Seuraa meitä somessa:

ETTA ja LEKA Volley hakivat makeat vierasvoitot

18.02.2017

LEKA Volley ja ETTA hakivat lauantaina makeat vierasvoitot miesten Mestaruusliigassa, kun taas Hurrikaani otti täyden potin kotonaan.

LEKA heilahti – ankat kumoon

Lentopalloilun Mestaruusliigassa panokset lisääntyvät runkosarjan loppusuoran alettua. Lauantaina kohtasivat Vantaan Korson Lumo-hallissa Vantaa Ducks ja LEKA Volley vieraiden vietyä voiton 0–3 (15–25, 24–26, 20-25)

Ottelu oli molemmille erityisen tärkeä. Tärkeys näkyi pelissä välillä hermoiluna, mutta LEKA Volleyn kantti kesti paremmin. Ducks sortui toimistolentopalloon. Voittojen määrät lasketaan ja niiden pohjalta selviävät runkosarjan jälkeen puolivälieriin menijät. LEKA on yhdeksännellä sijalla ja Vantaa Ducks seitsemäntenä.

Ei rasismille oli ottelutapahtuman teemana ja Vantaa Ducks haastoi kaikki Mestaruusliigan seurat kampanjaan. LEKA Volley tarttui heti haasteeseen. Otteluisäntänä oli Oy Rakennuspartio – aina valmiina ja Stark. Yleisöä oli lauantai-illan huumasta tullut nauttimaan 486 katsojaa.

Ensimmäiseen erään palasi ankkojen kokoonpanoon Alpár Szabo. Toni Kankaanpää oli hyvin lämmittelyssä mukana, mutta Marko Määttänen aloitti veljensä Miron kanssa yleispelaajina. Tilanteeseen 6 – 6 mentiin tasaisissa merkeissä. Ankkojen syöttövirheet, suksilyönti ja hihojen oksat pakottivat päävalmentaja Ismo Tuomisen ottamaan aikalisän tilanteessa 8 – 12. Tekniselle mentiin tilanteessa 10 – 14. Akseli Lankinen pyöritti hyvin LEKAn peliä ja ankkojen vastaanoton horjumisen jälkeen Magyar ei päässyt samalla tavalla pyörittämään peliä. Muutaman ankkojen häröpallon jälkeen oli Tuominen jälleen pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 11 – 17. Tilanteessa 13 – 20 passariksi vaihtui Joel Laakso. Peli ei vain auennut ja LEKA suorastaan murjoi ankat kanveesiin lukemin 15 – 25. Vieraille torjunnat 5 – 2. Ankat lähtivät etsimään fokusta toiseen erään.

Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä. Ducks nykäisi jo 13 – 10 johdon, mutta Marko Määttäsen rättisyötön jälkeen Karisen Eelis vei vahvalla syöttövuorolla vieraat tekniselle tilanteessa 13 – 14. Ankat heräsivät teknisen jälkeen ja heräämistä auttoi myös LEKAn muutamat virheet. Vieraiden päävalmentaja Tapio Nissi otti aikalisän tilanteessa 19 – 17. Marko Määttäsen lyötyä nelospaikalta pallon leveäksi otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 20 – 21. Heti perään toinen aikalisä tilanteessa 20 – 22. Szabon torjuttua kaaripallolla Mikasan aivan takarajan tuntumaan otti Nissi toisen aikalisän tilanteessa 24 – 23. Juho Kaunisto tulee torjuntavaihtoon ja päättää erän nelospaikalta lukemiin 24 – 26. Ducksin vastaanotto ei vieläkään noussut huippulukemiin.

Kolmanteen erään ankkojen passariksi tuli Joel Laakso. Vieraat Karisen hyvällä syöttövuorolla johtoon ja sitten ankat tasoihin Szabon syöttövuorolla. Tilanteessa 4 – 7 Tuominen otti ensimmäisen aikalisänsä. Tekniselle mentiin vieraiden 11 – 14 johdossa. Tuominen otti toisen aikalisän tilanteessa 11 – 15 Miro Määttäsen jäätyä vieraiden torjuntaan. Vastustajan torjuntavirheen takia tilanne 13 – 16 ja Nissi otti heti aikalisän. Kalle Katteluksen syötettyä kaksi ässää peräkkäinen otti Nissi erän toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 21. LEKA kuitenkin oli vakuuttava myös kolmannen erän lopussa ja erä savolaisille lukemin 20 – 25.

Otteluisännät Rakennuspartio ja Stark palkitsivat ottelun parhaana Vantaa Ducksista Miro Määttäsen ja LEKA Volleysta Akseli Lankinen. Alan miehet palkitsivat positiivisimpana pelaajana Akseli Lankisen.

Passari Akseli Lankinen, LEKA Volley

- Saatiin pidettyä peli kasassa. Toisen eränkin loppu saatiin käännettyä ja siinä taisi olla erän ratkaisu. Halusin ykköspassarin paikkaa ja sain paikan vallattua itselleni.

Päävalmentaja Tapio Nissi, LEKA Volley

- Meilläkin on ollut vaikea hetki, mutta joulun jälkeen peli lähti kulkemaan. Kaislasalo totesi oikein Urheilusanomien haastattelussa, että pelissä emme ole sitoutuneet asemasotaan. Pelaajat saavat ja pitääkin tehdä omia ratkaisuja pelin sisällä. Valmistauduttiin, että Toni on pelissä kehässä, mutta näin tällä kertaa.

Yleispelaaja Miro Määttänen, Vantaa Ducks

- Ideana oli mennä hyvällä meiningillä kentälle, mutta sorruttiin apeaan pelaamiseen ja ns. toimistolentopalloon. Itse en pelejä stressaa ja ota häviöistä mitään paineita. Ja Ismo Tuominen on mukava valkku.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Meillä oli liian kiire joka paikkaan. Erän alut annetaan kaverille, tullaan rinnalle ja taas menetetään ote. Tapellaan ja ei sitten kuitenkaan saada. Yp-osasto meillä +/- 0 ja LEKAlla + 15. Hävittiin joka pelin osa-alueella. Vastaanotossa häröilyä liian usein. Me emme voi aina mennä jonkun syyn taakse. Pelaamisen painetta on pelaajille selvästi tullut, vaikka ei sitä tule heille minulta tai seuralta. Tänään meillä penkillä todella vähän terveitä vaihtomiehiä.

LähiTapiolan pisteet
3 Lankinen LEKA
2 Helenius LEKA
1 Mi.Määttänen Ducks

Vantaa Ducks - LEKA Volley 0-3
15-25, 24-26, 20-25
Vantaa Ducks: Külaots 14/+5,Määttänen 12/+1,Määttänen 6/+-1
LEKA Volley: Kaislasalo 16/+9,Karinen 14/+12,Helenius 9/+3
Katsojia: 486

Ottelutilasto


Ettalle ansaitut vieraspisteet Kerttulasta

Kerttulasta kahden ottelun mittaisen vieraskiertueensa aloittanut Etta aloitti urakkansa kukistamalla Loimun suoraan kolmessa erässä. Loppulukemiksi kirjattiin tyly vierasvoitto 0-3 (23-25, 21-25, 25-17).

20 vuoden takaisen mestarijoukkueen visiitti ottelutapahtumaan toi mukavaa historian havinaa Kerttulaan. Esikuvien läsnäolo ei onnistunut kuitenkaan siivittämään Loimua tärkeään voittoon. Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu astetta haastavampana.

Keskittyneesti ja tunnollisesti pelannut Etta oli läpi ottelun kuskin paikalla. Punapaidat esiintyivät vahvasti sekä joukkue- että yksilötasolla. Voitosta oltiin valmiita maksamaan kovaakin hintaa. Vakuuttava iltapuhde palkittiin ansaitulla vierasvoitolla. Uutta matoa koukkuun on luvassa heti huomenna Ettan kohdatessa Iskun Tampereella.

Loimu kävi taistoon kuusikolla Mochalski - Marshman - Marttila - Gregory - Borichev - Juntura. Liberona aloitti Ville Sihvonen, joka jakoi matsin edetessä vastuun yhdessä Eetu Rantasen kanssa. Etta löi tantereelle kuusikon Pennanen - Hakala - Haapakoski - Jokela - Väisänen - Kaurto. Liberona aloitti totutusti Petteri Kiilunen.

Kaksi avauserää oli numerollisesti tiukkaa taistelua. Ne ratkesivat kuitenkin oululaisten astetta parempaan tekemiseen. Päätöseräksi jäänyt kolmas oli edeltäjiään selvemmin vieraiden pihdeissä.

Joonas Jokela, Etta:

- Pelattiin hyvä matsi. Mahtava fiilis näin ottelun jälkeen. Pidettiin hauskaa kentällä, ja jokaisella jätkällä oli sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Ei otettu turhia paineita vaan päätettiin nauttia pelaamisesta. Tehtiin vähän virheitä. Oma peli kulki hyvän joukkuepelaamisen siivellä hyvin. Erityisen tyytyväinen olen torjuntapeliin. Treeneissä hiotut asiat alkavat vihdoin toimia myös pelitilanteissa.

Eetu Rantanen, Loimu:

- Tappio harmittaa, mutta jaksettiin kuitenkin taistella. Pienet virheet kriittisillä paikoilla ratkaisivat kahdessa eka erässä. Tasaisuutta olisi kaivattu sekä joukkueen kohdalla että myös omassa esityksessäni. Loppukausi on haastava, mutta voittojen kautta lähdetään hakemaan pudotuspelipaikkaa.

Olli Kuoksa, Etta:

- Oli hienoa nähdä vanhoja pelikavereita tänään. Pisteet Loimulle tällaisen tilaisuuden järjestämisestä. Näin pitäisi seurojen tehdä enemmänkin. Olemme parsineet hyökkäyspeliä kuntoon tammikuun aikana, ja pikku hiljaa työ kantaa hedelmää. Harjoitellut asiat alkavat toimia pelitilanteissa. Viime kesänä teimme päätöksen laajentaa yleispelaajasektoriamme. Siinä alkaa olla nyt leveyttä ja sopivaa kilpailutilannetta. Antti Ronkainen on tullut hienosti sisään. Hän paikkasi mallikkaasti Eetu Pennasen ruutua tämän poissaolon aikana. Eetu oli tänään pitkästä aikaa avauksessa ja hoiti ruutunsa hyvin. Kevät tulee, ja isot pelit alkavat. Etta on valmis.

Daniele Capriotti:

- Meillä oli hyvä treeniviikko alla, ja odotukseni peliä kohtaan olivat korkealla. Emme pelanneet huonosti, mutta panoksemme ei tänään riittänyt. Ettalle kaikki kunnia voitosta. Vastustaja oli keskittynyt ja pelasi huolellisesti. Fiksua pelaamista, jota emme kyenneet tänään haastamaan. Vastustajan päättäväisyys ja maltti olivat asioita, joita mekin olisimme tänään kaivanneet. Pienet asiat ratkaisivat kahdessa avauserässä. Jatkopallopelaaminen, puolustukset ja vaimennukset eivät näy suoraan tilastoissa, mutta olivat tänäänkin keskeisessä avainroolissa. On epäreilua nostaa ketään pelaajaa erikseen esille hyvässä ja pahassa. Otetaan tästä oppia koko joukkueen mitalla. Tappiosta huolimatta tämä ilta voi olla meille hyvä inspiraatio.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Taylor Gregory
Etta: Joonas Jokela

LähiTapiolan pisteet
3 Jokela ETTA
2 Haapakoski ETTA
1 Hazkala ETTA

Raision Loimu - Etta 0-3
23-25, 21-25, 17-25
Raision Loimu: Mochalski 15/+7, Gregory 8/+4, Borichev 7/+2
Etta: Jokela 16/+9, Hakala 9/+5, Kaurto 8/+7
Katsojia: 595

Ottelukuvat

Ottelutilasto


Hurrikaani murskasi pari erää

Mestaruusliigan kärjen ja hännän ero oli kaksi erää valtaisa, jonka jälkeen Liiga-Rientokin sai peliään Loimaalla kulkemaan. Hurrikaani kuittasi pisteet 3-1 (25-10, 25-8, 23-25, 25-17). Tappio oli Liiga-Riennon 20:s perättäinen liigassa.

Ville Louhela (Riennon paras):

- Kovin usein en ole pelissä hävennyt, mutta nyt hävetti kahden ensimmäisen erän esitys. Kopissa saatiin kuitenkin ilme muutettua. Vastaanottomme oli aika karseaa. Siinä isoin syy tappioon. Välillä tulee tämmöisiä romahduksia.

Harryson Peacock (Hurrikaanin paras):

- Pelasimme hyvät kaksi erää. Ei olisi ollut väliä kuka olisi ollut vastassa. Kolmannenkin erän pelasimme kohtalaisesti, mutta Riento oli lopussa vahva. Pitkä on matka vielä pudotuspeleihin. Tavoite on edelleen piikkipaikassa, ja usko on vahva tähän joukkueeseen.

Jani Säisä:

- Ei jäänyt lapsille kerrottavaa kahdesta ekasta erästä. Kaikkea muuta kuin tyytyväinen olo. Ei tämä ole sitä lentopalloa, jota haluamme pelata. Voittoja ei tule eikä se hyssyttelemällä parane.

Lauri Rantanen:

- Ilme oli hyvä. Tänään viimeisteltiin ne asiat, jotka viimeksi Riento-pelissä jäivät suorittamatta. Kiva lähteä viettämään vapaapäivää. Sitten valmistaudutaan kauan odotettuun Sampo-peliin. Niitä otteluita on aina kiva pelata.

LähiTapiolan pisteet
3 Peacock Hurrikaani
2 Smith Hurrikaani
1 Koppanen Hurrikaani

Hurrikaani Loimaa - Liiga-Riento 3-1
25-10, 25-8, 23-25, 25-17
Hurrikaani Loimaa: Smith 20/+14,Mutka 9/+7,Oivanen Mi 9/+5
Liiga-Riento: Savimäki 9/+3,Murangwa 7/+-3,Louhela 5/+1
Katsojia: 572

Ottelutilasto

Ottelukuvat

  Takaisin