Seuraa meitä somessa:

HPK ja OrPo lunastivat paikat Suomen Cupin Final4:iin

22.11.2017

HPK ja Oriveden Ponnistus varmistivat keskiviikkona ensimmäisinä joukkueina paikat Turussa tammikuun alussa pelattavaan Suomen Cupin Final4 -turnaukseen. Molemmat joukkue hoitelivat puolivälieränsä ilman erätappioita.

HPK tarvitsi toisessa puolivälierissä kaksi erävoittoa jatkopaikkaan Nurmon Jymyä vastaan vieraissa ja samoin teki OrPo LP Kangasalan kanssa kotonaan.

Miesten ensimmäisenä puolivälieräparina saatiin käyntiin pohjoisen derby, joka päättyi 2,5 tunnin ja täyden viiden erän jälkeen Team Lakkapään 3-2 -voitoksi ETTA:sta. Toinen osaottelu pelataan Oulussa 13.12.

Muut naisten puolivälieräparit ovat:
LP Viesti - LP-Vampula, 1. ottelu 3-0, 2. ottelu Huittisissa 1.12.
Pölkky Kuusamo - Puijo Wolley, 3.12. ja 6.12.

Muut miesten puolivälieräparit ovat:
Rantaperkiön Isku - VaLePa (1 ottelu) 26.11.
Raision Loimu - Hurrikaani-Loimaa 26.11. ja 29.11.
Sampo Volley - LEKA Volley 8.12. ja 13.12.

OrPo - LP Kangasala 3-0 (25-17, 25-20, 25-16)

OrPon jatkopaikka ratkesi kahden voitetun erän jälkeen. Kolmannekin kotijoukkue kuittasi helposti nimiinsä.

Annukka Paloniemi, LP Kangasala:

- Toki harmittaa, että hävittiin. Joukkueena ei onnistuttu ja yhteispeli ontui. Onnittelut Orivedelle, että ovat finaaleissa.
Jessica Kosonen, OrPo: Me aloitettiin ehkä vähän haparoiden, tai ainakin itsellä oli vastaanotto kateissa. Ehkä annettiin turhan paljon pisteitä.

Janne Anturamäki, LP Kangasala:

- Kyllä me lähdettiin voittamaan ja peli alkoikin ihan hyvin, mutta siihen se sitten loppuikin. Laidasta ei saatu palloja kuolemaan. Jessicaa lähdettiin pommittamaan, mutta hän korjasi toisessa erässä hyvin. Focus ei ollut ihan 100. Kolmanteen erään vaihdettiin pelaajia, että vastuupelaajat saivat lepoaikaa. Ensi viikonvaihteessa kaksi peliä ja paljon autossa istumista.

Zvonko Nikolic, OrPo:

- Tunteet hyvin positiiviset. Olen onnellinen ja ylpeä joukkueesta sekä taustajoukoista, että yksi kauden tavoitteista on saavutettu ja pelaamme Suomen Cupin loppuotteluissa.

Otteluisäntä Neste Orivesi valitsi joukkueiden parhaiksi Annukka Palomäen LP Kangasalasta ja Jessica Kososen OrPosta.

Ottelutilasto

Nurmon Jymy - HPK 0-3 (18-25, 23-25, 22-25)

Kahden erän jälkeen jatkopaikka oli ratkennut, ja kumpikin joukkue nosti kentälle nuorta pelaajakaartia. Jymyn juniorit yleispelaaja Roosa Rajala ja passari Taija Kaukoranta pistivät parastaan, ja kirittivät joukkueensa tilanteeseen 22-23. Kokeneempi HPK tuli kuitenkin lujaa, ja vei lopulta erän ja koko ottelun nimiinsä.

Jymyn parhaana palkittiin libero Pauliina Vilppola, HPK:n ykkönen oli hakkuri Vicky Savard. Pisteissä ykköseksi nousivat Alexandra Vajdova (12) ja Vicky Savard (20).

Vicky Savard, HPK:

- Ottelu ei ollut todellakaan helppo, vaikka ilta olikin meille hyvä. Tulimme Nurmoon pelaamaan omaa peliämme, ja se riitti tällä kertaa voittoon. Passipeli toimi tänään hyvin, ja vaikka ottelu oli ratkennut jo toisen erän jälkeen, riitti viimeiseen eräänkin motivaatiota. Tiesimme, että nurmolaiset eivät lopeta kesken, loppuun saakka piti pitää oma taso korkealla.

Luca Chiappini, HPK:

- Ottelu ei ollut helppo. Ensimmäinen erä oli meiltä aggressiivista peliä, mutta toisessa erässä tuli ongelmia. Ratkaisimme ne kuitenkin, ja nousimme voittoon. Kolmas erä eteni samalla tapaa. Ongelmia oli, mutta ne onnistuttiin ratkaisemaan. Oli tärkeää voittaa tämä peli ja päästä jatkoon. Jotta pärjäämme myös jatkossa, on meidän pidettävä peli tällä tasolla. Jos näin käy, mitä tahansa voi tapahtua. Tytöiltä toivon vain sitä, että he antavat kentällä kaikkensa.

Pauliina Vilppola, Jymy:

- Tämä oli varmaankin minulta kauden paras peli. Ottelu ratkesi HPK:n laajempaan materiaaliin, ja siihen, että he osaavat päättää hyökkäykset meitä paremmin. Kolmanteen erään junnut toivat hyvää sykettä, emmekä me lähteneet sitä häviämään. Meillä on joukkueessa todella hyvä ryhmähenki, ja on hyvä, että vastukset ovat kovia.

Kari Tuomela, Jymy:

- Peliin ei voi olla pettynyt, vaikka tappio tulikin. Me halusimme hyvän pelin, ja sellaisen myös saimme. Taistelimme voitosta, ja pelasimme aivan taitojemme ylärajoilla. Toinen erä olisi ollut mukava voittaa, se meni tiukoille. Kolmannessa erässä kentälle tulleet nuoret pelaajat onnistuivat tänään paljon paremmin kuin treeneissä. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia, eikä ollut tarvetta vaihtaa heitä kentältä pois.

- HPK on yksi sarjan parhaista joukkueista, ja taistelimme hyvin heitä vastaan. Koko joukkue toimi hyvin, hakkuripeli on saatu kuntoon ja keskipelaajatkin tulevat sieltä. Meidän pelimme varmentuu koko ajan.

Ottelutilasto

Team Lakkapää - Etta 3-2 (27-29, 25-19, 25-23, 20-25, 15-13)

Jiri Hänninen, Etta

- Lähettiin ilon kautta ja puolustuspelin kautta. Ensimmäinen erä meni aika lailla meidän suunnitelmien mukaan. Sen jälkeen roikuttiin mukana. Harmittaa, että emme saaneet voittoa pelattua. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä toiseen osaotteluun.

Jere Mäkinen, Team Lakkapää

- Vastustajan yllättävä kokoonpano sekoitti vähän pakkaa. Ilta oli meille vaikea. Etta haki meitä paremmin vaikeita palloja peliin. Täyttä kolmea pistettä haettiin. Tähän on kuitenkin tyydyttävä. Toiseen osaotteluun lähdemme taistelemaan jatkopaikasta. Etu on voiton myötä kuitenkin meillä.

Olli Kuoksa, Etta

- Saavutetulla pisteellä on iso merkitys. Pistekin tyydyttää. Nyt riittää, että voitamme kotona kolmen pisteen arvoisesti. Terveystilanne joukkueessa on hyvä. Tämän päivän pelaava kuusikko oli tähän hetkeen paras kuusikko. Halu finaaliin on.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Enemmän olisi ollut otettavissa. Jerelle saimme pitkän poissaolon jälkeen lähes täyden ottelun. Jere oli helppo laittaa kentälle. Kovaa vääntöä tänään. Peli oli meille vaikea. Pelissä oli epätarkkuutta tänään. Puolustuksessa oli osalla miehistä vähän selkä suorana. Voitto on kuitenkin aina hyvä.

Parhaat pelaajat:
Antti Ronkainen, Etta
Casey Shcouten, Team Lakkapää

Ottelutilasto

  Takaisin