ETTA juhli voittoa ja Hakalaa - Hurrikaani sekä Tiikerit myös voittoihin

13.01.2018

Anssi Hakalan liigauran 4000. piste toi lisämausteen ETTA:n lauantaina kotivoittoon Akaa-Volleysta. Hurrikaani-Loimaa ja Kokkolan Tiikerit ottivat myös täyden pistepotin iltapuhteestaan.

Akaa-Volley kiusasi avauserän verran ETTAa

Lentopalloseura Etta sai vieraita Pirkanmaalta, kun sarjanousija Akaa Volley saapui ensimmäiselle ja ainoalle Oulun vierailulle. Tiukan avauserän tappion jälkeen ottelu kotijoukkueelle 3-1 (26-28, 25-14, 25-14, 25-21).

Ettan avaus: Haapakoski, Pennanen, Hakala, Väisänen, Kaksonen, Jokela. Liberona Petteri Kiilunen.
Akaa Volleyn avaus: Heino, Walter, Mikkonen, Koivunen, Siwicki, Mather. Liberona Sakari Liehu.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, pisteitä tehtiin tasatahtiin. Tekniselle aikalisälle mentiin Ettan 14-13 -johdossa. Tämän jälkeen Etta karkasi 18-14 -johtoon. Läpi ottelun alun lämpimänä käyneet tunteet kuumenivat yli kattilasta, kun Olli Kuoksa otti toisen varoituksensa. Punaisesta kortista voimaa saanut vierasjoukkue tuli rinnalle. Etta ei onnistunut käyttämään kolmea eräpalloa, mutta Akaa käytti ensimmäisensä. Avauserä vieraille 26-28.

Toisessa erässä nähtiin kotijoukkueelta osoitus siitä, miksi joukkue on tällä hetkellä sarjassa toisena. Etta karkasi erän alussa jo 5-0 -johtoon ja pohjoistuuli ei hyytynyt missään vaiheessa. Erän tähtihetki koettiin tilanteessa 16-7, kun Anssi Hakala jujutti uransa 4000. pisteensä ja koko Urheilutalon yleisö juhlisti pistettä seisaaltaan. Hakalasta tuli 4. nyt liigassa pelaava aktiivipelaaja, joka rikkoi kyseisen rajapyykin. Erä Ettalle selvin lukemin 25-14.

Kolmannen erän alku oli Ettan torjuntapelin juhlaa. Akaa ei kotijoukkueen vahvasta alusta toipunut. Kolmas erä oli kuin kopio edellisestä ja erä Ettalle 25-14. Akaa Volleyn kapteeni Joni Mikkosella tuntui olevan enemmän asiaa päätuomari Juha Sipolalle kuin omilleen.

Neljännen erän alussa kotijoukkue jatkoi siitä, mihin toisessa ja kolmannessa erässä jäi. Kotijoukkueen torjunta ja puolustus olivat tyrmäävällä tasolla ja passari Niko Haapakoski rytmitti peliä monipuolisesti. Akaa kuitenkin kuroi etumatkan tasoihin kymmenen pisteen kohdalla kotijoukkueen sortuessa muutamaan virheeseen. Kotijoukkue kuitenkin otti erän lopussa riittävän eron ja erä Ettalle 25-21 ja ottelu 3-1.

Joni Mikkonen:

- En oikein tiedä, mitä tapahtui ekan erän jälkeen. Ei oltu hyviä siinäkään, mutta saatiin käännettyä se. Loppupeli oli yhtä maalia. Ihan sama nostetaanko hyvin vai huonosti, ei saada kunnolla hyökättyä. Vastustaja pelasi jatkopallot hyvin. Etta oli odotetun vahva tänään.

Lauri Tihinen:

- Hyvä kotipeli alla ja tuntui, että jatkettiin siitä. Eka erä taisteltiin ja sen jälkeen täysi mahalasku. Syyt ehkä enemmän henkisiä. Olen tyytyväinen viimeiseen erään, vaihtomiehiä tuli kentälle, mutta toivuttiin huonosta alusta ja herättiin taistelemaan. Vastustaja rankaisee heti, jos pelaat tyhmästi.

Anssi Hakala:

- Voittoon pitää olla tyytyväinen, ei tullut todellakaan helposti tänään. Ekassa erässä käsijarru päällä. Mukava päästä välillä koskemaan palloon yleispelaajan roolissa. Paljon on töitä edessä ennen pudotuspelejä, jotta saamme pidettyä pelin ailahtelemattomana.

Olli Kuoksa:

- Torjunta-puolustuspeliin pitää olla tyytyväinen ja syötiin tänään vastustajan eväät. Jos meitä vastaan menettää kärsivällisyyden, jälki on yleensä tämän näköistä.

Ettan parhaana palkittiin Anssi Hakala ja Akaalta kapteeni Joni Mikkonen.

Sampo taipui Hurrikaani edessä

Sampo Volley joutui taipumaan täydellisen Savon reissun tehneen Hurrikaanin edessä suoraan kolmessa erässä Pielavedellä: 23-25, 22-25, 20-25

Edellisillan helppo iltapuhde Kuopiossa ei jäänyt kummittelemaan loimaalaisvieraiden korvien väliin, vaan joukkue tuli hyvällä asenteella Sampoa vastaan. Peli oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun ja pisteitä tehtiin pitkät tovit vuoronperään.

Sampo johti kahdessa ensimmäisessä erässä vielä puolivälin jälkeen muutamalla pisteellä mutta Hurrikaani puristi lopussa ohi. Kolmaskin erä oli tasainen puoliväliin saakka mutta siinä vieraat käänsivät eron itselleen jo aiemmin.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

-Pelattiin yksi kauden parhaista vastaanottopeleistä, ottaen huomioon, että vastustaja osasi syöttää. Ei tehty hirveästi virheitä mutta eipä niitä Sampokaan meille lahjoittanut, hyökkäämällä tehtiin pinnat. Tasainen peli, vastaanotossa oltiin sen verran edellä, että päästiin paremmista paikoista rakentamaan hyökkäystilanteita. Paljon hyviä suorituksia molemmilta joukkueilta ja mukavaa oli tietysti tulla takaa rinnalle ja ohi.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

Onnittelut Hurrikaanille, vahvaa tekemistä. Jos verrataan viime viikonloppuun (cupin välierä) niin väitän, että molemmat pelasi parempaa peliä. Tulos oli selkeä 3-0 mutta erät oli tiukkoja eikä sellaista vuoristorataa kuin viikko sitten. Olin aika varma, että me parannetaan peliä mutta pelkäsin myös, että Hurrikaanikin parantaa ja he paransivat pikkuisen enemmän kuin me. Harmittaa, kaksi ensimmäistä erää me oltiin kuskin paikalla aika pitkään. Erien loppuun vähän huolimattomuutta, vähän huonoa tuuria, muutama epäselvä tilanne, ne kääntyi sitten lopussa Hurrikaanille. Vähän tuhrittiin ne paikat mitä meillä silloin oli käytettävissä. Raskas paikka taas mutta onneksi on huomenna tilaisuus päästä kiillottamaan kilpeä.

Tiikerit ei antanut Loimulle mahdollisuuksia

Tiikereiden ”uudestisyntynyt” joukkue pelasi mainion ottelun ja voitti Raision Loimun 3-0 (25-18, 25-20, 25-17).

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle Tiikereiden osalta tehokkaasti. Kalle Määttä jujutti, Fredric Gustavsson syötti ässän ja iski Loimun torjunnan eturessuun. Tilanteeksi 3-0. Erää jatkettiin likimain vuorotahtiin, pienessä Tiikerijohdossa, kunnes erän puolivälissä Lauri Jylhä, Kalle Määttä ja Robert Seppänen kukin syöttivät vuorollaan ässät, jotka kasvattivat Tiikereiden johtoa. Syöttövuorojen jälkeen Tiikerit johtivat jo 18-13. Erän lopussa Simon Hone iski pisteen ja torjui Robert Seppäsen kanssa Gino Naardenin. Se olikin ensimmäinen kerta, kun Naarden saatiin torjuttua. Hän olikin joukkueensa voimahahmo ottelun aikana.

Toisessa erässä Fredric Gustavsson teki pisteitä ja Kalle Määtän syöttövuorolla hän torjui Kirill Borichevin. Borichevin seuraava hyökkäyskin epäonnistui, jonka jälkeen Loimun valmentaja, Christophe Achten, vaihtoi passari Scott Fiferin tilalle Tomi Saarisen, joka jatkoikin erän loppuun saakka. Tilanteeksi 11-5. Vaihdon jälkeen Loimu sai syöttövuoron ja Trent O’Dea saikin syöttää tilanteeksi 11-10. Tiikereiden peli oli sekaisin ja kaikki Loimun saamat pisteet tulivat Tiikereiden virheistä. Gustavsson kuitenkin katkaisi syöttöputken ja Tiikerit kasvattivat piste-eron takaisin 4 pisteeseen. Loimu sai kuitenkin kurottua eroa uudelleen ja ennen ratkaisupalloja tilanne oli 20-19 Tiikereille. Lopussa Fredric Gustavsson iski kaksi pistettä ja Lauri Jylhä yhden. Lisäksi Lauri Jylhä torjui yksin Gino Naardenin iskun. Niiden myötä erä meni Tiikereille.

Kolmas erä oli alkuun tasainen, kunnes Lauri Jylhän syöttövuorolla Tiikerit nousi tilanteesta 10-9 tilanteeseen 14-10. Lauri Jylhä syötti mm. yhden ässän ja iski pisteen kuutospaikalta. Tämän jälkeen Loimu vaihtoi ensiksi molemmat yleispelaajat (kentälle Tuomas Siirilä ja Janne Marttila) ja seuraavaksi hakkuri-/passarivaihto (Tomi Saarinen passariksi ja Karri Sihvonen hakkuriksi). Tämä sekoitti Tiikereiden pelin hetkeksi ja Loimu vei kolme peräkkäistä palloa. Tilanteeksi kuitenkin vielä 19-15 Tiikereille. Tiikerit heräsivät sitten pelaamaan Lauri Jylhän kahden iskun ja Simon Honen kanssa tehdyn torjunnan avulla. Loppu olikin selvää peliä mm. Gustavssonin kahden iskun myötä.

Christophe Achten, Raision Loimu:

- Tämä ei ollut ottelu meiltä. Pelimme aaltoili aivan liikaa. Olihan tämä ensimmäinen ottelu neljään viikkoon ja osasin aavistaa, ettei peli ole välttämättä hyvää, mutten toivonut aivan tällaista. En voi olla tyytyväinen. Vastaanottomme oli heikkoa ja niin oli passipelimmekin. Vaihtomiehemme kuitenkin pelasivat hyvin. Fredric Gustavsson puolestaan johdatti koko Tiikerijoukkueen selvään voittoon.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Kapteenin kanssa juteltiin: ongelmana on ollut peli ailahtelu ja heikon hetken jälkeinen pelin laatu, mutta tänään peli ei notkahtanut. Ei tullut sellaista pahaa hetkeä. Itseluottamus kun on kasvanut, peli sujuu. Takan on hyvä harjoituspätkä. Fredric Gustavssonin tulo sekä Kalle Määtän rauhalinen passipeli on nostanut pelimme tasoa. Kenttäpuolustuspeli on parantunut viime aikoina. Nyt palloja hakee useampikin mies, toisin kuin aiemmin, kun kaikki odottivat, että joku muu hakee pallon. Hyvillä syötöillä saimme tänään Loimun vastaanoton rikki. Lauri on nyt oikealla pelipaikalla ja se näkyy hänen pelissään.