusaa kokeneet kapteenit Hakala ja Lehtonen keksivät nuoremmilleen? Onko Ettan puolustus tälläkin kaudella kotiparketilla rautaa, kuten se oli viime kaudella? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaukset nähdään sunnuntaina klo 15:30 Oulun Urheilutalolla!

Oletetut aloituskokoonpanot:
Etta Passari: Niko Haapakoski Yleispelaajat: Eetu Pennanen, Antti Ronkainen Keskitorjujat: Jens Ahremark, Markus Väisänen Hakkuri: Joonas Jokela Libero: Petteri Kiilunen
Leka Passari: Akseli Lankinen Yleispelaajat: Jan Helenius, Redi Koci Keskitorjujat: Henrik Porkka, Jukka Lehtonen Hakkuri: Samuli Kaislasalo Libero: Teemu Silventoinen

MITÄ: Mestaruusliigalentopalloa Lentopalloseura Etta – Leka Volley, Kuopio
MISSÄ: Oulun Urheilutalolla, 1.10.2017, klo 15:30
ERIKOISTA: Anssi Hakalan uran 400. pääsarjaottelu

ETTA tiedotus