Seuraa meitä somessa:

Ducks ETTAa parempi Vantaalla

16.12.2017

Vantaa Ducks otti makean kotivoiton viisieräisessä ETTAsta. Sampo Volley, Hurrikaani-Loimaa ja VaLePa voittivat myös kotonaan.

Sampo jaksoi rutistaa voitolla joulutauolle

Sampo Volleyn viimeinen peli ennen joulutaukoa jätti hyvän maun syyskaudesta. Pelin jälkeen odottavat pikkujoulut eivät vieneet ajatuksia pois olennaisesta, vaan kotijoukkue kääräisi vierailija Akaa-Volleyn joulupakettiin suoraan 3-0 (25-18, 26-24, 25-11).

Valmentaja Tolvanen päätti kierrättää osaa miehistöstään raskaan viikon jälkeen, ohjelmassa oli jo neljäs peli viikon sisään. Tehdyt vaihdot onnistuivat tänäänkin hyvin ja varsinkin päätöserässä Väliahon syöttöputki katkaisi vieraiden selkärangan. Myös Ville Heiskanen oli mainiolla pelipäällä.

Lauri Tihinen, Akaa-Volley:

- Eka erässä oli jalat vielä bussissa, toinen erä taisteltiin hyvin ja kolmannessa peli romahti. Koko pelissä ei saatu kaverin nelospaikan hyökkäykseen tuntumaa ja siitä se peli levisi. Ei saatu torjuntoja/puolustuksia. Sammolla vastaavasti jäätävä tilasto: 41 puolustusta ja niistä 51% tappo. Ihailtavan hyvää palloa sai Penttinen pelattavakseen ja siitä oli hyvä rakentaa. Ei onnistuttu tänään omissa jutuissa ja paljon oli kaverin hyvyyttä tuloksessa.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

- Tätä peliä lähestyttiin pienellä kysymysmerkillä, latauksen saaminen tähän peliin oli haaste ja pienillä kuusikkomuutoksilla halusin tuoda peliin vähän virkeyttä Siihen olen tyytyväinen kun pojat vastasi tähän ajatukseen, viimeinen peli ennen joulutaukoa ja kolme pistettä oli tästäkin tavoitteena. Eka erässä pelattiin jäätävää side-out peliä, hyvistä nostoista 80% hyökkäystehot. Toinen erä oli tiukkaa vääntämistä, tehtiin viisi suoraa hyökkäysvirhettäkin. Pitkän erätauon jälkeen pojat katseli vähän kelloa ja taisivat alkaa kiirehtiä saunaan :) Saatiin hyvä syöttöputki siihen ja torjuntojakin tuli mukavasti. Hyvä viikko, hyvä lopputulos, hyvä syksy.

LähiTapiolan pisteet
3 Raadik Sampo
2 Penttinen Sampo
1 Siwicki Akaa

Sampo Volley - Akaa-Volley 3-0
25-18, 26-24, 25-11
Sampo Volley: Raadik 16/+11,Heiskanen 13/+12,Kaatrasalo 13/+10
Akaa-Volley: Siwicki 8/+5,Koivunen 4/+4,Kuusela 9/+-1
Katsojia: 321

Ottelutilasto


Hyvä vastaanotto alusti Hurrikaani voiton

Hurrikaani Loimaa otti kauden kolmannessa liigakohtaamisessa toisen voittonsa Raision Loimusta, nyt Loimaalla erin 3-1 (25-18, 25-18, 19-25, 25-12). Hurrikaanin voiton perustana oli erinomainen vastaanottpeli: australialaisduo ja libero Jesse Mäntylä hoitelivat homman tyylillä. Lisäksi kotijoukkue syötti ottelussa peräti 12 ässää.

Christophe Achten, Loimu:

- Hurrikaani oli tänään parempi. Nyt meidän täytyy uida Tukholmaan. Pelaajat näyttävät olevan tyytyväisiä siihen, että pystyimme yhden kerran tällä kaudella voittamaan Hurrikaanin. Olemme nyt hävinneet kuusi kertaa peräkkäin. Pelin täytyy muuttua joulun jälkeen. Tänään Kirill Borichev oli valopilkkumme pelissämme.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Vastaanotto oli kovalla tasolla. Kuten tiedetään tilastomiehemme A-H Kulmala on varmasti liigan kriittisin tilastoija. Nyt tilastoissa lukee neljännessä erässä meidän vastaanottoprosenttimme kohdalla täydet 100. Neljännen erän seitsemän ässää kertoo sen, että myös syöttö kulki.

Antti Ropponen (Hurrikaanin paras):

- Ei mikään erinomainen esitys meiltä. Itsellä ainakin peli ailahteli kovasti. Erityisesti kolmannessa erässä oma peli oli vaikeaa. Matti Toivolan passit olivat pitkältä ajalta tuttuja, ja tänään hän pelasi taktisesti tosi hyvin.

Tuomas Koppanen (Loimun paras):

- Oltiin varmaan liian tyytyväisiä. Oletetaan, että kaikki tulisi helposti. Kaksi ekaa erää oli hengetöntä peliä meiltä. Sitten valmentaja huusi erätauolla kopissa, ja saimme kolmannen erän. Neljännessä vastaanottomme petti sitten täydellisesti.




LähiTapiolan pisteet

3 Toivola Hurrikaani
2 Oivanen Hurrikaani
1 Borichev Loimu

Hurrikaani Loimaa - Raision Loimu 3-1
25-18, 25-18, 19-25, 25-12
Hurrikaani Loimaa: Ropponen 21/+9,Tom D-P 14/+3,Oivanen 13/+9
Raision Loimu: Naarden 20/+11,Koppanen 7/+7,O´dea 4/+3
Katsojia: 638

Juuso Riponiemen ottelukuvat

Ottelutilasto

Vantaa Ducksin viidennen erän hurmos toi makean voiton Ettasta

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjan kymmenentenä oleva Vantaa Ducks kohtasi lauantaina 16.12. oululaisen, sarjassa toisena olevan Ettan. Teema oli tänään: kumpi on ykkönen eli etta Lumo-hallin kamppailussa. Vantaa Ducks oli etta ja varsinkin viidennessä erässä kentällä oli vain yksi joukkue, voitonnälkäinen ankkalauma: 3 – 2 (27 – 25, 20 -25, 25 – 17, 22 – 25, 15 - 7 )

Ankkojen parantunut pelillinen ilme lupaa hyvää tuleviin otteluihin. Keskiviikkona onkin Lumoon tulossa Rantaperkiön Isku. Otteluisäntänä oli NHP yhtymä Oy. Päätuomari Raine Hakalalle ottelu oli uran sadas Mestaruusliiga-ottelu. Jouluvalmistelujen keskeltä oli Lumon hornankattilan lauteille tullut 341 katsojaa.

Ensimmäinen erä oli alusta lähtien tasaista vääntöä. Pasi Hyväristä tuurasi tänään liberona Toni Kankaanpää. Atte Kyrölä otti Tonin paikan yleispelaajana. Karl Külaotsin jäätyä torjuntaan tekniselle mentiin Ettan johtaessa 12 – 14. Erää voisi kutsua vetoketjueräksi. Koko ajan oltiin pisteen tai kahden tuntumassa. Ettan mentyä johtoon 19 – 20 otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisänsä. Tilanteessa 21 – 21 Ronkaiselle tuomitun kosketusvirheen vuoksi jälkeen Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa sai keltaisen kortin. Ducksin mentyä johtoon 22 – 21 Määttäsen käsistä rannekelloon lyönnin jälkeen tilanteessa 21 – 22 Kuoksa otti aikalisän. Ronkaisen syötettyä ässän verkkonauhan kautta suoraan lattiaan otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 22 – 23. Jokelan jäätyä Miron torjuntaan otti Kuoksa erän viimeisen aikalisänsä tilanteessa 24 – 24. Magyar torjui Pennasen ja Ducksille eräpallo. Viimeisessä pallossa Määttänen oli hyvin hereillä eikä lyönyt nelospaikalle tulluttu libero Kankaanpään passia, joka antoi sen kolmen metrin rajan sisältä vaan heitti pallon toiselle puolelle. Sitä seuranneen hyökkäyksen Ducksin Nurminen torjui ja erä ankkalaumalle lukemin 27 – 25.

Toinen erä alkoi Ducksin virheillä. Szabón syötettyä leveäksi otti Tuominen heti aikalisän tilanteessa 4 – 6. Tilanteessa 6 – 9 Tuominen otti tuplavaihdon, Deliu ja Vallin sisällä. Ankat tulivat heti tasoihin lukemiin 10 – 10, mutta sitten Etta nykäisi ja tekniselle mentiin tilanteessa 11 – 14. Tilanteessa 16 – 16 Jokela vaihtui Lehtoniemeen Ettan puolella. Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 20. Etta vei lopun ja ankat vikisivät. Erä selkeästi vieraille lukemin 20 – 25.

Kolmas erä alkoi ankkojen ottaessa tahtipuikon. Pian tilanne oli 12 – 5. Joulu on tullut pari päivää aikaisemmin, totesi tilastoja vieressäni hoitanut Satu Lehto, kun Magyar torjui jo toisen kerran Eetu Pennasen. Torjunnan jälkeen tekniselle tilanteessa 14 – 6. Haapakosken syöttövuorolla Etta heräsi ja tilanteessa 16 – 11 Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Sitten ankat saivat jälleen raivon päälle ja Magyarin ässä päättää erän tylyin lukemin 25 -17.

Neljäs erä alkoi pienellä ankkapainostuksella. Erän alussa jouduttiin poistamaan pelistä Miron yksi rikki hakkaama Mikasa. Etta löysi jälleen pelinsä ja Määttäsen lyötyä torjuntaan, otti Tuominen aikalisän tilanteessa 8 -10. Tekniselle mentiin Jokelan postimerkkilyönnin jälkeen tilanteessa 12 – 14. Magyarin ässän jälkeen tilanteessa 17 – 17 oli Kuoksa pakotettu ottamaan aikalisän. Tasaisesti mentiin ja Nurmisen lyötyä leveäksi tilanteessa 20 – 21 Tuominen otti erän toisen aikalisänsä. Erä päättyi nolosti, kun Magyarin passille ei löytynyt ollenkaan päättäjää. Lukemat oululaisille 22 – 25.

Viides erä oli todellista ankkojen näytöstä. Kuoksa otti aikalisänsä vasta tilanteessa 10 – 3. Magyar otti vielä tilanteessa 12 – 5 keltaisen kortin Hakalalta. Erä meni lopulta vahvasti pelanneelle Vantaa Ducksille lukemin 15 – 7. Koko ottelu kotijoukkueelle lukemin 3 – 2.

Otteluisäntä NHP Yhtymä Oy valitsi ottelun jälkeen Vantaa Ducksin parhaaksi pelaajaksi Miro Määttäsen ja Ettasta Niko
Haapakosken

Libero Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

- Hyvältä maistuu ja kivaa oli pelata liberona, vaikka usein heitin vastapuolelle, että älkää syöttäkö mulle. Torjunta ja puolustus on mennyt todella paljon eteenpäin. Saatiin palkinto tänään. Päivä kerrallaan eteenpäin

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Pojat jaksoivat tänään jauhaa. Oululaiset ovat kovia jauhamaan, mutta tänään me voitimme pitkiä palloja, vaikka ne ovat olleet juuri Ettan valtti. Joukkueena tänään voitettiin ja kun vielä saadaan jatkossa muutamiin ratkaisupaikkoihin lisää malttia.

Yleispelaaja Antti Ronkainen, Etta

- Huono peli meiltä. Ei päästy sille tasolle millä on oltu tällä kaudella. Pelin ratkaisi se, että Vantaa Ducks voitti viidennen erän.

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Vantaa Ducks

- Ducks torjui ja puolusti meitä paremmin. Tulos ei valehtele.

LähiTapiolan pisteet
3 Mi.Määttänen Ducks
2 Kyrölä Ducks
1 Kankaanpää Ducks

Vantaa Ducks - Etta 3-2
27-25, 20-25, 25-17, 22-25, 15-7
Vantaa Ducks: Määttänen 25/+13,Szabo 13/+12,Kyrölä 13/+6
Etta: Jokela 18/+8,Ronkainen 16/+7,Pennanen 14/+
Katsojia: 341

Ottelutilasto

Tiikerit heitti haasteen VaLePalle
VaLePa jatkaa liigakärjessä kukistettuaan kotonaan Kokkolan Tiikerit 3-1 (28-26, 22-25, 25-21, 25-19). Tiikerit pystyi suurimman osan ottelusta haastamaan sarjakärjen mainiosti vieraskentällä kentälle palanneen hakkurinsa Fredrik Gustavssonin johdolla.

Aloituskokoonpanot
Esko, Guymer, Kaurto, Mäkinen, Suihkonen, Sivula, Ringseis L
Määttä, Leppälä, Ofoha, Seppänen, Jylhä, Gustavsson, Breilin L

Ensimmäinen erä:
Tiikerit tuli peliin kovalla sykkeellä. Tiikerit vastaanotti libero Erik Breilinin johdolla pukkipaitojen kovatkin syötöt varmasti passari Kalle Määtän hyppysiin. Nilkkavaivainen Erik Gustavsson hyökkäsi tehokkaasti ja häntä säestivät Lasse Jylhä ja Niklas Seppänen sekä keskeltä Antti Leppälä. Tiikerit johti parhaimmillaan 17-11. Sen jälkeen erä alkoi kääntyä pukkipaidoille. Tiikereille alkoi tulla virheitä, VaLePa sai torjuntapelillä otetta. Markus Kaurton ässällä ja seuraavasta pallosta Mikko Esko pääsi hyökkäämään toisesta ja ero oli enää 18-20. Pari virhettä kotijoukkueelle ja Erik Sundberg tuli Niko Suihkosen tilalle. Leppälän hyökkäyksellä Tiikerit eteni eräpalloon, mutta Guymerin torjunta Jylhästä tasoitti pelin 24-24. Lopussa molemmat tekivät syöttövirheitä. Sivulan onnekkaalla ässällä verkon kautta ja Kaurton keskihyökkäyksellä erä kotijoukkueelle 28-26.

Toinen erä:
Nyt näytti, että VaLePa alkuhaparoinnin jälkeen vie erää ja peliä. Tiikerit sinnitteli kuitenkin kintereillä eikä kotijoukkue pystynyt repimään eroa isommaksi. Loppuerästä Leppälän keskihyökkäyksellä Tiikerit meni kahden pisteen johtoon. Erän kaksi viimeistä palloa päätti Gustavsson. Sivulalta huima erä hyökkäyksessä 10 passista 9 pistettä ilman virheitä.

Kolmas erä:
Kotijoukkue onnistui ottamaan johtopaikan Sivulan syöttövuoroilla, ensin 8-9 tilanteesta johdoksi 12-9 ja sitten 17-16 muuttui 19-16 johdoksi. Jos edellisen erän päätti Gustavsson, tuli hänelle musta kohta tähän erään. Ensin Carmody torjui hänet ja sitten hän teki kaksi suoraa hyökkäysvirhettä. Erän päätti Esko toisen kosketuksen painalluksesta.

Neljäs erä:
VaLePan vastaanotto tökki alussa, mutta erä erältä se parani ja oli lopulta neljännessä erässä 75%. Erityisesti ilahdutti Niko Suihkosen varma ja rauhallinen työskentely. Myös syöttöruudussa Suihkonen kunnostautui ja hänen ässäsyötöllään VaLePa eteni 14-10 johtoon. Erä ja ottelu päättyi oikeutetusti yhdistelmään; Suihkonen hyvä vastaanotto, Eskon tempopassi ja Sundbergin nelospaikan hyökkäys.

Kotijoukkueesta Sivula hyökkäsi kovaa ja tasokkaasti ja syöttö pysyi vaarallisena. Kolme kertaa pallo oli lähellä kattoa vastaanottajien käsistä. Ringseisin rauhallista työskentelyä on ilo seurata. Guymer kiitti vastuusta hyvillä hyökkäystehoilla. Esko järjesteli maukkaita hyökkäyspaikkoja välillä tyhjillekin. Kahdessa viimeisessä erässä Suihkonen onnistui mainiosti vastaanottavana yleispelaajana.

Tiikereiden Gustavsson oli vahva hyökkäyksessä, mutta kahdeksan suoraa hyökkäysvirhettä on liikaa. Antti Leppälä on edelleen tärkeä lenkki Tiikereissä. Niklas Breilin on erittäin lupaava libero.

Tiikereiden päävalmentaja Tapio Nissi:

- Peli näytti jo peliltä. Syksy kausi pelattu lähes ilman hakkuria. Pelattiin hyvin, mutta jäätiin ilman pisteitä. Peli oli huomattavasti kärsivällisempää kuin aikaisemmin tällä kaudella.

Tiikereiden Kalle Määttä:

- Ihan ok peli meidän puolelta. Pari erää tasaista vääntöä. Harmi että ei riittänyt pisteisiin asti. Gustavsson ei vielä ole ihan täydessä pelikunnossa.

VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila:

- Tiikerit tuli rennolla otteella ja esitti paljon parempaa lentopalloa kuin viimeksi Kokkolassa. Upi ollut viikon pois, mutta nyt hyvä takaisintulo. Kunnari ei pelannut flunssan takia tänään. Tiistain pelin jälkeen pidetään pieni tauko harjoittelussa.

VaLePa Niko Suihkonen:

- Ottelu oli aika aaltoileva. Ei oltu alussa ihan hereillä. Kolmas ja neljäs erä oli jo meiltä tasaisempaa tekemistä.

LähiTapiolan pisteet
3 Esko VaLePa
2 Sivula VaLePa
1 Ringseis VaLePa

VaLePa - Kokkolan Tiikerit 3-1
28-26, 22-25, 25-21, 25-19
VaLePa: Sivula 26/+15,Sundberg 16/+10,Guymer 12/+6
Kokkolan Tiikerit: Gustavsson 16/+2,Jylhä Lauri 12/+4,Leppälä 11/+11
Katsojia: 527

Ottelutilasto

Kuvat:
Juha Jäntti / Vantaa Ducks
Juuso Riponiemi / Hurrikaani-Loimaa
Mäsi / VaLePa

  Takaisin