Seuraa meitä somessa:

HPK ja OrPo pelasivat hienon ottelun

25.01.2015

Hämeenlinnassa nähtiin hieno ottelu liigan kakkosen ja kolmosen kesken, jonka HPK lopulta vei 3-2. Kuortane puolestaan otti kauden toisen voittonsa Pieksämäen kustannuksella.

Kuortaneen voittotahdille jatkoa

Naisten mestaruusliigan häntäpäähän juuttuneet Kuortane (10. 2-17, 6) ja Pieksämäki Volley (9. 4-13, 13) pelasivat täyden viisieräisen ottelun ennen kuin voittaja saatiin ratkaistua. Kuortane onnistui ailahtelevaisessa ottelussa lopulta kotijoukkueen valmentaja Aapo Rantasen sanoin ”pykälän verran paremmin” ja kerrytti pistetiliään 3-2 (18–25, 25–15 ,21–25, 29–27, 15-12) -kotivoitolla.

Molempien joukkueiden otteet läpi ottelun olivat ailahtelevia. Voimasuhteet muuttuivat useita kertoja erien sisällä. Avauserässä Pieksämäki onnistui hyvällä syöttöpelillään ja valkovenäläisvahvistus Anastasia Leshykin vahvalla hyökkäysvireellä ottamaan selkeän erävoiton.

Toisessa erässä taas Kuortaneen syöttöpeli ja keskitorjuja Roosa Niemisen vahva panos kautta linjan tasaisesti pelanneen kotijoukkueen kanssa toi selkeän erävoiton pistein 25-15.

Ottelun kolmas erä oli kenttätapahtumien valossa tasaisin erä. Erä mentiin vuoropistetahtiin lähes loppuun saakka. Tilanteessa 21–21 Pieksämäki sai käännettyä omalla syöttövuorollaan tarvitut pisteet itselleen ja voitti erän.

Vaikka neljäs erä oli numerollisesti ottelun tiukin, kenttätapahtumien johdosta se ei sitä ollut. Erä oli kuortanelaisten juhlaa lähes läpi erän. Kuitenkin itse ratkaisevan eräpallon päättäminen tuotti tuskaa nuorille opistolaisille. Pieksämäki selvitti kuortanelaisten kuusi eräpalloa alkaen 24–18 tilanteesta. Jatkopalloilla Kuortane sai kuitenkin kaivatut peräkkäiset pisteet kasaan vieden ja vei henkisestikin tärkeän erävoiton.

Viides erä kuvasi koko ottelua hyvin. Voimasuhteet heittelivät laidasta laitaan. Joukkueet tehtailivat pitkiä pisteputkia vuorotahtiin. Lopulta kotijoukkue Kuortane oli parempi ja otti erävoiton pistein 15-12.

Pieksämäen päävalmentaja Hannu Seppänen ei ollut tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

- Pelattiin huono peli. Vaihtonurkkauksestakaan emme löytäneet apuja, sillä pelaajia oli poissa kokoonpanosta, ja lisäksi pari pelaajaa pelasi kuumeessa. Se on kuitenkin vain tekosyy, joten turha selitellä. Tämä oli ottelu, joka olisi pitänyt voittaa. Passipeliimme en etenkään ole tyytyväinen, taktisesti se oli huonoa.

Kuortaneen päävalmentaja Aapo Rantanen löysi voiton avainkohdat torjunta-puolustuspelistä.

- Olimme pykälän verran parempi torjunta- ja vastaanottopelissä. Myös kenttäpuolustuksia haimme hyvin läpi ottelun. Libero Janika Rontti pelasi hyvän ottelun kautta linjan.

Rantanen voikin olla tyytyväinen Kuortaneen viime aikojen pistesaaliiseen. Joukkue on ottanut uuden vaihteen vuodenvaihteen jälkeen pelissään.

- Tänään osasimme käsitellä tiukat tilanteet paremmin kuin aiemmin ja saimme voiton. Paremminkin olemme pelanneet, mutta henkisesti olimme nyt vahvempia.

LähiTapiolan pisteet:
3 Roosa Nieminen, Kuortane
2 Anastasia Leshyk, Pieksämäki
1 Ronja Heikkiniemi, Kuortane

Parhaat pistenaiset
Kuortane Kosonen 21/+12, Piesanen 18/+7, Heikkiniemi 16/+11
Pieksämäki Leshyk 27/+19, Kärkkäinen 16/+7, Helminen 15/-1

Ottelutilasto

Koko rahan edestä laatua Hämeenlinnassa

Naisten Mestaruusliigan ottelu liigan kakkosen ja kolmosen, HPK:n ja OrPon välillä ei jättänyt ketään kylmäksi Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Ankaran taistelun jälkeen HPK voitti erin 3-2 (27-25, 25-22, 19-25, 20-25 ja 17-15.)

Ottelussa nähtiin useita pitkiä palloralleja kun molemmat joukkueet puolustivat palloja peliin näyttävin suorituksin.

OrPon päävalmentaja Laszlo Hollosy kehui ottelua hyvätasoiseksi.

- Hieno matsi ja molemmat joukkueet näyttivät, että kuuluvat liigakärkeen. Toisen erän jälkeen nopeutettiin peliä ja saatiin horjutettua HPK:n hyvää torjuntaa. Löydettiin parempi rytmi omaan peliin. Näin korkeatasoisessa ottelussa pitäisi pelata loppuun asti mutta tänään emme siinä onnistuneet.

Myös HPK päävalmentaja Bruno Napolitano oli tyytyväinen otteluun.

- Ottelu oli hyvä vaikka virheitäkin tuli paljon. Kaksi samantasoista joukkuetta taisteli koko ottelun ajan tasapäisesti ja onneksi me voitimme tänään. OrPo puolustaa ja taistelee hyvin eikä anna helposti periksi. OrPo on varmasti yhtä hyvä joukkue kun Salon LP Viestikin.

Ottelun parhaina palkittiin ORPO:n passari Anniina Antikainen ja HPK:n keskipelaaja Karoliina Friberg.

Anna Boricheva pelasi 200. liigaottelunsa.

Parhaat pistenaiset
HPK Erwin 15/+5, Korhonen 13/+8, Madsen 12/+6
OrPo Martinovic 20/+15, Pallag 19/+10, Tokarenko 14/-1

LähiTapiolan pisteet
3 Karoliina Friberg HPK
2 Bojana Martinovic ORPO
1 Piia Korhonen HPK

Ottelutilasto (ei valmis)

Kuvat:
Anna-Mari Hakala, Kuortane
Veli-Jussi Lietsala, Hämeenlinna (OrPo)

  Takaisin