Vantaa Ducks - Sampo Volley

30.09.2017

Vantaa Ducks yrittää murtaa pohjoissavolaisen kirouksen

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkuu Vantaan Korson Lumo-hallissa lauantaina 30.09. klo 17.00. Vantaan ja koko pääkaupunkiseudun, jopa Uudenmaan ylpeys, Vantaa Ducks kohtaa Sampo Volleyn Pohjois-Savosta. Kotijoukkue ei ole koskaan voittanut Mestaruusliigassa Sampoa. Tämä on todellinen pohjoissavolainen kirous, jonka tuo viäräleukainen, mutta lentopalloilussa taitava kansa on asettanut ankkojen ylle. Sampo Volleyn kaatamista ei mitenkään helpota, että joukkueessa ei ole yhtään heikkoa lenkkiä. Joukkue vilisee toinen toistaan taitavampia pelaajia. Kaiken kruunuksi liberolegenda Timo Tolvanen tuli päävalmentajaksi Jukka ”Jere” Tuovisen. Timo ”Dole” Tolvanen on toki rookie-valmentaja Mestaruusliigatasolla, joten nyt jos koskaan on Vantaa Ducksilla tilaisuus murtautua kirouksen läpi ja voittaa aiemmin voittamattomana pidetty Sampo Volley. Vantaa Ducksin päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen on kokenut päävalmentaja, jolla riittää kokemusta vaikka muille jakaa. Iskalla on vielä valttikorttina jopa tilastoinninkin täydellisesti hallitseva valmentaja Satu Lehto. ”Dole” joutuu kyllä todelliseen pätsiin.

Sampo Volley kaatoi kauden avausottelussa Napapiirillä Team Lakkapään erin 2 – 3. Sampon yleispelaajaosastolle palasi Enderwin Herrera, jonka virkaveljinä ovat Viron maajoukkueestakin tuttu Andrus Raadik ja kokenut Ville Heiskanen. Hakkurihirmu Eetu Häyrinen oli liekeissä Lakkapäätä vastaan. Hänen adjutanttinaan on lähes legendaksi noussut Timo Leikas. Passarina joukkueessa on kokenut ja ovela Petteri Penttinen. Moni lentopallotietäjä on veikannut Sampo Volleyta jopa mestariksi.

Vantaa Ducks avasi kauden viime kauden ykköstä ja kakkosta vastaan. VaLePa sai vääntää Sastamalassa tosissaan ankkojen kanssa. Hurrikaanikin oli Lumossa tiukoilla kaksi ensimmäistä erää, mutta pitkän tauon jälkeen energia katosi ankkojen liidosta ja Hurrikaani väänsi voiton lukemin 1 – 3. Sampon kohtaamiseen mennessä energiatasot saadaan niin henkisesti kuin fyysisesti kuntoon, joten pohjoissavolaisen kirouksen murtamiseen on Vantaa Ducksilla kaikki mahdollisuudet. Ducksin unkarilaiskaksikon Magyarin ja Szabón yhteispeli sujuu lähes telepaattisesti. Sampon keskitorjujien pohkeet ovat varmasti kovilla, jos haluavat saada Szabósta koppeja. Yleispelaajaosaston herra ja hidalgo eli Miro ”Käsi” Määttänen on kovassa iskussa. Liberon tontilla on kulhonostoistaan tunnettu lähes oksahihaton Toni Kankaanpää, joka kuntoutuu ilahduttavasti. Kankaanpään kokemusta kaivataan kauden edetessä. Hakkuripuolella on kauden ensimmäisissä otteluissa väläytellyt Antti Vallin, jolle voimaa on karttunut kesän aikana lisää. Sampo on varmaan scouttanut myös ankkojen pelotteen Lassi Nurmisen, jonka lihasvoima tunnetaan jo Pielaveden perukoilla. Mauro Berruto totesi jo aikoinaan, että erä alkaa aina lukemista 0 – 0. Näin on lauantainakin Lumossa.

Sampo Volleyn kohtaamisen jälkeen edessä on ankkojen syysmuuttokiertue vieraskentille. Suomen Cupin 3. kierroksella kohdataan Raision Loimu keskiviikkona 4.10. tutussa Lumo-hallissa. Seuraava Mestaruusliigan kotiottelu on sunnuntaina 22.10. klo 17.00 ja silloin taistellaan LEKA Volleyn kanssa sarjapisteistä.

Vantaa Ducks Tiedotus/Pekka Krook