WoVo Rovaniemi - Nurmon Jymy

07.10.2017

Tuplapeliviikonlopun tavoitteena pistetilin avaaminen

WoVo Rovaniemi jatkaa kotiotteluitaan naisten Mestaruusliigassa tulevana viikonloppuna. Lauantaina vastaan asettuu sarjanousija Nurmon Jymy ja sunnuntaina Lapin Urheiluopistolle saapuu vieraaksi LiigaPloki Pihtiputaalta.

WoVo kärsi selvän tappion liiga-avauksessaan HPK:lle kaksi viikkoa sitten. Ensimmäisessä ottelussa jännitys otti vallan nuoresta joukkueesta, eikä pelaaminen ollut parhaalla mahdollisella tasolla. Joukkueen päävalmentaja Teemu Mäkikyrö näkee, että lähtökohdat tulevan viikonlopun kamppailuihin ovat huomattavasti paremmat verrattuna parin viikon takaiseen.

– Uskon, että olemme saaneet nyt turhan jännityksen pois omasta tekemisestämme ja se on näkynyt myös harjoituskentällä. Olemme harjoitelleet viimeiset puolitoista viikkoa todella hyvin ja saaneet kuntoon niitä osa-alueita, joissa oli petrattavaa ensimmäisen ottelun jäljiltä.

Hyvän harjoitusjakson myötä WoVo lähtee luottavaisin mielin hakemaan pisteitä viikonlopun molemmista kamppailuista.


Lauantain ottelu: WoVo – Nurmon Jymy

Tuplapeliviikonlopun ensimmäisessä osassa WoVo kohtaa sarjanousija Nurmon Jymyn. Jymy on tullut sarjaan ryminällä, ottaen täydet pisteet kahdesta ensimmäisestä ottelusta LP Kangasalalta sekä LiigaPlokilta. Voitot ovat tulleet nurmolaisten kotiluolasta, joten lauantaina joukkue suuntaa ensimmäistä kertaa vieraisiin. Lauantain ottelun jälkeen joukkue siirtyy Kuusamoon, jossa se kohtaa sunnuntaina Pölkyn.

Rovaniemellä Jymyn otteita ollaan seurattu tarkasti. Jymy on esittänyt vahvoja otteita alkukauden koitoksissa, eikä virheitäkään ole liiemmin nähty. Joukkueen suurimpina vastuunkantajina toimivat hyökkäyksessä ulkomaalaisvahvistukset Julie Mikaelsen sekä Alexandra Vajdova, jotka ovat iskeneet ensimmäiseen kahteen otteluun yhteensä 73 pistettä.

Kovan ulkomaalaiskaksikon lisäksi valmentaja Mäkikyrö katsoo, että Jymyllä on laadukas torjunta- ja puolustuspeli, joita WoVon tulee pystyä horjuttamaan keinolla millä hyvänsä. Seitsemällä torjuntapisteellään liigan torjuntatilastoa johtava Karoliina Friberg tulee olemaan vaikea ohitettava lauantaina, mutta toisaalta kotijoukkueen keskipelaajat Katie Sullivan ja Venessa Loukonen ovat parantaneet otteitaan viikon harjoituksissa, joten painetta verkon toiselta puolen on takuulla odotettavissa.