Seuraa meitä somessa:

ETTA nousi liigakärkeen Sammon kaadolla

21.10.2017

ETTAn kova syysvire sai jatkoa lauantaina, kun oululaisjoukkue jatkoi voittojen tiellä nousten liigakärkeen. Sampo Volley kaatui 3-1. ETTAlla on viidestä pelistä täysi 15 pisteen saalis. Hurrikaani-Loimaa puolestaan löi vierailleet Tiikerit suoraan kolmessa erässä.

Lauantaina Oulussa pelattiin Mestaruusliigan kärkikamppailu, jossa tähän asti tappiottomat Lentopalloseura Etta ja Sampo-Volley Pielavedeltä kohtasivat. Ruudun televisioima ottelu päättyi tiukan taistelun jälkeen kotijoukkueen 3-1 (26-24,25-20,21-25,26-24) voittoon.

Myös penkkien päässä nähtiin mielenkiintoinen taistelupari, kun entiset liberot Olli Kuoksa ja Timo Tolvanen kohtasivat ensimmäistä kertaa valmentajina. Viime kaudella Puijo Wolleyn naisten ykkössarjajoukkuetta luotsannut Tolvanen on aloittanut Mestaruusliigan valmentajauransa vakuuttavasti ja tänään koettu tappio oli hänen ensimmäisensä.

Ettan avaus: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Väisänen, Kaksonen. Liberona Hakala.
Sammon avaus: Kössi, Herrera, Raadik, Kaatrasalo, Väliaho, Häyrinen. Liberona Mutka.

Sampo joutui lähtemään peliin ilman ykköspassariaan Petteri Penttistä, joka joutui seuraamaan peliä loukkaantumisen takia vaihtopenkiltä. Aleksi Kössi huolehti savolaisten passipelistä, mutta kentällä nähtiin myös 2000-syntynyt toisen polven liigapassari Fedor Ivanov. Ivanovista tuli toinen miesten Mestaruusliigassa pelannut 2000-luvulla syntynyt pelaaja LEKA Volleyn Jere Heiskasen jälkeen.

Ottelu käynnistyikin Ettan komennossa. Kotijoukkue hallitsi ensimmäisen erän alkua, mutta Sampo kuroi eron kiinni ja tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen 14-13-johdossa. Etta otti komennon aikalisän jälkeen. Sampo nousi kuitenkin 21-24 tilanteesta tasoihin, mutta Etta taisteli erävoiton 26-24. Toinen erä oli Ettan hallintaa alusta loppuun etenkin vahvan puolustuspelin ansiosta. Pitkälle erätauolle mentiin kotijoukkueen 25-20 erävoiton jälkeen.

Sampo sisuuntui tauolla ja kolmannessa erässä tahtipuikko siirtyi vieraille. Etta ei saanut Sampon 9-14 teknisen aikalisän johtoa kiinni ja erä Sammolle 21-25. Neljännessä erässä nähtiin Urheilutalon kauden hienointa lentopalloa. Sampo johti erän puoleen väliin asti muutaman pinnan turvin, mutta teknisen aikalisän jälkeen mentiin tasatahdissa. Kentällä nähtiin pitkiä taistelupalloja ja vaihtopenkki ja yleisö olivat mukana pelissä loistavasti. Sampo pääsi yrittämään pelin viemistä viidenteen erään kahden eräpallon verran, mutta Jokelan kahdella hyökkäyspisteellä tilanne tasoittui 24-24. Jokelan torjunnalla Ettalle ensimmäinen eräpallo ja Antti Ronkainen päätti ottelun kylmähermoisesti syöttämällä lyhyen syötön nostajien syöksyessä hölmistyneenä pallon perään. Pallo ässänä kenttään ja karnevaalit olivat valmiit.

Sarjakärkeen siirtyneen Ettan tehokkaimmat olivat Joonas Jokela (24, +16) sekä etenkin neljännessä erässä loistanut Eetu Pennanen (21, +12). Sammolta tehotilaston kärkipäästä löytyivät hakkuri Eetu Häyrinen (20, +8) ja Enderwin Herrera (17, +10).

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ettalta Joonas Jokela ja Sammolta Enderwin Herrera.

Aleksi Mutka, Sampo Volley:

- Pienet asiat ratkaisivat tänään. Neljännessä erässä meillä eräpallo, mutta ei saatu vietyä peliä viidenteen. Tähän mennessä kovin peli, näistä nautitaan. Kauden alkuun varovainen lähtö, mutta koko ajan parannettu.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

- Etukäteen tiedettiin, että tämä peli on hyvä tasonmittaus. Kauden ensimmäinen iso haaste, vastassa ärsyttävä joukkue ja täytyi olla kärsivällinen. Kahdessa ensimmäisessä erässä Etta puolusti hyökkäyksemme pehmeäksi. Hyvä mahdollisuus oli viedä peli viidenteen erään, mutta siinä ei tänään onnistuttu. Joukkue kasvoi pelin aikana, mistä olen tyytyväinen.

Antti Ronkainen, ETTA:

- Tiukka peli, hyvä nousu meiltä neljännessä erässä. Sampo pelasi paremmin tauon jälkeen kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Henkistä kasvua tapahtunut paljon viime kaudesta, sillä en tiedä olisimmeko nousseet viime kaudella erävoittoon viimeisessä erässä, kuten teimme nyt.

Olli Kuoksa, ETTA:

- Mittari oli taas kerran pykälän kovempi. Pelin taso ailahteli kummallakin joukkueella ja huomasi, että kyseessä kärkikamppailu. Välillä meillä oli liikaa intoa ja paukutettiin kättä tyhjäksi tyhmissä paikoissa. Kaksi viimeistä erää meiltä parempia, varsinkin Eetu Pennanen oli vahva viimeisessä erässä.

Ensi viikon lauantaina vuorossa syksyn kohokohta, Superlauantai! Oulun Energia-areenalla nähdään sekä salibandya että lentopalloa, kun OLS kohtaa Tampereen Classicin kello 14.00 alkavassa ottelussa. Etta:n haastajaksi kello 17.00 alkavassa ottelussa saapuu Kokkolan Tiikerit. Koko päivän lippu vain 16 euroa.

LähiTapiolan pisteet
3 Pennanen ETTA
2 Häyrinen Sampo
1 Jokela ETTA

Etta - Sampo Volley 3-1
26-24, 25-20, 21-25, 26-24
Etta: Jokela 24/+16, Pennanen 21/+12, Ronkainen 14/+3
Sampo Volley: Häyrinen 20/+8, Herrera 17/+10, Raadik 9/+0
Katsojia: 678

Ottelutilasto

Hurrikaani hyökkäsi Tiikerit nurin Ropposen johdolla

Hurrikaani-Loimaa esitti hyvää hyökkäyspeliä kaataessaan vierailleen Kokkolan Tiikerit lauantaina erin 3-0 (25-21, 25-20, 25-17).

Hurrikaani hyökkäsi 63% tehoin johtotähtenään entistä seuraansa vastaan pelannut hakkuri Antti Ropponen. Ropposen 20/+14 syntyivät 71% hyökkäystehoilla. Tiikeritkin hyökkäsivät 51% tehoilla, mutta kokkolalaiset jäivät syöttöpelissä ja puolustusten jälkeisissä hyökkäyksissä selkeämmin isäntien jalkoihin.

Yksi tilastoihmetys pelissä oli torjuntojen määrä: neljä. Näistä kotijoukkue merkkautti vain yhden. Lisäksi Hurrikaanin miinussarakkeeseen tuli peräti 18 syöttövirhettä.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Tavoitteena on, että joukkue astelee pelissään eteenpäin koko ajan. Nyt oli vuorossa tasanne. Tänään joukkueen ilme oli huolestuttava. Hakkuripelissä oltiin selkeästi jäljessä ja syöttömme oli myös luvattoman heikko.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Iloista hyökkäyspeliä meiltä tänään. Samoin vastaanotto pysyi kohtuullisen hyvin kasassa. Myös puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä olimme tänään tehokkaita.

Antti Ropponen, Hurrikaani:

- Pientä jännitystä oli pelissä, kun vastaan tuli paljon tuttuja. Se näkyi erityisesti syöttöpelissäni. Koko joukkue pelasi tänään tasaisesti, mutta laiturit ratkaisivat pelin meille.

Antti Leppälä, Tiikerit:

- Syöttö oli ihan pullaa. Sen jälkeen torjunnassa oli aina kiire. Toisaalta sama näytti olevan kaverillakin, koska torjuntoja tuli noin vähän. Eka erä olisi ollut otettavissa, mutta ei vain maistunut meille. Vastuunkantajia tarvitaan lisää.

LähiTapiolan pisteet
3 Ropponen Hurrikaani
2 Buculjevic Hurrikaani
1 Mäntylä Hurrikaani

Hurrikaani Loimaa - Kokkolan Tiikerit 3-0
25-21, 25-20, 25-17
Hurrikaani Loimaa: Ropponen 20/+14, Douglas-Powell 14/+8, Staples 10/+5
Kokkolan Tiikerit: Seppänen 9/+3, Leppälä 8/+6, Wilson 6/+2
Katsojia: 816

Ottelutilasto

Juuso Riponiemen kuvat ottelusta

Kuvat:
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Pentti Uusi-Illikainen / ETTA

  Takaisin