Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley venyi kauden toiseen voittonsa

19.11.2017

Sunnuntain liigavoittajia olivat Akaa-Volley tiukassa taistossa Kokkolassa, sarjakärki ETTA Raisiossa ja Sampo Volley Savon derbyssä.

Etta katkaisi Loimun voittoputken

Vahvaa liigakautta vetävät Loimu ja Etta kohtasivat Kerttulan sunnuntai-illassa. Nelieräiseksi muovautunut taistelu päättyi lopulta oululaisten voitonjuhliin. Loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (19-25, 25-18, 23-25, 21-25).

Kovassa otteluruuhkassa oleva Etta (viides matsi yhdeksään päivään) paransi huomattavasti pelaamistaan eiliseen Hurrikaani-matsiin verrattuna. Tappio Loimaalla taisi olla se hedelmällinen maaperä, josta kaivettiin siemenet sunnuntaiselle ryöstöretkelle. Kerttulassa nähtiin alusta saakka tunnollista ja kova-asenteista joukkuepelaamista, joka on ollut Olli Kuoksan suojattien takuuvarma tavaramerkki.

Loimun lähtötilanne otteluun oli hyvin erilainen. Edellisestä liigamatsista oli aikaa reilu viikko. Pelituntuman puute näkyi jossain määrin parketilla, mutta sen taakse on turha piiloutua. Pelin ehdot olivat tällä kertaa punapaitaisen vierasjoukkueen puolella. Paremmin pelin sisällä ollut joukkue kuittasi ansaitusti illan potin.

Loimu aloitti ottelun kuusikolla Naarden - O'Dea - Fifer - Rumpunen - Vetriö - Koppanen. Liberovastuun jakoivat Ville Sihvonen ja Tuomas Siirilä. Etta puolestaan marssitti parketille kuusikon Pennanen - Ronkainen - Haapakoski - Jokela - Väisänen - Ahremark. Liberona pelasi vahvaa syksyä vetävä konkari Anssi Hakala.

Loimu aloitti matsin kohmeisesti. Etta hyppäsi kuskin paikalle heti startista. Tilanteessa 3-5 Etta karkasi kuuden pisteen karkumatkalle sentteri Jens Ahremarkin (6/+3) syöttövuorolla. Erän lopputapahtumat olivat lopulta enemmän tai vähemmän kosmetiikkaa punapaitojen marssittua eleettömästi avauserän voittoon.

Toinen erä käänsi vaakakupin päälaelleen. Loimu löysi otteisiinsa uutta nostetta avainpelaajien otettua joukkueensa reppuselkään. Ossi Rumpusen (11/+6) hyökkäykset ja Tuomas Koppasen (11/+10) torjunnat olivat avainasemassa isäntien kuitattua tasoittavan erävoiton.

Kolmannesta erästä muodostui illan 'klassinen kulminaatiopiste'. Joukkueet etenivät tasatahtia aina tilanteeseen 19-19 saakka. Sen jälkeen parrasvaloihin asteli illan sankari Joonas Jokela (30/+22). Etta-hakkuri osoitti kovaa johtajuutta iskemällä palloa armottomasti Loimun parkettiin. Ratkaisun naulannut eräpiste tuli Maestron tulikuumasta kädestä.

Neljäs erä päätti taistelun. Edellisen erän voitosta henkistä energiaa ammentaneet oululaiset hallitsivat tapahtumia upeaa show'ta vetäneen Jokelan johdolla. Otteluvoitto sinetöityi Ettan neljännellä eräpallolla Jokelan torjuttua Loimu-hakkuri Gino Naardenin (21/+11) hyökkäyksen.

Voittonsa myötä Etta (12 ottelua - 30 pistettä) vankisti asemiaan liigan piikkipaikalla. Loimu (11 ottelua - 20 pistettä) on puolestaan ultratasaisen taulukon kuudennella sijalla. Matkaa sarjakolmosena olevaan Lakkapäähän on vain kolme pistettä.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Tuomas Koppanen
Etta: Joonas Jokela

Joonas Jokela, Etta:

- Oli kiva pelata. Hyvin kasattiin itsemme eilisestä. Tasainen, kova peli. Pystyttiin tänään pitämään vastustajan pisteputket lyhyinä. Oltiin tänään kovia. Paras peli, mitä olen liigassa pelannut. Tänään sattui osumaan. Uuden fysiikkakoutsin kanssa ollaan laitettu asiat kuntoon. Hyvä fysiikka näkyy tuolla kentällä. Joukkueella ei ole virallista tavoitetta kevättä ajatellen. Kausi on kuitenkin lähtenyt tällä tavoin käyntiin, niin on selvä, että tavoitteet ovat korkealla.

Ville Sihvonen, Loimu:

- Huonolta tuntuu, kun hävittiin. Iso kiitos kuitenkin yleisölle. Fanit olivat tänään hienosti mukana. Oli mukava tehdä paluu kentälle. Sen verran huonoja oltiin, että hävittiin tänään. Jokela pelasi hirmutehoilla. Vastustajan vastaanotto oli tänään parempi. Etta teki vain kolme suoraa virhettä, me puolestaan yhdeksän. Muutama tärkeä piste menetettiin siinä. Joukkueen itsevarmuus on parantunut voittoputken aikana. Samalla ollaan kuitenkin tiedostettu, ettei olla voittamattomia. Sarja on tiukka, ja jokaista peliä lähdetään voittamaan.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja:

- Hienoa nähdä, että Loimu on näin hyvin valmennettu joukkue. He pelaavat fiksua lentistä, jota on kiva seurata. Hienoa saada liigaan kollegani kaltainen valmentaja, joka on saanut todellisen muutoksen aikaan. Oltiin eilen aika syvissä vesissä Loimaalla. Keskiviikon matsiin puhallettiin keuhkot tyhjiksi. Valmistautuminen Hurrikaani-matsiin epäonnistui. Oltiin pupujusseja eilen. Tehtiin 24 tuntia töitä tätä matsia varten. Eilen lupaamani tuli oli silmissä. Kyllä nuo pojat osaavat pelata lentopalloa. Siitä se ei jää kiinni. Olen ylpeä kaikista pojista. Jens Ahremark on vielä aika nuori pelaaja. Mahtava kaveri, joka sopii meidän joukkueeseen. Toivoisin, että voisin tehdä hänen kanssaan yhteistyötä jatkossakin.

Christophe Achten, Loimun päävalmentaja:

- Onnittelut Ettalle. Näin eilisen ottelun. He näyttivät ennen tuota ottelua voittamattomilta, mutta peli on armoton mittari. Yritin varoittaa omaa joukkuetta tästä sudenkuopasta. Meillä on ollut sama fiilis harjoituksissa. Saimme ansaitun läimäyksen kasvoille. Etta oli läsnä ottelun alusta lähtien, me emme. Meillä oli mahdollisuuksia ottelun aikana, mutta emme hyödyntäneet niitä. Ettalla oli eri ilme kuin eilen. Heidän hakkurinsa oli tosi vahva. Tiedostimme hänen vahvuudet, mutta emme saaneet häntä kuriin missään vaiheessa. Varsinkin neljännessä erässä hän vei tylysti peliä. Olemme samankaltaisia joukkueita. Nuoria kavereita, joilla on vielä paljon opittavaa. Päivän kunto oli tänään vastustajan puolella. Kiinnostava sarja, jossa jokaisella on sauma voittaa kenet tahansa. Meillä on heti tulevana torstaina tärkeä matsi. Siinä on uusi voiton mahdollisuus.

LähiTapiolan pisteet
3 Jokela ETTA
2 Pennanen ETTA
1 Koppanen Loimu

Raision Loimu - Etta 1-3
19-25, 25-18, 23-25, 21-25
Raision Loimu: Naarden 21/+11,Koppanen 11/+10,Rumpunen 11/+6
Etta: Jokela 30/+22,Pennanen 16/+7,Ronkainen 13/+8
Katsojia: 765

Ottelutilasto

Akaa-Volley vei viisieräisen Kokkolassa

Tiikerit ja Akaa-Volley tarjosivat tasaisen ja jännittävän ottelun. Akaa-Volley oli lopussa vahvempi ja vei viisieräisen kamppailun 2-3 (17-25, 25-17, 17-25, 26-24, 10-15) sekä tärkeät pisteet 2-1 sarjataulukon alapään kvartetin taistossa.

Liekö uusi kotisali syynä, mutta Tiikereiden avauserä meni ihan penkin alle. Akaa pelasi vapautuneemmin. Tiikerit jännitti, mikä näkyi muun muassa verkkovirheiden määrässä.

Tiikereiden uusi vahvistus, hakkuri Fredric Gustavsson, avasi kakkoserän kahdella ässällä. Tiikerit paransi peliään ja nyt oli vierasjoukkue vastaantulijan roolissa.

Kolmas erä oli jälleen vieraiden. Tasaisesti mentiin aina tilanteeseen 9-9. Siitä Akaa karkasi ja otti selvän erävoiton. Kotijoukkue sai erässä vain kahdesti enemmän kuin yhden pisteen putken.

Homma kääntyi jälleen neljännessä erässä. Tiikerit johti koko ajan, parhaimmillaan 15-7 ja 21-16. Akaa ei periksi antanut ja nousi tasoihin 24-24. Tiikereiden kolmas eräpallo toi ratkaisun. Gustavsson ratkaisi erän, 25-24 ja 26-24.
Viidettä erää Tiikerit vei tilanteeseen 7-4. Sitten nousi vierasjoukkue ja loppuhetkillä Akaa sai myös Gustavssonin kuriin.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Mestaruusliigaottelu Kampushallissa keräsi mukavasti yleisöä, 704. Fredric Gustavsson teki 33 pistettä. Passeja hän sai peräti 60 ja virheitä vain 8.

Lauri Tihinen, Akaa-Volley:

- Kova vääntö. Peli oli vuoristorataa. Vuorotellen joukkueet pelasivat hyvin ja huonosti. Meille tärkeitä pisteitä. Olen ylpeä pelaajista.

Tapio Nissi, Tiikerit:

-Tämä oli jumbofinaali. Ollaan sillä paikalla mikä ansaitaan. Henkisesti ollaan heikkoja. Hyvä että tuli piste. Läheltä piti että oltaisi jääty ilman. Enää ei voi mennä nuoruuden ja kokemattomuuden taakse. Meillä on sen verran paljon kokemusta kentällä. Peli-ilo puuttui. Kentällä oli liian vakavia ilmeitä. Sarjassa korkeammalla olevia vastaan pystytään paljon railakkaampaan peliin. Kaikki kunnia vastustajalle. Akaan syöttöpeli teki meille paljon pahaa.

Palkitut:
Tiikerit: Gustavsson
Akaa-Volley: Heino

LähiTapiolan pisteet

3 Gustavsson Tiikerit
2 Heino Akaa-Volley
1 Poikela Akaa-Volley

Kokkolan Tiikerit - Akaa-Volley 2-3
17-25, 25-17, 17-25, 26-24, 10-15
Kokkolan Tiikerit: Gustavsson 33/+13,Seppänen 10/+6,Leppälä 9/+4
Akaa-Volley: Siwicki 16/+9,Poikela 15/+9,Mikkonen 13/+8
Katsojia: 704

Ottelutilasto

Sampo Volley rikkoi tonnin ja löi LEKA:n

Savolaisten ensimmäinen paikalliskamppailu kiinnosti hyvin paikallista urheiluväkeä. Sampo Volleyn ja LEKA:n kohtaamista oli saapunut todistamaan yli tuhat henkeä, jotka saivatkin vastinetta lippurahoille. Tunnelma hallissa oli läpi ottelun kattorakenteita koetteleva ja lopullisesti yleisö räjähti Sammon saatua ottelun viimeisen pisteen. Lopputulos 3-1 (22-25, 25-15, 25-23, 25-19) tiesi paitsi täyttä pistepottia, myös ensimmäistä kiinnitystä "leikkimieliseen" Savon herruuteen.

LEKA Volley aloitti ottelun terävästi ja tuli kovalla syötöllä lujaa päälle. Avauserä menikin vieraille selvästi, vaikka lopussa numeroita hieman kaunisteltiinkin. Tämän jälkeen hallinta siirtyi kotijoukkueelle ja helpohkon toisen erän jälkeenkin pelin taso pysyi hyvänä. LEKA:n syömähampaat Koci ja Kaislasalo saatiin hyvin kuriin kovalla puolustamisella. Kolmoserä oli illan jännittävin. Päätöserässä ote pysyi hyvin lähes loppuun saakka, kourallinen ottelupalloja riitti tuhlattavaksikin.

Jukka Tuovinen, LEKA Volley:

- Tultiin hyvin peliin, syöttö toimi. Kaveri vastaanotti jatkossa paremmin mutta saimme silti heidän hyökkäyksen jäämään alle viidenkymmenen prosentin. Oma vastaanotto oli heikompaa, sillä Sampo sai hieman puuroutettua meidän hyökkäämistä. Puolustamisessa meidän pitää pystyä parempaan. Parempi voitti tänään.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

- Tärkeä voitto tänään. Ei pelkästään siksi, että pelattiin LEKAa vastaan, vaan meillä on ollut tiukkoja pelejä joita ollaan hävitty niukasti ja se on alkanut vähän kiristääkin. Siitä iso kiitos joukkueelle, että oltiin kärsivällisiä eikä turhauduttu onnenkantamoisistakaan. Jouduttiin tekemään iso päivätyö ja voitettiin vaikeat hetket joka palkittiin voitolla. Syöttö-vastaanottopelissä oltiin tänään parempia ja puolustettiin paremmin kuin naapuri.

LähiTapiolan pisteet
3 Raadik Sampo
2 Häyrinen Sampo
1 Lehtonen LEKA

Sampo Volley - LEKA Volley 3-1
22-25, 25-15, 25-23, 25-19
Sampo Volley: Raadik 20/+13,Häyrinen 18/+10,Herrera 16/+9
LEKA Volley: Kaislasalo 22/+14,Koci 17/+5,Lehtonen 6/+3
Katsojia: 1007

OTTELUTILASTO

Kuvat:
Tommy Lågland / Tiikerit
Tuomas Pelto / Loimu
Teemu Hassinen / Sampo

  Takaisin