HPK - LP Kangasala

01.10.2017

Haavoitettu Kangasala kehittyvän HPK:n vieraaksi

HPK:n uudistunut joukkue tekee ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä sunnuntaina. Elenia-areenaan saapuu kovia menetyksiä kokenut LP Kangasala.

HPK-naisilla on toisen mestaruusliigaviikon ainoassa ottelussaan kaksi päämäärää: avata kausi voitokkaasti viime kauden runkosarjassa pelkkiä voittoja tuoneessa kotihallissa ja ottaa seuraava pelillinen askel kohti valmista joukkuepeliä.

Hämeenlinnalaiset avasivat voittotilinsä hyvällä pelillä pohjoisen kiertueen toisessa ottelussa Rovaniemellä viime sunnuntaina.

Keskipelaaja Eveliina Smolander uskoo joukkueen jatkavan kehitystä.

– Ensimmäinen peli oli vähän varovaista tunnustelua, kun oli uudet tyypit ympärillä. Sunnuntaina nähdään jo paljon kokeneempi HPK, Smolander vakuuttaa.

Vastustaja LP Kangasala ei ole enää yhtä vaarallinen kuin viime kaudella. Puolivälierissä LP Viestille pudonnut pirkanmaalaisjoukkue ei kaatanut HPK:ta viime kaudella, mutta tarjosi tiukan vastuksen Suomen cupin välierissä johdettuaan peliä jo 2–0.

Kangasala koki HPK:takin suurempia muutoksia kaikkien avainpelaajien vaihdettua maisemaa. Pahimpina menetyksinä joukkueesta lähtivät maajoukkuekeskitorjujat Roosa Laakkonen ja Daniela Öhman. Jälkimmäinen vaihtoi juuri paikallisvastus HPK:hon.

Kangasalla vaikuttaa nyt uusien ulkomaalaisten lisäksi uusi päävalmentaja. Virginie de Carnen paikan otti liigatulokas Janne Anturamäki. Suomalaispelaajista viime talven cup-välierässä loistanut vasta 17-vuotias Jutta Riikonen on tärkeässä roolissa.

Ainakaan vielä tulosta ei ole tullut. LP aloitti kauden 3–1-vierastappiolla sarjanousija Nurmon Jymyä vastaan. Ennen HPK-peliä Kangasala emännöi vielä LP-Vampulaa.

Kerho ei pelannut harjoitusotteluita, joten hämeenlinnalaisyleisö pääsee sunnuntaina ensi kertaa kunnolla näkemään, millaisella joukkueella hopeamitalisti hakee paluuta mestareiksi.

Orivedeltä saapunut Smolander kuvailee joukkueen olevan tasaisista pelaajista koostuva kokonaisuus.

– Kaikilla on kova työmoraali ja motivaatio mennä eteenpäin. Systeemimme paranee peli peliltä, Smolander kertoo.

Ottelu HPK–LP Kangasala alkaa sunnuntaina Elenia-areenassa kello 18.