Seuraa meitä somessa:

Ducks avasi pistetilinsä, voitto jäi haaveeksi - Loimulle työvoitto

22.10.2017

Vantaa Ducksin pistetili aukeni sunnuntaina, mutta voiton puritsti viidennessä erässä vierailija LEKA Volley. Siipirikkoinen Raision Loimu otti puolestaan makean kotivoiton Tiikereistä.


Vantaa Ducks - LEKA Volley

LEKA Volleyn vahvempi hyökkäys ratkaisi voiton Vantaalla vierasjoukkueen eduksi erin 2 – 3 (25 – 23, 18 – 25, 20 – 25, 25 – 20, 10 – 15).

Lentopallon Mestaruusliiga jatkui Vantaan Korson Lumo-hallissa pienen kotiottelutauon jälkeen. Vantaa Ducks kohtasi savolaisten ylpeyden LEKA Volleyn. Otteluisäntänä oli tänään Korson Koti LKV Juha Julin Oy. Yleisöä oli sunnuntain jännityspalaa tullut katsomaan 408 katsojaa.

Katsojat saivat vastinetta rahalleen, kun joukkueet väänsivät kaksi puoli tuntia sunnuntai-illan herruudesta. Ottelussa nähtiin monia kovia taistelupalloja ja pallo sai kyytiä, kun hakkurit Kaislasalo ja Vallin taistelivat Lumon herruudesta. Ottelun merkitystä kuvastaa myös se, että kotijoukkue nappasi ensimmäisen sarjapisteensä.

Ilme kentällä oli taisteleva ja osa ankkapelaajien selässä olleesta häviöapinasta jäi Lumon parketille. Ankkojen todellinen sytyttäjä oli tänään Atte ”IsoA” Rissanen.

Ensimmäiseen erään Vantaa Ducks tuli energisenä ja hyökkäyspeli kulki mallikkaasti. Varsinkin hakkuri Antti Vallin sai nauttia passari Amarildo Deliun tarjoilusta. LEKA Volley ei saanut peliään käyntiin ja tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 11. Jan Heleniuksen syöttövuorolla laittoi LEKA kirivaihteen päälle. Ismo Tuominen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 14 – 15. Sekään ei auttanut vaan seuraavassa pallossa hakkurihirmu Kaislasalo painoi pallon Kankaanpään käsistä kelloon. Sitten tahtipuikkoon tarttui Amarildo Deliu ja syötti ässän. LEKA oli pakotettu aikalisään tilanteessa 18 – 17. Kankaanpään Toni otti seuraavaksi tahtipuikon. Tonin syöttövuorolla tultiin 20 – 18 johtoon. Kocin syöttövuoro taas toi LEKAn tasoihin. Ducks ei antanut periksi ja ennen ensimmäistä eräpalloa Tuovinen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 24 – 23. Heleniuksen lyötyä tikkuun erä kotijoukkueelle numeroin 25 – 23.

Toisen erän alku mentiin kotijoukkueen tahdissa tilanteeseen 7 – 5. Sitten syöttöruutuun astui hirmuleka Kaislasalo ja tilanteessa 7 – 9 Tuominen otti aikalisän. Kankaanpään syötettyä verkkoon tekniselle mentiin tilanteessa 11 – 14. Miro Määttänen vaihtui Juho Kaunistoon. Kauniston hiha hiukan vapisi ja sen jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 12 – 17. LEKA oli taas tullut peliin vahvasti mukaan. Vallin vaihtui Külaotsiin. Mikään ei auttanut ja LEKA piti ohjakset erän loppuun asti. Kaislasalo löi eräpallon ankkojen torjunnasta kelloon. Erä vieraille 18 – 25 numeroin. Kolmas erä lähti vieraiden tahtiin. Tuominen ottikin ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 1 – 4. Välillä kotijoukkue sai jo hengen päälle, kun Vallin moukaroi Mikasaa rataan. Toisella puolella Kaislasalo oli kovassa iskussa. Määttäsen lyötyä leveäksi mentiin tekniselle numeroissa 10 – 14. Kankaanpään lyötyä pitkäksi Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 11 – 16. Tuominen otti tilanteessa 18 – 24 tuplavaihdon ja Matti Suutari pääsi syöttäjän paikalle. Suutarin syöttövuoro lähti hyvin liikkeelle ja Tuovinen otti aikalisän tilanteessa 20 – 24. Kaislasalo rulla rataan ratkaisi kuitenkin erän vieraille numeroin 20 – 25.

Neljäs erä mentiin tasaisissa merkeissä tilanteeseen 8 – 8. Sitten alkoi kotijoukkueen virhesuma. Tuominen otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 8 – 11. Lassi Nurmisen tilalle tullut Rissanen sytytti joukkueen ja hyökkäsi kuin raivo härkä. Rissasen torjuttua Kocin oli Tuovisen otettava aikalisä tilanteessa 11 – 11. Kotijoukkue johti jo 13 – 11, mutta LEKA tuli taas rinnalle. Erän kuuma pelaaja Rissanen torjuu ja tekniselle mennään tilanteessa 14 – 13. Rissanen syötti ässän teknisen jälkeen ja kotijoukkue oli syttynyt peliin. Tilanteessa 18 – 15 Tuovinen otti aikalisän. Tuominen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 23 – 20. Kankaanpään ässään päättyi neljäs erä ja lukemiin 25 – 20.

Viides erä alkoi tasaisesti. Sitten Kaislasalon lekasta lähti ässä. Tuominen otti aikalisän tilanteessa 3 – 5. Toinen aikalisä otettiin tilanteessa 4 – 8. LEKA pelasi virheettömästi ja kotijoukkue sortui virheisiin. Kocin lyötyä leveäksi Tuovinen otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 6 – 8. LEKA pelasi lähes konemaisen varmasti erän loppuun ja numerot erässä vieraille 10 – 15. Koko ottelu meni samalla erin 2 – 3 LEKA Volleylle.

Otteluisäntä Korson Koti LKV Juha Julin Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Antti Vallinin ja LEKA Volleysta Samuli Kaislasalon.

Hakkuri Antti Vallin, Vantaa Ducks

- Vieläkin enemmän olisin tehnyt pisteitä, kun vaan olisi tullut passeja. Kairattiin kuitenkin eka sarjapiste. Voiton nälkä on kova ja tämä peli auttoi meitä kauden tuleviin peleihin.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Ei kyllä yksi sarjapistettä juurikaan lämmittänyt. Pelin teemana oli kurssin kääntäminen ja siinä onnistuttiin. Paljon on ollut huono tuuriakin kauden alussa. Nytkin on mennyt ykköspassari sairaalan leikkauspöydän kautta sivuun. Kaikin tavoin olemme tukeneet Amarildo Deliuta, joka on joutunut kovaan paikkaan. Keskihyökkäys jäi tänäänkin olemattomaksi, vaikka Atte Rissanen herättikin joukkueen neljännessä erässä.

Hakkuri Samuli Kaislasalo, LEKA Volley

- Hyvin tuli tavaraa. Aika kova hyökkäyspeli puolin ja toisin. Meillä vastaanotto hajosi neljännessä erässä ja sen myötä pelikin. Kesällä olemme tehneet oikeita asioita ja kyllä voin kehaista päävalmentaja Jukka Tuovisenkin merkitystä.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen, LEKA Volley

- Tiukka peli kuten uumoiltiin. Ensimmäinen peli oli meiltä arkaa peliä. Neljännessä erässä meiltä katosi fokus ja helppojakin palloja jäi meidän kenttään. Kaveri syttyi peliin mukaan. Hyvin kasattiin sitten taas itsemme viidenteen erään. Kyllä olen saanut LEKA Volleyn peräsimeen siirryttyäni uutta virtaa tekemiseen. Intohimoa on niin pelaajissa kuin päävalmentajassa.

LähiTapiolan pisteet
3 Kaislasalo LEKA
2 Vallin Ducks
1 Lehtonen LEKA

Vantaa Ducks - LEKA Volley 2-3
25-23, 18-25, 20-25, 25-20, 10-15
Vantaa Ducks: Vallin 24/+14,Kankaanpää 17/+9,Määttänen 11/+-3
LEKA Volley: Kaislasalo 30/+22,Helenius 21/+11,Koci 15/+2
Katsojia: 408

Ottelutilasto

Loimulle ansaittu työvoitto Tiikereistä

Loimu ja Tiikerit kävivät värikkään taistelun liigapisteistä Kerttulan sunnuntai-illassa. Tapahtumarikas ja aaltomaisesta edennyt ottelu päättyi lopulta isäntien ansaittuun voittoon. Loppunumeroiksi kirjattiin 3-1 (24-26, 25-22, 28-26, 25-21).

Kolmen ottelun voittoputkessa (kaksi Mestaruusliigamatsia ja yksi Suomen Cup-ottelu) parketilla astellut Loimu lähti mittelöön haastavasta tilanteesta. Jo ennestään miehitetylle loukkaantuneiden listalle joutui viikon treenien yhteydessä vahvaa kautta vetävä vakiolibero Ville Sihvonen. Tämä johti siihen, että normaalisti yleispelaajana pelaava Loimu-ikoni Ossi Rumpunen joutui vetämään sinisen liberopaidan ylleen. 'Konkari' toimi pelivastuun ohella nuoren Esko Vuorisen 'isäpuolena' ja mentorina tämän napattua ensimmäisen täyspainoisen liigamatsin vyölleen.

Eilisiltana Loimaalla Hurrikaanille hävinnyt Tiikerit tuskaili puolestaan omalla tahollaan kokemattoman joukkueen klassista perisyntiä. Suoritustason ailahtelevuus painetilanteessa otti roolia Loimaalla, ja siihen pyrittiin hakemaan pikaisia parannuskeinoja Kerttulassa.

Neljään erään venynyt ottelu eteni aaltomaisesti. Molemmilla joukkueilla oli jokaisessa erässä omat etsikkoaikansa. Piirun verran paremmin pelannut Loimu onnistui lopulta säilyttämään konseptinsa paremmin. Omaa rooliaan otti yksilötason osaaminen, mikä oli Loimulla pitkässä juoksussa selvästi laadukkaampaa. Mikään huutava vääryys ei toki olisi ollut se, että kokkolalaiset olisivat napanneet mukaansa sarjapisteitä. Moni asia oli lopulta todella pienestä. Tänään kävi näin, huomenna kaikki saattaa olla toisin.

Loimun kivijalkana oli jälleen kovaa alkukautta vetävä ulkomaalaisduo. Hakkuri Gino Naarden (26/+13, 1 ässä, 3 torjuntaa) ja sentteri Trent O'Dea (17/+16, 7 torjuntaa) ottivat kovaa roolia läpi ottelun. Kylmäpäiset ratkaisut toivat sekä pisteitä että loivat parketille tärkeän johtajuuden kivijalan. Liberona debytoinut Vuorinen (vastaanotto 45%) käsitteli henkisesti kovan painetilanteensa upeasti ja pelasi kerrassaan hienon matsin. Samalla nuorukainen antoi Loimu-valmennukselle positiivisen signaalin oranssimustan rosterin leveydestä. Lisävastuuta on varmasti luvassa liigakauden edetessä.

Kokkolassa eletään jälleenrakennuksen aikaa. Kullanhuuhdonta on vaihtunut nuoren joukkueen sisäänajoon. Tulevat sankaritekojen arkkitehdit ovat aloittaneet kasvunsa päävalmentaja Tapio Nissin koulussa. Loimu-ottelu toi mustapaidoille uutta kasvupääomaa. Nuoret pelaajat saivat jälleen oppia isojen pelien identiteetistä.

Tiikeri-libero Niklas Breilin (vastaanotto 70%) oli joukkueensa selkeä ykkönen. Laidoilla Teemu Lahti (13/+3, 1 torjunta) ja Jack Wilson (17/+1, 2 ässää, 2 torjuntaa) pelasivat mukiinmenevästi, vaikka molemmilla oli ottelun aikana myös omat suvantovaiheensa. Kakkoserässä passaamaan tullut lupaava Anton Välimaa (3/0, 1 ässä, 2 torjuntaa) ehti osoittaa potentiaaliaan. Parempaa on varmasti luvassa Kauhavan pojan oppiessa paremmin 'ison talon tavoille'.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Gino Naarden, Loimu
Tiikerit: Niklas Breilin, Tiikerit

Niklas Breilin, Tiikerit:

- Meidän vastaanotto toimi tosi hyvin. Pelattiin osittain aika hyvää peliä. Saatiin momentum päälle ajoittain, mutta se ei kestänyt läpi ottelun. Ei saatu Loimun hakkuria kiinni, ja se varmasti oli ratkaisemassa ottelua. Oma hyökkäys ei toiminut riittävän hyvin. Eilinen Hurrikaani-ottelu ei painanut ainakaan omissa kintereissä. Alkukausi on sujunut omalla kohdallani hyvin. Se on vastannut pitkälti odotuksiani. Oli hienoa liittyä joukkueeseen, jossa on menestytty, ja jossa on pelannut menestyviä liberoita. Hyvät treenit vievät meitä koko ajan eteenpäin, ja olen aika luottavainen kevättä ajatellen.

Esko Vuorinen, Loimu:

- Otteluun lähtö jännitti aika lailla. Loppujen lopuksi kaikki sujui hyvin, ja olen tyytyväinen panokseeni. Ossi oli auttamassa pelin alussa varsinkin vastaanoton puolella. Se auttoikin tosi paljon. Vastaanotto parani koko ajan ottelun edetessä, mutta virheitä tuli varmasti jännityksen takia. Puolustus oli ihan hyvää, mutta paikanhaku toi omat haasteensa. Christophen treenissä on tosi hyvä olla.

Tapio Nissi, Tiikereiden päävalmentaja:

- Onnittelut Loimulle. Pelasivat välillä pirun hyvin. Meillä oli omat hetkemme, varsinkin kolmannessa erässä, mutta siellä oli tosi vahvaa puolustuspeliä. Sieltä vaan pojat kaivoivat palloa ylös, ja sehän sytyttää joukkuetta. Kokonaisuutena samankaltainen peli kuin eilen. Hyökkäyspelissä hävitään tällä hetkellä. Ajatusmaailma on vähän kateissa. ja hakataan suoraan torjuntaan tällä hetkellä. Myös hakkuripelissä hävitään. Tuollaisella vastaanotolla pitäisi pelit pystyä voittamaan. Siinä on työsarkaa ensi viikon treeneihin. Olen kuitenkin luottavainen tulevaisuutta ajatellen. Silloin, kun pelit lähtevät kulkemaan, ne kulkevat hyvin. Nyt on selkeä suvantohetki menossa, mutta peli kehittyy portaittain eteenpäin. Jatketaan perusduunia.

Christophe Achten, Loimun päävalmentaja:

- Olen tyytyväinen. Hieno voitto meille. Meillä on ollut loukkaantumisia, haasteita armeijan kanssa ja vatsaflunssaa. Joukkue näytti tänään luonnettaan, ja tämä oli ehdottomasti koko joukkueen voitto. Nämä ovat tärkeitä hetkiä sekä tässä hetkessä että pitkässä juoksussa. Gino ja Trent toivat kentälle tärkeää johtajuutta ja olivat isossa roolissa. Keskellä odotan vielä Scottin ja Tuomas Koppasen yhteistyön kehittymistä hyökkäyspelin saralla. Esko käsitteli jännityksensä mallikkaasti ja pelasi tosi hienon ottelun. Koko joukkueen tekeminen paranee koko ajan. Nuoren joukkueen kanssa toimiminen on juuri tätä - kasvua kohti parempaa huomista.

LähiTapiolan pisteet
3 O´Dea Loimu
2 Naarden Loimu
1 Breilin Tiikerit

Raision Loimu - Kokkolan Tiikerit 3-1
24-26, 25-22, 28-26, 25-21
Raision Loimu: Naarden 26/+13,O'Dea 17/+16,Vetriö 13/+3
Kokkolan Tiikerit: Wilson 17/+1,Lahti 13/+3,Ofoha 10/+7
Katsojia: 787

Ottelutilasto

Tuomas Pelton kuvat

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu
Juha Jäntti / Ducks

  Takaisin