Sampo Volley - Rantaperkiön Isku

15.10.2017

Sunnutaiehtoolla Pielaveden avauspeli

Sunnuntaiehtoona avataan sarja myös Pielaveden salissa. Sampo Volley saa vieraakseen perinteikkään Rantaperkiön Iskun, joka on nykyisistä miesten Mestaruusliigajoukkueista pisimpään pääsarjatasolla pelannut ja myös seurana vanhin, Iskun syntymävuosi on 1911 eli toistakymmentä vuotta ennen Voimistelu- ja Urheiluseura Pielaveden Sampo ry:n perustamista. Sammolla ja Iskulla on siis paljon yhteistäkin historiaa ja vuosien varrella on nähty monta tiukkaakin tiukempaa kamppailua, milloin sarjapisteistä ja milloin isommista panoksista, kerran jopa cupin voitosta.

Iskun nuorekas joukkue aloitti liigakauden voitolla naapuriseura Akaa-Volleystä ja on sen jälkeen kärsinyt pari tappiota. Joukkueen tehokkain pistemies on tähän saakka ollut konkari Matti Hietanen, joka varmasti tulee olemaan suuressa roolissa koko kauden ajan. Toisena yleispelaajana on Mutkan Tomi, saas nähdä millaisena kisailuna veljesrakkaus Allun kanssa näkyy verkon läpi. Iskun libero Tommi Roininen lukeutuu myös sarjan parhaimpiin nostajiin.

Sampo on muutamissa viime peleissään joutunut pitämään muutamia miehiä syrjässä. Mikko Väliaho seurasi koko edellisen ottelun vaihtokulmauksesta, mikä antoi loistavan näyttöpaikan Panu Pitkäselle. Panuhan vastasi haasteeseen 75% tappotehoilla ja neljällä torjunnalla. Passipelistä huolehti pääosin Aleksi Kössi. Sunnuntaille kokoonpanon voi odottaa jälleen muuttuvan, mutta miltä osin?

Valmentaja Dole Tolvanen on tyytyväinen kuluneeseen viikkoon ja toivoo, että Pielaveden hallin "taika" on ennallaan:

- Tiukka ja onnistunut harjoitusviikko takana ja kiva päästä näkemään miten se näkyy pelissä. Viime viikonloppuna pelattiin lähes kokonainen ehjä peli, ainoastaan kolmannessa erässä tuli pieni heikko hetki.

- Tuleva vastustaja on mielenkiintoinen. Vuosien saatossa Isku ja Sampo on vääntänyt useasti tiukkaan, eikä tunteitakaan ole puuttunut. Nyky-Isku on toki aika paljon muuttunut mutta sieltä löytyy myös kovia ja kokeneita pelimiehiä mm. yleispelaaja-osastolta. Matti Hietanen on varmasti se kovin kanto kaskessa, mutta yritetään löytää keinoja miehen pysäyttämiseen. Edelleen mennään pitkälti oma pelaaminen edellä, eli jos saadaan se ehjä peli aikaiseksi ilman suurempia notkahduksia, niin olisin erittäin tyytyväinen. Mukava päästä pelaamaan myös Pielavedelle pitkästä aikaa. Toivottavasti hallissa on ns. vanhan ajan meininki!!!"

Syyslomaviikon kunniaksi Sampo Volley tarjoaa ottelun kaikille koululaisille ja opiskelijoille ilmaiseksi, eli nyt ei lompakko rasitu vaikka lähtisi koko perheen voimin peliä seuraamaan. Hyvä tilaisuus myös seutukunnan junioriseuroille tuoda nuoret palloilijat hakemaan oppia ja intoa huipputasolta.

Teemaan sopivasti otteluisäntä Olifu Finland on kutsunut varhaiskasvatuksen ammattilaisia savon alueelta mukaan ottelutapahtumaan ja tutustumaan samalla alan uusimpiin välineisiin.

Sampo Volley - Rantaperkiön Isku
Pielaveden liikuntahalli
Sunnuntai 15.10. klo 17:00