Seuraa meitä somessa:

HPK murskasi LiigaPlokin

02.12.2016

HPK:n voittokulku jatkui perjantaina kotikentällä, kun se antoi vierailleelle LiigaPlokille vain 29 pistettä koko iltana.

HPK:n kauden kahdeksas kolmen pisteen saalis tuli lukemin 3-0 (25-7, 25-9, 25-13). HPK on hävinnyt 25:sta pelaamastaan liigaerästä vain yhden.

HPK hyökkäsi 47% tehoilla vieraiden jäätyä 20:een prosenttiin. Lisäksi LiigaPloki jäi ilman ensimmäistäkään torjuntapistettä. Piia Korhonen johti HPK:n pommitusta tehoin 16/+15 ja toisena yleispelaajana tällä kertaa esiintynyt Salla Karhukin sai kasaan makeat 13/+9.

Koko LiigaPlokin joukkue sai kasaan tehot 17/-12 ja vain Elizabeth Field (5/+1) oli plussalla. Kahteen ensimmäiseen erään vieraat saivat vain yhden pisteen omalla syöttövuorollaan ja päätöserässäkin vain kaksi.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini:

”En odottanut ihan tällaista vastuksen puutetta Plokilta. Pelasimme kuitenkin omaa otteluamme. Mitä toisella puolen kenttää tapahtuu, on oikeastaan toisen valmentajan asia. Nyt meidän pitää keskittyä sunnuntaihin. Passaaminen on parantunut ja vastaanottohyökkäyskin toimi hyvin ainakin tilastojen mukaan. Merkkasimme heidän hakkurinsa, toisen laitahyökkääjänsä ja (Elizabeth) Fieldin, painostimme heitä torjunnalla, ja se toimi aika hyvin. Lepuutin suurinta osaa pelaajista, koska meillä on vielä kolme ottelua ennen pidempää taukoa.”

HPK:n paras pelaaja, libero Eveliina Rautiainen:

”Meillä oli tänään hyvä taktiikka. Se ei rakoillut missään vaiheessa. Jokainen pelasi hyvin tänään. Salla (Karhu) tuli hienosti peliin mukaan. Se oli tosi upeaa, kun hän otti muutaman torjunnan heti alkuun. Siitähän se meininki vain syttyi. Jotenkin tuntui, että LiigaPloki ei pelannut tänään ihan parastaan. Olimme kuitenkin valmistautuneet niin, että keskittyminen peliin on tärkeintä. Oli vähän semmoinen olo, että kaikki mitä yritimme tänään, onnistui. Se oli tosi hyvä. Tuli aika vähän kosketuksia, ainakaan vastaanottoja ei tullut kovin montaa. Niissä yritti kuitenkin pysyä hereillä koko ajan, niin ne sitten nousivat. Puolustuksia tuli myös vähän, mutta taktiikka toimi, niin siellä oli mukava puolustaa, kun hyökkäykset tulivat sinne, mihin piti.”

LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen:

”Hiljaiseksi vetää. Toki emme odottaneet kauheasti tältä peliltä. HPK on vahva joukkue ja meillä vähän sairastumisia, mikä ei kyllä selitä peli-ilmeen puuttumista kentältä. Meillä on huomenna paljon tärkeämpi peli. Siinä on paljon tekemistä, että saamme pelin auki ja pelaajat kentälle. Oli tietysti odotettavissakin, että HPK on kaikessa parempi. Se on tietysti pettymys, ettei oikein haastettu. Vastaanotto oli varmaan meillä jollain tavalla paras osa-alue. Siinäkin tietysti hävittiin.”

LiigaPlokin kapteeni, passari Eveliina Koljonen:

”Se oli surkea esitys meiltä. Meillä oli toki vähän erilainen viikko alla, mutta ei sitä nyt voi laittaa syyksi. Olihan se tiedossa, että vastustaja on kova. Eiköhän me tästä saada sen verran aggressiota huomiseen peliin (Vampulaa vastaan Huittisissa), että toivottavasti näkyy siinä.”

Lähitapiolan pisteet:
3 Korhonen HPK
2 Rautiainen HPK
1 Karhu HPK

HPK - LiigaPloki 3-0
25-7, 25-9, 25-13
HPK: Korhonen 16/+15,Karhu 13/+9,Hurley 10/+6
LiigaPloki: Field 5/+1,Washington 5/+-2,Ruuska 3/+-2
Katsojia: 343

Ottelutilasto

Kuvat: Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin