ETTA - Sampo Volley

21.10.2017

Etta mittaa tasonsa Sampoa vastaan

Etta jatkaa Mestaruusliigaa kohtaamalla viime kauden pronssimitalisti Sampo-Volleyn Oulun Urheilutalolla lauantaina 21.10. klo 15:30. Ottelussa on vastakkain kaksi tällä kaudella vielä voittamatonta joukkuetta, joten jompi kumpi joutuu poistumaan Urheilutalolta ensimmäinen tappio niskassaan.

Etta on aloittanut kautensa loistavasti neljällä 3-0 voitolla, mikä oikeuttaa sarjassa kolmanteen sijaan kahdellatoista pisteellä. Sampo on ottelun enemmän pelanneena sarjassa toisena neljällätoista pisteellä tasapisteissä kärkijoukkue VaLepan kanssa. Viimeistään nyt oululaiset pääsevät mittaamaan tasonsa toden teolla sarjassa jopa toiselle sijalle rankattua Sampoa vastaan.

Sammon joukkue on uusiutunut tälle kaudelle valmennuspuolella, kun kokenut Jukka Tuovinen siirtyi Lekaan ja tilalle tuli entinen Sampo-legenda Timo Tolvanen aisaparinaan Pekka Seppänen. Valmennuspesti on Tolvasen pelaajauran jälkeen toinen, kun hän aloitti valmennusuransa Puijo Wolleyn naisten peräsimessä viime kaudella.

Pelaajapuolella Sampo on vahvistunut entisestään. Joukkueen kovin pyssy on edelleen virolaisyleispelaaja Andrus Raadik, joka pelasi myös Viron maajoukkueessa kesän EM-kisoissa. Raadikin ohella yleispelaajaosastolle tuli kovuutta, kun taitava Enderwin Herrera palasi Sampoon muutaman Kokkolassa vietetyn kauden jälkeen. Passipeliä joukkueessa pyörittää kokenut Petteri Penttinen. Hakkurin paikalta löytyy hyvän alkukauden pelannut Eetu Häyrinen. Keskitorjujaliittoa Sammon joukkueessa edustaa Aleksi Kaatrasalo ja Mikko Väliaho. Liberontontilla on Aleksi Mutka.

Etta ja Sampo kohtasivat viime kaudella puolivälierissä Sammon marssiessa mitalipeleihin voitoin 3-0. Lauantain ottelu antaakin kuvaa, millä tasolla Etta:n pelaaminen tällä hetkellä on verrattuna Mestaruusliigassa toiseksi uumoiltuun joukkueeseen verrattuna. Oululaisten joukkue on fyysisesti hyvässä kunnossa ja sairastupa on tyhjä. Yleispelaaja Eetu Pennanen oli edellisen ottelun kuningas ja toivotaan, että Eetu jatkaa samaan malliin. Tällä kaudella laajuutta on toki riittänyt, kun myös laiturit Joonas Jokela ja Antti Ronkainen ovat olleet hyvässä vireessä. Passari Niko Haapakoski on pyörittänyt monipuolista ja tarkkaa passipeliä ja keskitorjujan tontillekin on kolme hyvää vaihtoehtoa, kun Jens Ahremark, Markus Väisänen ja Ville Kaksonen taistelevat pelipaikoista. Kapteeni Anssi Hakala on ollut alkukauden liberona mutta pystyy pelaamaan tarvittaessa myös yp:n tontilla, mikä lisää päävalmentaja Olli Kuoksan peluutusmahdollisuuksia entisestään.

Valmentajina vastakkain ovat kaksi entistä huippuliberoa! Kumman joukkue kaivaa pallot kentästä voiton arvoisesti ja kumpi joukkue taas joutuu nielemään tappion karvasta kalkkia ensimmäistä kertaa tällä kaudella? Näihin kysymyksiin vastauksia lauantaina!

Oletetut avauskokoonpanot:
ETTA Passari: Niko Haapakoski Hakkuri: Joonas Jokela Keskitorjujat: Jens Ahremark & Markus Väisänen Yleispelaajat: Eetu Pennanen & Antti Ronkainen Libero: Anssi Hakala
Sampo: Passari: Petteri Penttinen Hakkuri: Eetu Häyrinen Keskitorjujat: Aleksi Kaatrasalo & Mikko Väliaho Yleispelaajat: Andrus Raadik & Enderwin Herrera Libero: Aleksi Mutka

MITÄ: Mestaruusliigalentopalloa Lentopalloseura Etta – Sampo-Volley
MISSÄ: Oulun Urheilutalolla lauantaina 21.10.2017 klo 15:30
ERIKOISTA: Etta ei ole hävinnyt vielä erääkään kauden Mestaruusliigassa! 

Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu -palvelusta: https://www.ruutu.fi/stream/3103871