ETTA - Vantaa Ducks

14.10.2017

Etta kohtaa ankkaparven

Lentopalloseura Etta:n kotipelit jatkuvat lauantaina, kun Urheilutalon parketille astelee Vantaa Ducks klo 15:30 alkavaan otteluun. Joukkueet lähtevät otteluun päinvastaisista asetelmista, kun ETTA on voittanut kaikki kolme Mestaruusliigaotteluaan ja Ducks hakee vielä ensimmäistä voittoaan viiden ottelun jälkeen.


Etta pelasi keskiviikkona tiukan Suomen Cupin ottelun Kokkolan Tiikereitä vastaan. Cup-unelma kuitenkin elää vielä, kun oululaiset käänsivät ottelun vaikean alun jälkeen 3-1 voitokseen. Ducks puolestaan hävisi keskiviikkona Mestaruusliigaottelun Loimulle Raisiossa 3-0.

Vantaa Ducks, kuten Etta:kin, pääsi aloittamaan kauden lähes samalla miehistöllä kuin viime kaudella. Joukkueen kuusikko on tuttu: Alpár Szabo (kt) - Lassi Nurminen (kt) - Karl Kulaots (h) - Toni Kankaanpää (yp) - Miro Määttänen (yp) ja Bálint Magyar (p). Hakkurina voi pelata myös pitkän huiskea Antti Vallin ja myös passarin tontilla on tällä kaudella laajuutta, kun albanialainen Amarildo Deliu pyörittää ankkaparven peliä Magyarin siipiveikkona. Liberona viime otteluissa on pelannut Kyyjärveltä siirtynyt Atte Kyrölä, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan myös yleispelaajana.

Vantaa Ducksin kaikki kaikessa on kokenut kapteeni Toni Kankaanpää, joka on palannut kesän loukkaantumisen jälkeen tutulle tontilleen yleispelaajaksi. Onkin oletettavaa, että Tonin pelikunnon kohotessa myös vantaalaisten peli alkaa toimimaan paremmin. Toinen mielenkiintoinen pelaaja on niin ikään yleispelaajan paikalla pelaava Miro Määttänen, jonka kädestä pallot päättyvät kovaa ja kovalla prosentilla suuntaan tai toiseen. Nämä kaksi pelaajaa ovat ne, jotka Etta:n pitää saada lauantaina pysäytettyä.

Etta:n kausi on siis lähtenyt käyntiin varsin mainiosti. Takana ovat nyt 3-0 voitot Mestaruusliigaotteluissa Tiikereitä, Lekaa ja Lakkapäätä vastaan. Etta:n ja Ducksin väliset ottelut ovat kuitenkin olleet viime kausina tasaisia ja viihdyttäviä. Viime kaudella vantaalaiset veivät runkosarjan kamppailut nimiinsä 2-1. Lauantain ottelusta tekee erityisen mielenkiintoisen se, että molemmat joukkueen pelaavat lähes samoilla miehistöillä, kuin viime kaudella. Mielenkiintoista on myös nähdä, että minkä seitsikon päävalmentaja Olli Kuoksa heittää askiin. Kuoksa totesi voitokkaan Cup-ottelun jälkeen, että kaikki 12 pelaajaa pitää olla mahdollista heittää tarvittaessa aloitukseen, jos isoista pytyistä meinataan joskus pelata.

Oletetut avauskokoonpanot:
ETTA
Passari: Niko Haapakoski
Yleispelaajat: Antti Ronkainen & Eetu Pennanen
Keskitorjujat: Jens Ahremark & Markus Väisänen
Hakkuri: Joonas Jokela
Libero: Anssi Hakala
DUCKS
Passari: Bálint Magyar
Yleispelaajat: Toni Kankaanpää & Miro Määttänen
Keskitorjujat: Alpár Sbazó & Lassi Nurminen
Hakkuri: Karl Külaots
Libero: Atte Kyrölä

MITÄ: Mestaruusliigalentopalloa Lentopalloseura Etta – Vantaa Ducks
MISSÄ: Oulun Urheilutalolla lauantaina 14.10.2017 klo 15:30
ERIKOISTA: Molemmat joukkueet pelaavat lähes samoilla miehistöillä kuin viime kaudella!