Seuraa meitä somessa:

HPK taisteli upean ottelun CEV Cupissa

23.02.2017

HPK näytti terävät kyntensä CEV Cupin neljännesvälierien toisessa osaottelussa hallitsevaa Mestarien liigan voittajaa, italialaista Pomi Casalmaggiorea vastaan keskiviikkona Elenia Areenalla. Italialaiset joutuivat voiton kanssa tiukoille varmistettuaan toki jatkopaikkansa jo kahden erän jälkeen. Loppunumerot olivat vieraille 2-3 (16-25, 21-25, 25-15, 27-25, 12-15).

Voitettuaan avausottelun kotonaan 3-0 Casalmaggiorelle riitti Hämeenlinnasta kaksi erävoittoa, jotka se otti perusesityksellään 16-25, 21-25. Tämän jälkeen HPK osoitti vahvaa sisua ja erityisesti akselin Bryn Kehoe Eaton - Alison Mayfield toimiminen antoi vieraille kovan haasteen. Viidennen erän loppuvaiheessa Casalmaggiore osoitti kuitenkin taas vahvaa ammattiylpeyttään ja kuittasi voiton.

HPK:n hakkuri Piia Korhonen antoi läpi ottelun vahvoja näyttöjä ulkomaan pelikenttiä varten tehden 23/+16 49% hyökkäystehoilla. Jalkavaivasta vähitellen toipuva Eveliina Rautiainen tuli peliin toiseen erään ja oli hyvä liberon tontilla. Passari Kehoe Eaton osoitti myös olevansa kovan luokan pelinainen omalla tontillaan.

Seuraavaksi puolivälierissä saksalaisen MTV stuttgartin kohtaavan Casalmaggioren kovimmat luut olivat 41-vuotias romanialainen yleispelaajaikoni Carmen Turlea (14/+13), peräti 51 vastaanottoa tililleen saanut Lucia Bacchi (14/+7) ja kovakätinen vasuri Valentina Tirozzi (22/+16). Myös olympiapronssimitalisti Carli Lloyd osoitti passarina tasonsa kovuuden.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

”Minulla oli oikeasti hauskaa, koska pelasimme vihdoinkin omaa lentopalloamme. Pyysin pelaajia nauttimaan pelistä vastustajasta huolimatta ja pelaamaan sillä tavalla, mihin pystymme. Jos vastustaja on vahvempi, voimme yllättää sen. Olen tyytyväinen, että tulos oli 3–2. Pelissä oli eniten kyse siitä, kuinka kauan pystymme pitämään keskittymisen korkealla ja pelaamaan omaa peliämme. Tämä oli hieno kokemus meille. Peli oli tasainen, mikä on aina stressaavaa, joten pärjäsimme hyvin.” HPK-libero

Eveliina Rautiainen:

”Jos olisimme saaneet ne muutamat pisteet viidennessä erässä, olisimme voineet voittaa, mutta totta kai kaksi erää noin kovaa joukkuetta vastaan on tosi huima juttu. Varsinkin kun otimme Italiassa 3–0 pataan, niin pystyimme näyttämään enemmän omaa peliämme ja sitä mihin pystymme. Pelin rytmi oli aika samanlainen, mutta he pelasivat vähän eri pelaajilla. He, jotka olivat kentällä, pelasivat sitten tosi hyvin. Etenkin numero 1 Bacchi pelasi tosi hyvän pelin. On hyvä, että olen päässyt vähän huilaamaan (loukkaantumisen takia), mutta nyt oli tosi kiva päästä pelaamaan.”

Casalmaggiore-päävalmentaja Giovanni Caprara:

”Ensimmäisissä erissä pelasimme oikein hyvin, ja olen tyytyväinen siihen. Seuraavissa erissä emme olleet yhtä hyviä, mutta karsiutuminen on tärkeintä ja me teimme sen. HPK on hyvä joukkue ja he onnistuivat hyvin vastaanotossa kolmannessa ja neljännessä erässä. Sen takia he voittivat kaksi erää. Nyt meidän pitää katsoa askel askeleelta, mitä voimme tehdä voittaaksemme CEV Cupin.”

Casalmaggiore-passari Carli Lloyd:

”Mielestäni pelasimme alussa hyvää lentopalloa. Meillä oli tavoitteemme tähän otteluun ja mielestäni saavutimme ne hyvällä pelillä. Sitten valmentaja halusi peluuttaa vähän muita pelaajia. He olivat ehkä vähän hermostuneita, emmekä me olleet se joukkue, joka meidän pitäisi olla. Pelin tasomme putosi hieman. Olen vähän pettynyt, miten menetimme kolmannen ja neljännen erän. Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että HPK säilytti hyvin tasonsa koko ajan, eikä luovuttanut, vaikka meille riitti kaksi erää jatkoon. Mielestäni se oli heiltä hyvä kunnianosoitus pelata kovaa koko ajan. Oli hyvä tuntea painetta ja että joutui taistelemaan voittaakseen.”

Parhaat pistenaiset
HPK: Mayfield 28/+18, Korhonen 23/+16, Karhu 11/+5
Casalmaggiore: Tirozzi 22/+16, Turlea 14/+13, Bacchi 14/+7

Ottelutilasto

Kuvat: Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin