Team Lakkapää - Sampo Volley

23.09.2017

Sampo Volley juhlistamaan Perungan Poikia joukkueiden kauden avauksessa

Team Lakkapään kausi alkaa juhlavasti. Perungan Pojat täytti tänä vuonna 70 vuotta ja Mestaruusliigakauden 2017-2018 avaus Lapin Urheiluopistolla on samalla seuran juhlaottelu. Juhlia vietetään ottelun alussa muutoinkin, sillä Perungan Poikien ikonin: Normunds Veinbergsin paita nostetaan Urheiluopiston hallin päätyyn yhdessä joukkueen neljän mestaruus- ja yhden Suomen cupin voittoviirin kanssa.

Mikäpä olisi sopivampi avausvastustajaksi juhlaotteluun kuin Sampo Volley. Seurat ovat 2000-luvun hallitsijoita aina 2010-luvun alkuun saakka. Sen jälkeen molemmilla joukkueilla on ollut seesteisempi kausi, mutta kuvaavaa molemmille joukkueille on se, että ne palasivat viime kaudella Suomen huipulle. Joukkueet kohtasivat pronssiotteluissa, jotka tutun eli pisimmän kaavan mukaan vei Sampo Volley.

Sampo on vain vahvistunut viime kaudesta. Yleispelaajien ykköseksi noussutta virolaista Andrus Raadikia komppaa Sampoon palannut Enderwin Herrera. Passipelistä vastaa Petteri Penttinen ja keskipelaajien tontilla riittää myös laatua. Vastaanotossa on maajoukkueessa esiintynyt libero Aleksi Mutka ja hakkureina Eetu Häyrinen, joten kasassa on kivikova joukkue, jota johtaa Timo Tolvanen.

Lakkapään rosteri on sen sijaan kokenut merkittäviä muutoksia viime kaudesta kun joukkueessa vaihtuivat passari, hakkuri ja libero. Nyt peliä johtaa kanadalaispassari Joshua McKay ja hakkurina samoin kanadalainen Gasey Scouten. Molemmat ovat todella kovia hyppysyöttäjiä ja todellisia laatupelaajia paikoillaan. Bobby Walsh oli viime kaudella liigan parhaita keskipelaajia ja Tuomas Hautalan lisäksi pituutta sentteriosastolle tuo kanadalainen 208-senttinen Danny Grant. Jouni Palokangas on jälleen huippuiskussa ja liberon paikalla on amerikkalainen Gabriel Domecus.

Ottelu alkaa Lapin Urheiluopistolla lauantaina 23.9. kello 17.00.