Seuraa meitä somessa:

Ducks kaatoi mestari-Tiikerit

19.10.2016

Vantaa Ducks on ottanut miesten Mestaruusliigaan todellakin lentävän lähdön. Avausottelun Joensuussa otetun 3-0 -vierasvoiton jatkeeksi joukkue löi keskiviikkona Vantaalla hallitsevan mestarijoukkueen Kokkolan Tiikerit 3-1 (30-28, 19-25, 28-26, 25-17).

Kentällä nähtiin aivan uudesti syntynyt kotijoukkue, joka taisteli joka pallosta kuten eläimellisessä ottelussa pitääkin. Mestarin kaataminen ei ole jokapäiväistä herkkua Vantaan Korsossa. Tänään eläinkunnan kamppailussa tapahtui ihme: Ducks eli ankat kaatoivat Tiikerit 3–1. Voiton jälkeen Vantaa Ducks jatkaa sarjajohdossa.



Avauserässä nähtiin kaikkiaan viisi eräpalloa, joista Ducks hoiteli erän lopulta kolmannellaan Antti Leppälän hyökkäysvirheen myötä 30-28. Toisessa erässä Tiikerit karkasivat 19-25 -erävoittoon hallittuaan erän jälkipuoliskoa selvästi. Kolmannesta erästä muodostui ottelulle ratkaiseva, kun Ducks nousi 19-21 -numeroista 28-26 -erävoittoon Antti Vallinin torjuttua erän päätökseen.

Neljäs erä oli selkeää isäntien hallintaa ja se hyökkäsi 49% tehoilla ja vähillä virheillä (2) läpi erän. Karl Külaots ja Toni Kankaanpää olivat erän tehomiehiä.

Viime vuoden mestari Tiikerit oli lyöty ja Ducksin ankkamaskottikin riemuitsi pelaajien kanssa. Jerodos Oy palkitsi kotijoukkueen parhaana pelaajana ansaitusti Toni Kankaanpään, joka kaivoi pallot peliin taistelijan asenteella. Tiikereiden parhaana palkittiin libero Dennis Del Valle.

Ducks, yleispelaaja Toni Kankaanpää

- Tänään raavittiin kaikki pallot peliin. Kiitos koko joukkueelle ja halusin omalla esiintymiselläni näyttää esimerkkiä. Nyt pidetään jalat maassa ja napitetaan takki kiinni. Luotan että lupaamani läpimurto osuu tähän kauteen.

Päävalmentaja Ismo Tuominen:

- Tottakai olen tyytyväinen voittoon. Toisessa erässä oli välillä kuin Lumikki ja 7 kääpiötä. Niitä toisen erän suorituksia ja häröilyä en voi hyväksyä. Törmäilyjä ei saa anteeksi edes harjoituksissa. Hienosti pystyttiin muuttamaan neljänteen erään syöttöämme. Kopissa pitkällä tauolla puhuttiin, että ”hei miksi me jännitetään, otetaan kolmanteen erään rento suorittaminen”. Hienoa että Lassi Nurminen on vahvasti kuntoutunut.

Tiikerit, keskipelaaja Antti Leppälä:

- Se joka voittaa kauden viimeisen matsin, niin nostaa kannun ylös. Sopiva herätys meidän pelaajille. Nyt on herättävä ihan oikeasti pelaamaan, mikäli halutaan voittoja. Tänään ei saatu palloja kuolemaan ei sitten millään.

Päävalmentaja Jukka Mäkihannu

- Tuntuu hyvältä, että pääsin Tiikereiden päävalmentajaksi. On iso mahdollisuus päästä tällaiseen paikkaan. Tänään kaveri oli järkyttävän aggressiviinen. Meidän hyökkäys pehmeni ja kaveri kaivoi todellakin jokaisen pallon peliin ja sen jälkeen tyhjensivät kätensä. Jotain tämän tyyppistä kyllä odotetiinkin saamieni aiempien ottelunauhojen pohjalta.

LähiTapiolan pisteet
3 Kankaanpää Ducks
2 Määttänen Ducks
1 Dal Valle Tiikerit

Ducks: Külaots 20/+11, Kankaanpää 18/+12, Määttänen 17/+6
Tiikerit: Ropponen 14/+4, Leppälä 11/+7, Hunt 11/+2
T 6-7, Ä 7-9, SV 20-11, H% 44-34, VO% 40-48
Yleisöä: 531

Kuvat: Joni Himanen / Ducks

Ottelutilasto

  Takaisin