Seuraa meitä somessa:

Hiltunen ja Porsanger jatkavat LP-Vampulassa

06.07.2016

LP-Vampula teki kaksi jatkospoimusta ja yhden uuden.

Elli-Noora Hiltunen jatkaa tutuissa LP-Vampulan väreissä. Elli-Noora ja hänen monivuotinen seuransa solmivat jatkosopimuksen. Hiltunen pelasi jo Vampulan Urheilijoiden joukoissa ykkössarjaa ja hän oli isossa roolissa mestaruusliigapaikan saavuttamisessa Huittisiin. Nousun jälkeen mestaruusliigajoukkueessa jo kaksi kautta tehokkaasti pisteitä tehtaillut yleispelaaja/hakkuri on tunnettu räväkästä pelityylistään ja ennakkoluulottomilla suorituksillaan noussut yleisön suosikkipelaajien joukkoon. Elli-Noora Hiltunen pohdiskeli jatkoaan tiukan ja hieman vuoristoratamaisen viime kauden jälkeen, mutta kuukauden kesätreenien kokemuksen perusteella Huittisissa asuva ja töissä käyvä, Outokummusta lähtöisin oleva nuori urheilijanainen halusi jatkaa lentopallouraansa.

Katja Metsäkoivu allekirjoitti juhannuksen jälkeen 2- vuotisen sopimuksen LP-Vampulan kanssa. Myös beach- volleytä harrastava 21 vuotias, 181 cm pitkä keskitorjuja ainakaan Katjan asenteesta ei kehittyminen jää kiinni, toteaa LP-Vampulan manageri Timo Talvitie. on opiskellut kolme vuotta teknillisen fysiikan ja matematiikan linjalla Aalto yliopistossa, pääaineena systeemitieteet. Tekniikan kandidaatin tutkinto on paria kurssia vaille valmis. Opintojen ohessa tämä nuori espoolaissyntyinen pelaajatar on edustanut mm. Helsinki Volleyta ja sitä ennen Espoo Lentistä. Tuleva kausi on ensimmäinen mestaruusliigassa, mutta tulokselliseen kehittymiseen on kaikki edellytyksen olemassa. Mielenkiinnolla odotan, mihin päästään, kun heinäkuussa Huittisiin muuttava Katja pääsee hyvän valmennuksen avustamana kehittymään ja saamaan oppia jo aiemmin seuran kanssa sopimuksen tehneeltä Suomen ykköskeskitorjujiin lukeutuvalta Eeva Puukalta. Tryoutin ja muutamien harjoitusten perusteella uskon, että Katja Metsäkoivu ja LP-Vampula Huittinen allekirjoittivat 2-vuotisen sopimuksen juhannuksen jälkeen.

- Olen jo monta vuotta halunnut päästä treenaamaan ammattimaisesti ja kokeilemaan mihin saakka rahkeet riittävät. Nyt opiskelut ovat sillä mallilla, että pelaamiseen keskittyminen on mahdollista. LP-Vampula tarjoaa juuri sitä, mitä tarvitsen ensimmäisiltä liigakausiltani, eli pitkäjänteistä kehitystä ja korkeatasoista valmennusta sekä mahdollisuuden osoittaa osaamisensa kentällä, kertaa LP-Vampulan tuore keskitorjuja ajatuksiaan sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Julia on ollut kokoonpanossa huittislaisjoukkueen ensimmäisestä liigakaudesta lukien. Edelliskausi oli tälle Raision lentopallotoiminnan kasvatille opettelukausi, kun ykkösliberon valtikkaa kantoi ansaitusti monivuotinen Suomenmestari Hillaelina Hämäläinen. Sillä kaudella Julialla oli mahdollisuus erittäin läheltä seurata Hillaelinan edesottamuksia kentällä ja imeä sitä kautta oppia itselleen. Näitä oppeja oli sitten mahdollisuus hyödyntää, kun viime kausi oli ensimmäinen liigakausi vastuunkantajana. Tuleva kausi sen sijaan on seuraava askel kehittymisprosessissa ja nyt on aika nostaa tasoa vielä pykälä. Töitä se vielä vaatii, mutta hänellä on olemassa erikoislahjakkuus reaktiossa sekä lähtönopeudessa, jotka ovat hyvän liberon tärkeimpiä ominaisuuksia. Julialla on hyvä kirittäjä, sillä aikaisemmin keväällä Petra Sahlberg ja LP-Vampula Huittinen solmivat 3-vuotisen sopimuksen.

  Takaisin