Vantaa Ducks - LEKA Volley

22.10.2017

Talttuuko Kaislasalon hirmuleka Vantaa Ducksin torjuntaan?

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkuu Vantaan Korson Lumo-hallissa sunnuntaina 22.10. Vantaa Ducks kohtaa kuopiolaisen LEKA Volleyn klo 17.00 alkavassa ottelussa. Ankat ovat kärsineet niin harjoituskauden kuin kauden alussakin pienistä loukkaantumisista. Tällä hetkellä passari Bálint Magyar on sairaslomalla, jolta hän palaa tulevan viikon alkupuolella jälleen harjoitusvahvuuteen. Vantaa Ducks on sarjassa viimeisenä ja LEKA Volley viidentenä kymmenessä pisteessä. Ankkojen edellisessä pelissä Team Lakkapäätä vastaan oli jo merkkejä pelin aukeamisesta, mutta napapiiriläiset olivat kuitenkin parempia erin 3 – 1. LEKA haastoi kotonaan viime vuoden mestarin VaLePan viisieräiseen, mutta VaLePa kuitenkin väänsi voiton.

LEKA Volleyn hakkurihirmu Samuli Kaislasalo on äitynyt elämänsä vireeseen. Tätä menoa Samuli haastaa jo Lelu Ojansivun asemaa maajoukkueen ykköshakkurina. Samuli on Mestaruusliigan pistetilaston kärjessä ja hän on myös pärjännyt hyvin torjuntatilastossa. Koko LEKAn pelaava kuusikko on rautaa. Keskitorjuja Jukka Lehtonen on torjuntatilaston kakkonen. LEKA Volleyn päävalmentaja Jukka ”Jere” Tuovinen ei ole tottunut Lumossa häviämään, joten päävalmentajanero tuskin mielellään suostuu häviämään tälläkään kertaa. ”Jerellä” on käytössään kovan luokan pelaajat, joten Vantaa Ducks saa tehdä kaikkensa ja vähän enemmänkin, mikäli mielii savolaiset voittaa. LEKA Volley lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina.

Vaikka Vantaa Ducks on sarjan viimeisenä, niin kaikki on vielä omissa käsissä. Ensimmäinen voitto antaa odottaa itseään. Ankkojen pelin loksahtaessa kohdalleen savolaiset ovat voitettavissa. Ankkojen taidot eivät ole mihinkään kadonneet, mutta itseluottamus omiin taitoihin on peliä edeltävänä viikkona kaivettava harjoitusten kautta esiin. Yleispelaajien Toni Kankaanpään ja Miro Määttäsen onnistuessa samassa ottelussa on yksi vantaalaisten pelin palapeleistä valmis. Vastaanoton on myös pelattava ja kotisalissa on onnistuttava horjuttamaan savolaisten hihahemmojen nostopeliä. Ratkaisevaa on myös Lassi Nurmisen ja Alpár Szabón torjunnat. LEKAn hakkurihirmun lyönnit on torjuttava tai vaimennettava, jotta Kaislasalo ei pääse torjuntatilaston kinginä riehumaan. Nyt jos koskaan Vantaa Ducks tarvitsee myös kannattajiensa tuen. Yleisö parhaimmillaan on se ratkaiseva seitsemäs pelaaja, jonka tuella ankat voivat päättää tappioiden suossa tarpomisen.

LEKA Volleyn kohtaamisen jälkeen keskiviikkona 25.10. Vantaa Ducks kohtaa Loimaalla Hurrikaanin. Seuraava kotiottelu on lauantaina 28.10. klo 17.00. Vastaan asettuu silloin Raision Loimu.