Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley rutisti makean paikallisvoiton

09.12.2017

Akaa-Volley nappasi kauden kolmannessa liigakohtaamisessa avausvoittonsa paikallisvstustajasta Rantaperkiön Iskusta, ja makeasti erin 3-2. Sampo Volley murskasi puolestaan Kokkolassa Tiikerit kolmessa erässä.

Tiikereille ei jäänyt paljoakaan käteen

Sampo Volley vei puhtaasti pisteet Kokkolasta lauantaina erin 0-3 (16-25, 18-25, 15-25). Tiikereiden peli ei ollut oikein uomissaan, liekö loukkaantuneen hakkuri Fredric Gustavssonin mahdollinen mukaan tuleminen pyörinyt mielissä. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Gustavsson oli vielä sivussa toipumassa ja Lauri Jylhä aloitti hakkurina.

Sampo Volleyn aloitus: Ville Heiskanen ja Andrus Raadik yleispelaajina, Panu Pitkänen ja Mikko Väliaho keskipelaajina, Petteri Penttinen passarina, Eetu Häyrinen hakkurina ja Aleksi Mutka liberona. Sampo Volley pelasi pääosin samalla miehityksellä. Kasper Pennanen ja Enderwin Herrera tekivät muutaman syöttövaihdon.

Tiikereillä aloitti Teemu Lahti ja Robert Seppänen yleispelaajina, Uchenna Ofoha ja Antti Leppälä keskipelaajina, Lasse Jylhä passarina, Lauri Jylhä hakkurina ja Niklas Breilin liberona. Tämä miehitys pelasi kuitenkin vain ensimmäisen erän. Toiseen erään Tapio Nissi teki runsaasti miehitysmuutoksia.

Ensimmäiseen erään Sampo Volley sai terävän alun ja Tiikereiden mahdollisuudet päästä peliin mukaan olivat vähissä. Tilanne oli 0-4, kun Tapio Nissi joutui ottamaan ensimmäisen aikalisän. Tiikereiden 16 pisteestä kahdeksan tuli Sampo Volleyn syöttövirheistä. Tiikerit pystyivät pitämään syöttövuoronsa vain kahdesti koko erän aikana. Molemmat näistä Lasse Jylhän syöttövuorolla. Kylmää kyytiä.

Toiseen erään Tapio Nissi tekin muutoksia: Kalle Määttä tuli passariksi Lasse Jylhän tilalle, Benjami Montonen hakkuriksi. Lauri Jylhä siirtyi yleispelaajaksi Teemu Lahden tilalle ja Simon Hone keskitorjujaksi Uchenna Ofohan tilalle. Erä alkoi tasaisemmin, kunnes Petteri Penttisen syöttövuorolla Tiikerit tekivät kolme peräkkäistä virhettä. Siitä piste-erosta Sampo Volley ei luopunut ja erä Sampo Volleylle. Erän lopussa Teemu Lahti tuli Robert Seppäsen tilalle.

Kolmanteen erään Tiikerit jatkoi toisen erän aloitusmiehityksellään ja hetken peli oli taas tasaisempaa tilanteeseen 14-14 saakka. Jälleen piste-ero kasvoi Petteri Penttisen syöttövuorolla, kolmen Tiikerivirheen myötä. Tällä kertaa Teemu Lahti tuli erän lopussa Lauri Jylhän tilalle. Kauniiksi lopuksi Tiikerifanien vanha suosikki Enderwin Herrera, nyt Sampo Volleyn paidassa, tuli syöttämään ja hänen pisteputkensa päätteeksi erä selkeästi Sampo Volleylle.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

- Tulomatkalla mietittiin ketkä tänään pelaa, kummankin joukkueen osalta. Se on stressitilanne, mutta meidän pojat hoitivat homman kotiin. Olen tyytyväinen että pelasimme hyvin ja keskityimme omaan peliin. Meidän rosterissa on kaikki pelikunnossa, toisin kuin Nissillä. Tiikereiden tilanne on hankala. Meiltä ensimmäinen erä oli huono: kahdeksan syöttövirhettä. Jatkossa kuitenkin palattiin hyvin omaan peliin. Etenkin Andrus Raadik ja Eetu Häyrinen olivat pelipäällä. Joululomaa meillä ei ole, kun on välipäivinäkin pelejä. Syksyn aikana on tullut pieniä notkahduksia. Muutama pinna olisi ollut otettavissa. Harmittaa, mutta toisaalta sarjakärki on edelleen tasainen. Kuka onkaan keväällä tikissä, nousee korkealle.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Eihän tuo ollut hyökkäyspeliä ollenkaan. Ollaan odoteltu ”messiasta”, mutta Fredric Gustavsson oli penkillä edelleen. Nyt meidän paras mies (Lauri Jylhä) teki seitsemän pinnaa. Ei jäänyt paljoa käteenä. Puolustuspallojen jälkeen hakattiin järjettömästi torjuntaan. Paljon oli myös vastaanottovirhettä. Benjami Montosen esitys oli hyvä. Nostan hattua. Simon Honenkin suoritus oli positiivinen. Päätettiin fysioterapeutin kanssa, ettei Gustavsson pelaa, vaikka tämä kokeilikin iskulyöntejä ennen peliä.

LähiTapiolan pisteet
3 Raadik Sampo
2 Penttinen Sampo
1 Mutka Sampo

Kokkolan Tiikerit - Sampo Volley 0-3
16-25, 18-25, 15-25
Kokkolan Tiikerit: Hone 5/+5,Jylhä 7/+-3,Montonen 7/+-2
Sampo Volley: Raadik 22/+17,Häyrinen 20/+13,Heiskanen 10/+7
Katsojia: 451

Ottelutilasto

Akaa-Volley taisteli tärkeään voittoon Iskusta

Akaa-Volley ja Rantaperkiön Isku järjestivät lauantaina viisieräisen lentopallonäytöksen. Hieno, yleisöystävällinen lentopallopeli päättyi Akaa-Volleyn voittoon lukemin 3-2 (23-25,20-25,25-22,25-17,15-12).

Ottelun ensimmäinen erä oli odotetun tasainen. Isku vei erän lopun huolellisemmalla pelillä. Toiseen erään Akaa-Volleylle tuli selkeitä virheitä tilanteen 11-10 jälkeen ja Isku karkasi tavoittamattomiin. Akaa-Volley oli päättänyt laittaa paukkuja erityisesti syöttöihin. Sillä oli pitkälle erätauolle mentäessä jo 14 syöttövirhettä Iskun kuutta vastaan.

Kolmannessa erässä ottelun kulku kääntyi. Akaa-Volleyn virheet vähenivät ja tällä kerralla se oli huolellisempi ratkaisupalloissa. Ja kun Lauri Tihisen komennettavat saivat juonen päästä kiinni, neljäs erä oli jo selkeästi kotijoukkueen heiniä.
Viidettä erää Akaa-Volley vei alusta saakka ja lopullinen niitti tuli Hasse Mattilan tultua syöttövaihtoon. Neljä peräkkäistä pistettä, joista yksi ässäsyötöllä. Isku nousi vielä Tomi Mutkan vaikeilla aloituksilla aivan iholle, mutta loppuun saakka sen potku ei riittänyt
Vaikka Akaa-Volleyn tehokkain oli tälläkin kerralla Joni Mikkonen (26/+16), täytyy muistaa myös joukkueen vaihtopenkin kyvykkyyttä. Tällä kerralla Viidennen erän viimeisen pisteen teki joukkueen toinen passari Mikko Kuusela – ja ässäsytöllä.
Myös Alan Miehet olivat ensimmäistä kertaa Akaassa Mestaruusliigapelissä. Kaikaen nähneet lentopallogurut palkitsivat ottelun positiivisempana pelaajana Akaa-Volleyn Dmitri Borichevin.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Ossi Heino kiitteli kotiyleisön kannustusta.

- Varsinkin toinen erä vaikea oli meiltä vaikea. Ja ottelun ensimmäisessä eräässä meitä rasittivat karkeat omat virheet.

- Kun kolmannessa erässä peli lähti kulkemaan ja yleisö lähti hienosti mukaan, tunnelma nousi korkealle ja siivitti meidät tänään voittoon saakka.

Rantaperkiön Iskun valmentaja Oskar Muurinen kertoi sen, mitä tilastotkin näyttivät.

- Akaa-Volley oli selvästi panostanut kovaan syöttöön ja kun se alkoi kolmannessa erässä purra, nostotarkkuutemme heikkeni ja teimme luvattoman monta hyökkäysvirhettä. Lisäksi pitää todeta, että emme saaneet Akaan laitahyökkääjiä kuriin. Ottelun alussa Borichev oli vaikeuksissa, mutta hänkin paransi hyökkäystehojaan ottelun kuluessa.

Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen oli luonnollisesti helpottunut ottelun jälkeen.

- On kieltämättä ärsyttänyt se, että me olemme harjoituksissa kovempia kuin peleissä. Toivottavasti tämä taistelu pudotti apinan selästä ja jatkossa olemme kovempia erien ratkaisuhetkillä.

Akaa-Volleyn yleispelaaja Teemu Kuusela on täyttänyt Antti Poikelan jättämät isot pelisaappaat kelvollisesti. Iskua vastaan miehen tehot olivat 13/+3. Tihistä Kuuselan otteet eivät ole yllättäneet.

- On ollut tiedossa, että Teemu on liigatason pelaaja. Ensimmäinen kausi korkeimmalla sarjatasolla on luonnollisesti aiheuttanut paineita. Mutta onnistumisten kautta laiturin otteet paranevat koko ajan.

Myös Akaa-Volleyn kokoonpanoon tullut nuori libero Voitto Köykkä sai Tihiseltä ylsitystä.

- Voitto kun pääsee liigavauhtiin, niin uskon että hän erottuu edukseen liberoiden joukossa. Vielä näemme joitakin virheellisiä sijoittumisia ja muutamia jäätymisiä puolustuspalloissa, mutta tästä nuoresta miehestä kuullaan vielä.

Iskua vastaan Köykkä nosti 34 aloitusta 65 prosentin tehoilla ja peräti 44 prosenttia vastaanotoista päätyi kuppiin.

Ottelun parhaat pelaajat:
Akaa-Volley, Ossi Heino
Rantaperkiön Isku, Mika Mäntylä

LähiTapiolan pisteet
3 Mikkonen Akaa
2 Mäntylä Isku
1 Heino Akaa

Akaa-Volley - Rantaperkiön Isku 3-2
23-25, 20-25, 25-22, 25-17, 15-12
Akaa-Volley: Mikkonen 26/+16,Borichev 19/+11,Kuusels 13/+3
Rantaperkiön Isku: Mäntylä 22/+10,Mutka 17/+6,Hietanen 14/+1
Katsojia: 406

Ottelutilasto

Kuvat:
Tommy Lågland / Tiikerit

  Takaisin