Pölkky - WoVo

14.10.2016

Pölkky Kuusamo ja WoVo Rovaniemi käynnistävät liigakauden 2016-2017

Naisten mestaruusliiga käynnistyy Kuusamon liikuntahallissa Pölkyn ja WoVon toimesta perjantaina 14.10.2016 klo 18.30 alkavassa erittäin mielenkiintoisessa lentopalloillassa. Joukkueet ovat kohdanneet ennen kauden alkua jo kahteen kertaan.

Suomen Cupin 1. kierroksen ottelussa lokakuun ensimmäisenä päivänä Pölkky meni kotihallissa jatkoon selkeällä 3-0 voitolla. Ottelussa näkyi WoVon yhteisharjoitusten puute, kun taas Pölkky pelasi rennosti ja iloisella peli-ilmeellä takoen palloa kenttään kaikista ilmansuunnista. WoVo paransi jonkin verran ottelun loppua kohti, mutta joukkueelle sattui lukuisia "kukkupalloja", joissa pelaajat lähinnä katselivat toisiaan sillä aikaa kun helppo pallo olikin jo lattiassa.

Joukkueiden toinen kohtaaminen oli viikkoa myöhemmin, viime perjantaina Rovaniemellä pelatun harjoitusottelun merkeissä. Tässä pelissä erät menivät WoVolle 3-1. Ensimmäinen erä oli Pölkyn leikittelyä. Toisessa erässä kotijoukkue paransi syöttöpeliään ja Pölkyn kovan harjoitusviikon päättäneessä harjoituspelissä karhun tossu ei liikkunut siinä vaiheessa ollenkaan. Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo sanoikin joukkueensa ensimmäisen erän jälkeistä peliä "puistokävelyksi". Harjoituspelin teemana näytti olevan Olena Prokopenkon ja Essi Helmisen hyökkäyspaikkojen kierrätys. Kolmas ja neljäs erä olivat melko tasaisia ja olisivat voineet mennä kummalle joukkueelle tahansa. Tällä kertaa ne menivät WoVolle kahden pisteen marginaalilla ja Pölkyn virheillä.

Nähtyjen pelien perusteella Kuusamon perjatai-illassa vierasjoukkue WoVon pelin avaintekijöitä ovat Jazmine Whiten keskihyökkäys, Kristiine Miilenin puolustus- ja hyökkäyspelaaminen sekä Janika Rontin liberopeli.

Pölkyn onnistumisen hyviä komponentteja ovat toimiva joukkuepelaaminen ja pelin monipuolisuus. Kuusamossa nähdyissä syksyn harjoituspeleissä Pölkyn pelikone on kehrännyt hyvillä kierroksilla ilman yskimistä. Syöttö-vastaanottopelaamisen merkitystä ei turhaan korosteta. Ja kun Pölkky saa syöttöpelin kotisalissa kulkemaan, siinä on vastustajalla pidättelemistä. Valotähtenä ja puolustuspelin kunkkuna on hienoihin suorituksiin yltävä libero Amanda Love.

Molempien joukkueiden valmentajilla mietittävää aiheuttaa pelaajien pelikunto. WoVon Jessica Kosonen turvautui keppeihin viikko sitten ja samoin Pölkyn Prokopenko poti jonkin verran alkukauden parasta terää vieneitä selän lihasvaivoja. Pelaajien pelikunto nähdään perjantaina ottelun alkaessa.

Pölkyn ja WoVon kohtaaminen ei jätä ketään kylmäksi ja siksi Kuusamossa nähtäneenkin tupa täynnä kauden avauspelissä. Tervetuloa mukaan tunnelmaan!

Ottelu: Pölkky Kuusamo vs. WoVo Rovaniemi
Pelipaikka: Kuusamon liikuntahalli
Otteluaika: 14.10.2016, klo 18.30