Seuraa meitä somessa:

HPK ja Jymy sunnuntain voittajat

21.01.2018

HPK nappasi liigakärjessä täydet kolme pistettä LP-Vampulalta, kun taas Jymy ja LiigaPloki jakoivat sarjapisteet Nurmossa 2-1.

HPK haki pisteet Huittisista

HPK kuittasi täydet pisteet Huittisista sunnuntaina lyömällä kotijoukkue LP-Vampulan 0-3 (20-25, 15-25, 22-25).

Vieraiden hyökkäyspeli oli tehokkaampaa (32%-51%) ja varmempaa (virheet 18-9). Vicky Savard (14/+2) jatkoi yleispelaajana ja Suvi Kokkonen (11/+8, 63%) hakkurina. Kotijoukkueen tehokkain oli hakkuri Sarah Blomgren (12/+6).

Ottelun ensimmäisen erän alku oli LP-Vampulalta synkkä ja omilla virheillä HPK pääsi 0-4 karkuun. Sen jälkeen erä olikin varsin tasainen ja suunnilleen sama ero säilyi erän loppuun asti. Erä lopulta pistein 20-25 Hämeenlinnaan.

Toisessa erässä alku oli ensimmäistäkin heikompi ja tilanne oli varsin nopeasti 1-6 ja se oli HPK:n tasoista joukkuetta vastaan sitä myöden taputeltu.

Kolmannessa erässä oli jälleen samanlainen aloitus, mutta tällä kertaa se jäi vain kahden pisteen mittaiseksi. Erästä muodostuikin tiukka ja pitkiä palloralleja nähtiin useita. Tuurikin avusti hämeenlinnalaisia ja sellaiseen erä ja ottelu myös lopulta päättyi, kun syöttö lurahti verkkokosketuksen jälkeen vastustamattomasti Huittislaisten kenttään.

Elli-Noora Hiltunen oli kokoonpanosta sairastelun vuoksi pois.

Otteluisäntänä toiminut Toripuoti palkitsi HPK:sta parhaana lujaa ja näyttävästi hyökänneen Vicky Savardin ja kotijoukkueesta hakkuri Sarah Blomgrenin.

Vicky Savard, HPK:

- Hyvä puolustuspeli molemmilta joukkueilta. Pyrimme painostamaan kovalla hyökkäyksellä, mutta Vampula kaivoi niitä uhrautuvasti peliin.

Sarah Blomgren, LP-Vampula Huittinen:

- Meillä oli samankaltaisia ongelmia kuin aiemminkin. Me teemme kaikkemme harjoituksissa, että pääsisimme niistä eroon. Vielä on kautta jäljellä ja aiomme tehdä kaikkemme.

Luca Chiappini, HPK

- Tiukka ottelu, koska Vampula taisteli lujasti. Syötöllä he saivat rikottua peliämme ja saimmekin hyvää harjoitusta hyökkääämisestä huonoista vastaanotoista. Meillä on ollut tiukka ottelusarja ja joudumme puristamaan päivä toisensa jälkeen.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- 0-3 hävittiin, mutta silti ensimmäiseen ja toiseen erään on oltava melko tyytyväinen. Verkolla hävittiin, mutta vastaanotto ja syöttö sekä puolustus voitettiin. Hyökkäyspeliin hävittiin, ei juuri mihinkään muuhun. Naryana pelasi erittäin hyvän kolmannen erän. Tulisieluinen peluri ja on hyvin ottanut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Uskon hänestä olevan vielä paljon iloa kauden lopuissa peleissä.

LähiTapiolan pisteet
3 Savard HPK
2 Collins HPK
1 Koljonen HPK

LP-Vampula - HPK 0-3
20-25, 15-25, 22-25
LP-Vampula: Blomgren 12/+6,Nayara 9/+2,Hujanen 8/+-2
HPK: Savard 14/+2,Madsen 11/+9,Kokkonen 11/+8
Katsojia: 263

Ottelutilasto

Jymy vei Plokilta kaksi pistettä

Nurmon Jymyn ja LiigaPlokin sunnuntai-illan ottelu oli todellista viihdettä reilulle 350 Jymyn kotisaliin tulleelle katsojalle. Ottelu ratkesi kotijoukkueelle vasta viidennessä erässä (25-23, 22-25, 18-25, 26-24, 15-8).

Vastustajan neljännen erän virheet antoivat Jymylle etulyöntiaseman viidenteen erään, eikä kotijoukkue jättänyt sitä käyttämättä. Viidennessä erässä Jymy otti lentävän lähdön, ja vei erää alusta loppuun saakka. Ploki ei päässyt Jymyn vauhtiin missään vaiheessa.

Jukka Koskinen, Ploki:

- Aivan hirvittävä peli. Jos viime viikonloppuna pelattiin loistavat ottelut, nyt oltiin kaukana huipusta. Neljännessä erässä menetettiin seitsemän syöttöpistettä, ja se ratkesi siihen. Koko ottelu ratkesi omiin syöttövirheisiin. Tällä kertaa kukaan joukkueesta ei saa täysiä pisteitä otteistaan, ehkä Finley kuitenkin. Yksi piste on tietenkin parempi kuin ei mitään.

Karoliina Friberg, Jymy:

- Peli sujui tänään jokaisella osa-alueella. Mikään ei mennyt ylitse muiden. Tämä oli meille taisteluvoitto, ja tänään voiton vei se joukkue, joka pelasi rohkeamman pelin. Vastaanoton onnistumisella oli iso rooli tänään. Ollaan saatu kokemusta viidennen erän pelaamisesta, ja haluttiin saada se meille.

Kari Tuomela, Jymy:

- Tämä oli juuri sitä, mitä ottelulta halusinkin. En ymmärrä, miksi kotipeleissä hävinneet joukkueet syyttävät lähes aina omaa peliään huonoksi, eivät koskaan kiitä Jymyn peliä hyväksi. Onnistuimme saamaan Plokin pelin hajalle, ja tämä oli meille ansaittu voitto. Syöttö oli tärkeässä roolissa, ja vastaanottopeli oli se, joka tänään pelasi hyvin. Ottelu ratkesi neljännessä erässä Karoliinan torjuntaan. Sen jälkeen lähdimme viidenteen erään niskan päältä, ja veimme sen. Pelaajien pää kesti hienosti. Molemmat joukkueet pelasivat hyvän ottelun, ja yleisö teki tästä parhaan mahdollisen pelin. Nurmohallilla koettiin urheilun huumaa, josta pitää kiittää myös Plokin kannustusjoukkoja.

Parhaat pelaajat: Finley, Ploki, Friberg, Jymy

LähiTapiolan pisteet
3 Vajdova Jymy
2 Friberg Jymy
1 Horner LiigaPloki

Nurmon Jymy - LiigaPloki 3-2
25-23, 22-25, 18-25, 26-24, 15-8
Nurmon Jymy: Vjadova 22/+11,Friberg 15/+12,Mikaelsen 13/+4
LiigaPloki: Finley 21/+15,Tuominen 16/+-4,Hardy 12/+5
Katsojia: 371

Ottelutilasto

Kuvat:
Antti Kaskinen / LP-Vampula
Tomi Mäenpää / Jymy

  Takaisin