Hurrikaani-Loimaa - LEKA Volley

25.09.2017

Leka haastamaan raajarikkoista Hurrikaania

Hurrikaanilla käynnistyi sunnuntaina historiansa 11. liigakausi. Kymmeneltä aikaisemmalta kaudelta on muistojen arkistossa neljä hopeista ja kaksi pronssista mitalia. Kaikki mitalit ovat tulleet kuuden edellisen kauden aikana, joten kovinkaan vaatimattomaan tulokseen ei tällä(kään) kaudella saviseudulla tyydytä. Mestaruuskiiman kannalta tärkeintä on löytää passari-hakkuri- akselille toimivat tahdit. Ainakin kauden alussa tahtipuikkoa heiluttaa Rovaniemeltä hankittu toista kauttaan Mestaruusliigaa pelaava Matti Toivola ja hänen adjutanttinaan hakkurina operoi ex-Tiikeri Antti Ropponen. Kaverukset ovat tuttuja toisilleen jo pohjanmaan ajoilta, joten kovinkaan vaikeaa ei varmastikaan ole päästä nuottikirjan samalla sivulle.

Loimaalaisten valmistautumista ovat haitanneet lähes koomiseksi muodostuneet loukkaantumiset. Ropponen loukkaantui maajoukkueleirillä, eikä ole vielä kertaakaan esiintynyt uudessa joukkueessaan, samoin australialaiskaksikko Tom Douglas-Powell ja Max Staples ovat olleet enemmän ”veksin mäessä” kuin parketilla. Kun Kasimir Vuorinen liittyi viimeisimpänä joukkueen sairasosastolle, on Lauri Rantasella ollut vaikeuksia saada toimivaa tai edes jotenkin järkevää aloitusseitsikkoa jalkeille. Maanantain koti-avauksen kokoonpano elää varmasti aivan ottelun alkuun saakka. Rantanen odottaa, että neljästä loukkaantuneesta edes yksi, parhaimmassa tapauksessa kaksi pelaajaa saataisiin jalkeille. Sunnuntain Ducks- vieraspeli antaa suuntaan, onko Hurrikaanin sairastupa tyhjenemään päin.

Hurrikaani lähtee tähänkin kauteen yhtenä mestarisuosikkina. Mutta edellä mainittujen ongelmien takia Rantanen toppuuttelee varsinkin alkukauden otteluita.

– Ei välttämättä nähdä viime kaudelta tuttua ilotulitusta heti kauden alussa. Tärkeintä on tietysti olla kunnossa keväällä, joten jos nämä loukkaantumiset keskittyvät syyskauteen niin hyvä asia, miettii toisen kauden päävalmentaja.

Lekan suurimmat muutokset viime kauteen ovat valmennuspuolella. Yksi tämän valtakunnan arvostetuimmista päävalmentajista Jukka Tuovinen vaihtoi Pielaveden maitolaiturit Kuopion kirkkaisiin katuvaloihin. Tuovisella on käsissään hyvin valmentajansa näköinen nippu. Lekasta löytyy potentiaalia koko Savon edestä. Samuli Kaislasalo on isossa roolissa, eikä nuoresta iästään huolimatta ole enää kokematon. Passarikaksikko on tälläkin kaudella suurin kysymysmerkki. Pystyykö Akseli Lankinen ottamaan sen yhden hyppäyksen eteenpäin ja pitämään focuksen koko ajan pelissä.

Maanantaina Loimaalla nähdään varmasti tiukka kamppailu, joka ei varmastikaan ole ohi kolmessa erässä. Lyhykäisyydessään voidaan todeta, että vastakkain on rampa kotijoukkue ja haaskaa mielivä Leka. Leka tietää, että nyt on sen realistinen mahdollisuus napata voitto Loimaalta.

Ottelu on nähtävissä Ruutu -palvelussa http://www.ruutu.fi/stream/3094544