Seuraa meitä somessa:

HPK, LP Salo ja OrPo tulessa Eurokentillä

11.12.2017

HPK aloittaa kauden Europelinsä tiistaina kotikentällän, LP Salo jatkaa pelejään Tšekeissä ja OrPo avaa oman seikkailunsa keskiviikkona Kosovossa.

HPK saa Elenia Arenalle tiistaina vastaan kello 18.30 alkaen venäläisen Yenisei Krasnoyarskin, joka koki shokkitappion Mestarien liigassa pudoten bulgaarialaiselle Maritza Plovdiville. Samainen Maritzahan pudotti edellisellä kierroksella kultaisessa erässä jatkosta LP Salon.

Yenisei on pelannut mainion alkukauden Venäjän Superliigassa häviten vain yhden ottelu Dinamo Kazanille. Kahdeksan voittoa oikeuttaa eräsuhteen perusteella liigassa kolmospaikkaan Kazanin ja Dinamo Moskovan takana. Joukkue on myös selvittänyt jo tiensä myös Venäjän Cupin Final4 -lopputurnaukseen.

Yenisei vaihtoi päävalmentajaa välittömästi Mestarien liigasta putoamisen jälkeen ja remmiin tuli takaisin kesken viime kauden päävalmentajan paikalta potkut saanut ukrainalaisen naisvalmennuksen legenda Sergei Golotov.

Joukkueessaa riittää tähtipelaaja-statuksen naisia. Natalia Malykh on kaksinkertainen Euroopan mestari, kaksinkertainen GP-mitalisti ja syksyn Universiaadien paras pelaaja. Muita avainpelaajia ovat Ukrainan maajoukkueen ykköspassari Oleksandra Peretiatko, Mariia Frolova oli puolestaan kuusikkopelaaja Venäjän EM-kisajoukkueessa syksyllä, jossa hän oli päävastuussa vastaanottopelistä liberon kanssa. Myös keskipelaaja Ekaterina Efimova oli EM-kisoissa mukana, kuten myös kakkosliberona ollut Svetlana Kriuchokova, Euroopan mestari hänkin 2013.

Ennakkoliput otteluun löydät täältä

Ottelu on nähtävissä myös Yle Areenasta 18.25 alkaen. Toni Flink selostaa.

Toinen osaottelu pelataan tammikuussa Venäjällä. Parin voittaja saa vastaansa voittajan slovenialaisesta otteluparista Calcit Kamnik - Nova Branik Maribor. Branikin joukkueessa pelaa Roosa Koskelo.

Salolaiset jatkavat Tšekeissä

LP Salo jatkaa Mestarien liigasta pudottuaan myös CEV Cupissa. Sen vastustajana on Tšekin liigassa neljäntenä oleva Kralovo Pole Brno. Avauosa pelataan Brnossa tiistaina 12.12. ja toinen osaottelu Salossa 10. tammikuuta.

Slovakian naisten maajoukkueen päävalmentajan Marek Rojkon valmentamassa Brnossa on pelaajia tšekkiläisten lisäksi Slovakiasta, Brasiliasta ja Sloveniasta. Nimekkäimpiä pelaajia viime kauden maan pronssijoukkueessa ovat Slovakian maajoukkuehakkuri Nikola Pistelakova, passari Ivana Zburova ja Krystyna Boulova.

Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan parista Uralochka Jekaterinburg (Venäjä) - CSM Bucuresti (Romania).

OrPolla vastassa tuntematon amatöörijoukkue

OrPon avausvastustajana Challenge Cupissa on Eurocupien ensikertalainen, kosovolainen KV Kastrioti Ferizaj. Amatöörijoukkue koostuu pelkästään kosovolaisista pelaajista.

- Vastustajamme on erittäin nuori joukkue, jolla on kokenut passari. Vidane Jashari. Jashari on myös joukkueen päävalmentaja. Uskon, että meillä on laatu ja taso pelata hyvä ottelu sekä palata voittajana takaisin Suomeen, OrPon päävalmentaja Zvonko Nikolic kertoo.

Toinen osaottelu pelataan tammikuussa Suomessa. Otteluparin voittaja saa vastaansa seuraavalla kierroksella voittajan parista ZOK Osijek (Kroatia) - TJ Ostrava (Tšekki).

Viikon suomalaisjoukkueiden Euro-ottelut:
12.12. 18:30 HPK - Yenisei Krasnoyarsk (Venäjä), CEV Cup
12.12. 19:00 Kralovo Pole Brno (Tšekki) - LP Salo, CEV Cup
13.12. 20:00 KV Kastrioti Ferizaj (Kosovo) - Oriveden Ponnistus, N Challenge Cup

  Takaisin