HPK - LiigaPloki

22.10.2017

Alavireisesti avannut Ploki haastamaan HPK:ta

Vahva kotijoukkue Hämeenlinnan Pallokerho saa sunnuntaina Elenia-areenaan vieraakseen jopa mitalia tavoittelevan LiigaPlokin. HPK lähestyy tavoitetilaansa peli peliltä, kun taas Plokin kausi ei ole alkanut läheskään yhtä mairittelevasti.

Kauden vieraspainotteisesti avannut HPK on päässyt syyskauden otteluohjelman helpoimpaan osuuteen, jossa se pelaa reilun kuukauden aikana kuusi kertaa, joista viisi kotihallissa. Kaikkiaan kauden seitsemännessä pelissä vastassa on sunnuntaina Pihtiputaan LiigaPloki.

– Helppoja pelejä ei olekaan tällä kaudella, mutta käytämme näitä kotipelejä pelisysteemimme korjaamiseen. Voimme keskittyä kehittämään niitä asioita, joita olemme harjoitelleet viikolla, kertoo HPK-päävalmentaja Luca Chiappini.

HPK:n suorituskäyrä on ollut nouseva. Viime viikon saldona oli kaksi 3–0-voittoa vakuuttavin esityksin. Kun kauden ensimmäisestä murskavoitosta (Vampula jäi joka erässä alle 20 pisteen) on kulunut viikko, hämeenlinnalaiset ovat valmiita seuraavaan askeleeseen.

– Olemme löytäneet tasapainon vastaanottohyökkäykseen, ja meillä on nyt vihdoin jatkuvuutta siinä. Torjuntahyökkäyksen hiominen ottaa vielä aikaa, eikä pelaajien keskinäinen liike ole ikinä täydellistä, Chiappini puntaroi.

Kerhon paras pelaaja alkukaudesta on ollut LähiTapiolan pistekilpailua johtava Suvi Kokkonen, joka löytyy Mestaruusliigan pistepörssistäkin sijalta kolme (87 pistettä). 17-vuotiaan laitahyökkääjän määrätietoisuus on tehnyt vaikutuksen italialaisluotsiin.

– Hän on todella vahva henkisesti. Vaikka hän on ennen peliä mukava ja ”vauvankasvoinen”, pelin alkaessa hänen tappajan vaistonsa heräävät. Se on hyvä, koska en voi nyt peluuttaa erästä toista, jolla oli samanlaiset vaistot., Chiappini viittaa Bundesligaan siirtyneeseen Piia Korhoseen.

LiigaPlokilla on täysi työ olla ensimmäinen vierasjoukkue, joka pystyisi edes erävoittoon Hämeenlinnassa tällä kaudella. Pihtiputaalaisten oma alku kaudelle on ollut vaisu siihen nähden, että keväällä puolivälieriin jäänyt joukkue on vain vahvistunut. Viidestä ottelusta Plokilla on kaksi voittoa, joista molemmat sarjajumbo WoVoa vastaan erin 3–1. Muun muassa nousija Nurmon Jymy kyyditti keskisuomalaisia 3–0.

Chiappini on hieman yllättynyt Plokin vaikeuksista, mutta tietää joukkueen vaarallisuuden.

– Heidän passarinsa (Suzanne Horner) on todella hyvä, kuten myös keskitorjujat ja laiturit. Näyttää kuitenkin, että he eivät ole löytäneet toisiaan. En tiedä, minkälaista Plokia odottaa nyt, mutta emme aliarvioi heitä. Meidän täytyy syöttää vähintään yhtä hyvin kuin tähän asti.

HPK saa toisena viikkona peräkkäin vieraan, jolla on rasitteenaan ottelu edellisenä päivänä, sillä lauantaina Ploki aloittaa Hämeen kiertueensa Kangasalla. Plokin härkäviikko jatkuu vielä ensi keskiviikkona Nurmossa, kun se ja Jymy ratkovat HPK:n puolivälierävastustajan Suomen cupissa.

Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu -palvelussa: https://www.ruutu.fi/stream/3094558