WoVo Rovaniemi - Pölkky Kuusamo

22.10.2017

WoVo hyökkää sunnuntaina Pölkyn kimppuun

WoVo Rovaniemen kausi naisten Mestaruusliigassa jatkuu sunnuntaina, kun vuorossa on kauden ensimmäinen Pohjois-Suomen paikalliskamppailu kuusamolaista Pölkkyä vastaan.

Ottelu ottelulta peliään parantanut WoVo Rovaniemi palaa vieraskiertueensa jälkeen takaisin kotikentälleen, jossa se kohtaa tulevana sunnuntaina kautensa vahvasti aloittaneen Kuusamon Pölkyn. Pölkky on kerännyt viidestä ensimmäisestä ottelustaan neljä voittoa ja hävinnyt vain kertaalleen Oriveden Ponnistukselle.

WoVon kausi on puolestaan lähtenyt liikkeelle varsin tahmeasti, sillä tuloksena viidestä pelatusta ottelusta on saman verran tappioita. Kuntokäyrä näyttää kuitenkin loivasti ylöspäin, sillä päävalmentaja Teemu Mäkikyrön suojatit ovat parantaneet otteitaan jokaisessa ottelussa. Viime sunnuntain ottelu LiigaPlokia vastaan antoi jo viitteitä paremmasta.

– Viime sunnuntaina parasta antia oli se, että saimme keskipelin sille tasolle, millä sen kuuluu ollakin. Myös torjunta- ja puolustuspeli oli jo parempaa ja etenkin puolustuksessa tekemisen laatu oli hyvää, Mäkikyrö kertaa viikon takaista.

Viime kaudella WoVon puolivälierissä pudottaneella Pölkyllä on kasassa vahva joukkue myös tällä kaudella. Joukkueen kirkkaimpana tähtenä on alkukaudesta loistanut jenkkihakkuri Marina Terrell, joka on takonut 86 pistettä viiteen otteluun. Vaikka kuusamolaiset ovat olleet muutenkin tehokkaita pallontappajia, niin tulivoimaa löytyy myös kotijoukkueen puolelta. WoVon kapteeni Nelli Rantanen nimittäin johtaa koko liigan pisteentekijätilastoa 92 pisteellään.

WoVo ja Pölkky ovat varmasti tuttuja toisilleen, sillä joukkueet kohtasivat viime kaudella toisensa peräti kahdeksan kertaa; kolmesti runkosarjassa ja viidesti pudotuspeleissä. Noista otteluista viisi meni Pölkylle ja kolmeen otteeseen WoVo oli kuusamolaisia vahvempi. Joukkueet ovat mitelleet vastakkain myös tänä syksynä harjoitusotteluiden muodossa. WoVo voitti kolmesta harjoitusottelusta yhden ja Pölkky kaksi.

Tiukkaa taistelua on luvassa varmasti myös sunnuntaina ja samaan uskoo valmentaja Mäkikyrö.

– Tiedämme mitä on luvassa ja uskon, että pystymme haastamaan Pölkyn täysin, mikäli saamme pidettyä pelin tason hyvänä.

WoVo pääsee otteluun lähes terveellä kokoonpanolla. Ainoa kysymysmerkki on passari Roosa Rautio, joka loukkasi itseään viime lauantain ottelussa Nurmon Jymyä vastaan. Kyseessä ei ole kuitenkaan vakava vamma, joten Rautio voidaan hyvinkin nähdä tositoimissa jo sunnuntaina. Mahdolliseen poissaoloon WoVo ei tule myöskään kaatumaan, sillä joukkueen toisena passarina toimiva Petra Salmela esitti loistavia otteita viime viikonloppuna ja palkittiin muun muassa WoVon parhaana pelaajana lauantain ottelussa.

WoVo – Pölkky Kuusamo – Ottelu alkaa Santasport, Lapin Urheiluopistolla sunnuntaina 22.10. klo 17.00.