WoVo Rovaniemi - HPK

24.09.2017

WoVo haastaa kauden avauksessa HPK:n

WoVo Rovaniemi avaa seurahistoriansa kuudennen kauden lentopallon naisten Mestaruusliigassa sunnuntaina. Kauden avausottelussa vastaan asettuu viime kauden hopeajoukkue HPK.

WoVon taival naisten Mestaruusliigassa päättyi viime keväänä puolivälieriin, kun paikallisvastustaja Kuusamon Pölkky eteni joukkueiden välisestä otteluparista välieriin. Sunnuntain vastustaja HPK voitti naisten runkosarjan kaudella 2016-2017 ja onnistui viemään pisteet WoVoltakin kaikissa joukkueiden viime kauden kohtaamisissa. Hämeenlinnalaiset etenivät odotetusti aina finaaliin saakka, mutta joutuivat lopulta taipumaan finaalisarjassa LP Viestille otteluvoitoin 1-4.

HPK lähtee alkavaan kauteen varsin uudistuneella pelaajaryhmällä. Viime kauden hopeajoukkueesta on lähtenyt peräti 11 pelaajaa ja tilalle se on saanut yhdeksän kovaa naista. Tämän kauden HPK:ssa vilisee tukku maajoukkueessa esiintyneitä pelaajia, joista tuoreimpana sopimuspelaajana keskitorjuja Daniela Öhman. Suomalaispelaajien lisäksi joukkuetta tähdittää ulkomaalaistrio Vicky Savard, Laura Baggi sekä Chloe Collins. Vaikka joukkueen nykykunnosta ei ole kantautunut Rovaniemelle asti tietoja, niin napapiirillä uskotaan HPK:n olevan yksi sarjan ennakkosuosikeista tälläkin kaudella.

WoVo puolestaan lähtee tulevaan kauteen uudistuneen pelaajiston lisäksi nuorella ryhmällä. Joukkueen keski-ikä on ainoastaan 18,6 vuotta. Viime kauden joukkueesta on lähtenyt useita pelaajia, joista merkittävimmät ovat varmasti Jessica Kosonen, Jazmine White sekä Kristiine Miilen. Lisäksi joukkueen kokenein pelaaja Heidi Rovanperä päätti pelaajauransa viime kauteen. Vaikka emme Heidiä välttämättä enää liigakentillä näekään, jatkaa hän punaisten organisaatiossa liigajoukkueen joukkueenjohtajana.

Tämän kauden joukkueeseen ollaan saatu täydennystä omien junioreiden lisäksi Hämeenlinnasta ja Kuortaneelta, kun Martta Lemola, Venessa Loukonen ja Annika Mikkilä liittyivät vahvistamaan punapaitoja. Joukkueen ainoa ulkomaalaisvahvistus tällä kaudella on yhdysvaltalainen keskitorjuja Katie Sullivan.

Rovaniemeläisleirissä kauden alkua on odotettu vesi kielellä. Toukokuun puolivälissä startattu harjoituskausi on sujunut onnistuneesti ilman suurempia vastoinkäymisiä. Joukkueen päävalmentaja Teemu Mäkikyrö odottaakin sunnuntaita jännityksellä.

– Sarja-avaus on aina jännittävä tapahtuma ja tällä kertaa ehkä piirun verran jännittävämpi, sillä kyseessä on liki täysin uudistunut joukkue.

Nuorelle joukkueelle sattuu ajoittain virheitä ja suoritustaso voi vaihdella rajustikin jopa pelien sisällä. Sen tiedostaa myös valmentaja Mäkikyrö.

– Isoja odotuksia ei HPK:n tasoista joukkuetta vastaan ole, mutta joukkueemme potentiaalin tiedostaen, pystymme hyvänä päivänä voittamaan tässä sarjassa kenet tahansa. Hyvän ja huonon päivän ero on kuitenkin tässä vaiheessa vielä melko iso, joten jännitystä riittää jokaiseen peliin.

HPK avaa kautensa jo huomenna lauantaina Pölkyn vieraana Kuusamossa ja joukkue matkaa sieltä suoraan Rovaniemelle sunnuntaiksi. WoVo – HPK – Ottelu alkaa Santasport, Lapin Urheiluopistolla sunnuntaina 24.9. klo 17.00. Ottelu on seurattavissa myös Ruutu -palvelusta.