Pölkky Kuusamo - LiigaPloki

07.10.2017

LiigaPloki Pölkyn haastajaksi

Pölkky Kuusamolla on edessä kotipelien tuplaviikonloppu, jonka aloittaa lauantaina klo 18 LiigaPlokia vastaan pelattava ottelu. Sunnuntaina on vastassa lauantaina Rovaniemellä WoVoa vastaan pelaava sarjanousija Nurmon Jymy.

Ploki ja Pölkky pelasivat keskenään kaksi harjoituspeliä syyskuun alun turnauksessa Kuusamossa. Kumpikin voitti melko tasaisista peleistä toisen, mutta Pölkky oli ehkä aavistuksen verran niskan päällä. Plokilla on takana kaksi liigapeliä, joista ensimmäisestä saldona niukka kotitappio LP Vampulalle 2-3 ja viime sunnuntaina selkeä 0-3 vierastappio Nurmolle. Nurmo-pelin jälkeen Plokin valmentaja Jukka Koskinen ihmetteli, ettei harjoitusten hyvä peli-ilme ole siirtynyt peleihin. Valmentajan huolenaiheena oli myös aloitusten vastaanoton mureneminen kummassakin pelissä. Pölkyllä on takana maistuva 3-1 kotivoitto HPK:sta kauden avausottelussa.

LiigaPlokin joukkue on uudistunut voimakkaasti viime kaudesta. Passarin vaihtuminen on joukkueelle aina suuri muutos ja yhdysvaltalainen Suzanne Horner on korvannut Belgian liigassa tällä kaudella pelaavan Eveliina Koljosen. Yleispelaaja Alex Reid (USA) pelasi Pihtiputaalla jo viime kaudella. Uusina vahvistuksina ovat keskipelaaja Meredith Hardy (186 cm, USA) sekä hakkuri Canace Finlay (193 cm, USA). Pituutta näillä pelaajilla on melko mukavasti. Pieksämäeltä tullut Anastasia Boricheva (180 cm) on pelannut pirteästi toisen keskipelaajan paikalla. Kokemusta joukkueeseen tuo isoa roolia pelaava kapteeni Nette Tuominen.

Pölkyn joukkueessa on tapahtunut viime metreillä keskipelaajan vaihdos. Valkovenäläisen Artsemavan sopimus purettiin ja hänen tilalle on tullut 23-vuotias Mara Green (185 cm, USA). Ensivaikutelma Greenistä on suurella sydämellä pelaava joukkuepelaaja, jonka ulottuvuus on torjunnassa paikaltaan 310 cm. Pölkyn ulkomaanapuja ovat viikonloppuna 100. liigapelinsä pelaava Olena Prokopenko (185 cm, UKR) ja joukkueen hakkurina pelaava monipuolinen Malina Terrell (178 cm, USA). Joukkueen kokeneempaa kaartia edustaa passari Iida Paananen, joka on pelannut tähän mennessä 147 liigapeliä. Essi Helminen ja Lotta Piesanen ovat myös ohittaneet 100 ottelun rajapyykin.

LiigaPlokin murheena ollut aloitusten vastaanotto on koetuksella myös lauantaina, olivathan Pölkyn pelaajista Terrell ja Paananen ratkaisevissa rooleissa juuri syöttöruudussa HPK:ta vastaan. Useakin erä päättyi ässäsyöttöihin, joita Terrellille kertyi 6 ja Paanaselle 4 kpl. Samaa lääkettä pyrkii vastustajalle syöttämään myös LiigaPloki, joten syöttö-vastaanottopeli tulee olemaan tässäkin pelissä yhtenä voiton avaimista.

Ottelu: Pölkky Kuusamo vs. LiigaPloki
Pelipaikka: Kuusamon liikuntahalli
Otteluaika: 7.10.2017 klo 18.00