VaLePa - Akaa-Volley

25.10.2017

Akaa-Volley kasvattajaseura

Akaan Viiala on maineikasta lentopallon kasvattajaseutua, mm. edesmennyt suuri lentopallovaikuttaja ja maajoukkuepelaaja Juhani ”Jussi” Vesanen oli Viialan Pyryn kasvatteja. Samoin VaLePassa Suomen mestaruuden voittanut Joni Mikkonen on saanut pelioppinsa Pyryn riveissä. Toijalan ja Viialan laitettua hynttyyt yhteen muodostui Akaa ja lentopalloa Mestaruusliigassa pelaa Akaa-Volley. Legendaarisen junnuvalmentaja Risto Lahden johdolla A-volley on pärjännyt hyvin nuorten sarjoissa ja seura on tehnyt tiivistä farmiyhteistyötä Rantaperkiön Iskun kanssa.

Perhepeli tuo iloa vauvasta vaariin

Sarjanousun innoittamina on Akaassa innokkaita faneja ja bussilastillinen on tulossa kannustamaan omiaan Sastamalaan. Lisäksi on lähtenyt kutsu Lempäälään Jyryn ja Kisan junioreille tulla seuraamaan paikanpäälle huippulentopalloa. Paikalla on Herra Hakkarainen ja muuta mukavaa; kasvomaalausta, askartelupiste, muovailuvahataiteilua ja kaikille lapsille kotiin mennessä VaLePa:n punainen ilmapallo matkaan mukaan.
Tule mukaan viettämään vauhdikas keskiviikkoilta Vexve Areenalle!

Akaa-Volleyssa runsaasti liigakokemusta

Joni Mikkonen on Akaan tunnetuin ja meritoitunein pelimies. Akaassa Joni pelaa yleispelaajana ja on jälleen päässyt huippukuntoon. Antti Poikela on joukkueen toinen yleispelaaja. Poikela puolestaan edustaa lentopallon lappilaista koulukuntaa Sami Harjulan, Arto Hannin, Matti Junturan ja Tapio Nissin tavoin. Poikela pelasi viime kaudella Tsekissä ammattilaisena.

Joukkueen juonikkaana passarina häärää Ossi Heino, jolla myös on pitkä ura liigapassarina. Yhteistyö Teemu Koivusen kanssa on tuttua jo Rantaperkiön Iskun ajoilta. Dimitri Borichevilla on myös pitkä liigakokemus ja hän pystyy pelaamaan sekä hakkurina että keskimiehenä. Amerikkalainen Scott Siwicki on kelpo keskimies. Myöhemmin joukkueeseen liittynyt Ryan Mather on vielä arvoitus, onko hän hurja hakkuri.