Seuraa meitä somessa:

HPK:lle yhdeksäs, Pieksämäelle ensimmäinen

04.12.2016

Sunnuntain naisten liigan voitot menivät HPK:lle ja Pieksämäki Volleylle.

Pieksämäki nappasi ensimmäisen täyden potin

Pieksämäki Volleyn kauden ensimmäinen kolmen sarjapisteen arvoinen voitto napsahti tilille sunnuntaina. Pölkky Kuusamo joutui antautumaan 3-1 (19-25, 25-18, 25-14, 25-23).

Viktor Circenko, Pieksämäki:

- Voin hymyillä pitkästä aikaa. Joukkue kasvaa pikkuhiljaa hienosti. Elina pelasi hakkurina virheettömästi. Tosi paljon tehty hyökkäyksen ja varsinkin vastaanoton kanssa. Passipelin varmuutta parannettava. Liki virheetön peli onnistui tänään.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Pieksämäeltä odotetun vahva peli, ovat hyvä kotijoukkue. Me oltiin todella tahmealla jalalla liikkeellä. Tänään ei löytynyt sytyttäjää edes penkiltä. Hyvä motivaattori viikon päähän, kun pelataan jälleen.

LähiTapiolan pisteet
3 Heiskanen Pieksämäki
2 Uglenko Pieksämäki
1 Klimova Pieksämäki

Pieksämäki Volley - Pölkky Kuusamo 3-1
19-25, 25-18, 25-14, 25-23
Pieksämäki Volley: Tokarenko 17/+9,Uglenko 14/+6,Klimova 13/+9
Pölkky Kuusamo: Helminen 14/+5,Prokopenko 17/+4,Piesanen 17/+4
Katsojia: 244

Ottelutilasto

HPK:n yhdeksäs tuli helposti

WoVo Rovaniemi ei pystynyt uhmaamaan sarjakärki HPK:ta sunnuntaina Hämeenlinnassa. Kauden yhdeksäs täysi pistepotti tuli HPK:lle erin 3-0 (25-16, 25-11, 25-15).

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

”Mielestäni pystyimme hallitsemaan ottelua aika hyvin. Onnistuimme painostamaan heitä syötöllä, mikä on aina tärkeää. Säännöllinen vastaanottohyökkäys ja pelin kääntäminen toimivat hyvin. Pelasimme hyvää peruslentopalloa. Vastustajan suoritus ei ollut loistava, mutta toki he pelasivat eilen neljä erää ja olivat väsyneitä. Se näkyi. Minun pitää myös kiittää tyttöjä tästä syntymäpäivälahjasta. Tietysti ensi viikon pelistä tulee aivan erilainen. WoVo pelaa kotona aggressiivisemmin ja paljon paremmin. Meidän pitää olla tarkkana.”

HPK-keskitorjuja Karoliina Friberg:

”Vastustaja pelasi, kuten olimme katsoneet heidän taktiikkaansa videolta, joten oli aika helppo lähteä pelaamaan. Heillä oli ilmeisesti myös jotain pientä sairastumista, niin ei ehkä ollut se heidän kovin kuusikkonsa kentällä. Pelasin sen mukaan, miten taktiikka oli luotu ja onnistuinkin mielestäni ihan hyvin. WoVo on varmasti kovempi kotonaan, kuten aina. Se on heille tuttu sali, niin pitää lähteä pahemmalla syötöllä ja aggressiivisemmin kuin täällä.”

WoVo-päävalmentaja Teemu Mäkikyrö:

”Meidän peli ei ole tällä hetkellä ihan uomissaan ja kaverilla vastaavasti on. Materiaalierokin on jonkinlainen, niin tämä on sitten rumannäköistä. Kokonaisvaltainen pelaaminen ei ihan suju. Välillä tehdään hyviäkin suorituksia, mutta peli ei sitten pysy kasassa. Ennen keskiviikkoa ei kerkeä isoja muuttamaan, mutta jos pelaajien usko tekemiseen kasvaa, niin sitten voi jotain tapahtua. Jos me saadaan Krissu (Kristiine Miilen), Nelli (Rantanen) ja Jazmine (White) mukaan (nostamaan tasoaan), niin voidaan haastaa. Kotona meillä on kuitenkin syöttö aina parempi, niin saadaan sillä kaverin peliä rikki.”

WoVo-yleispelaaja Nelli Rantanen:

”Ei se oikein mennyt hyvin. Meidän vastaanottomme ei oikein lähtenyt liikkeelle, niin se toi vähän epävarmuutta ja passipeli kärsi siitä, niin totta kai sen takia meni huonosti. HPK pelasi aika lailla omaa peliään. He eivät olleet mitenkään tosi hyviä, mutta pelasivat omalla hyvällä tasollaan. Keskiviikkona meillä on tietysti kotietu ja meillä on ollut kotikentällä aina hyvä syöttö, niin luotamme siihen. Sitten kun pääsemme fiilikseen ja taistelemaan tosissaan eristä 20 pisteen yläpuolelle, niin mikä vain on mahdollista.”

LähiTapiolan pisteet
3 Korhonen HPK
2 Mayfield HPK
1 Friberg HPK

HPK - WoVo Rovaniemi 3-0
25-16, 25-11, 25-15
HPK: Korhonen 15/+13,Mayfield 14/+8,Friberg 9/+8
WoVo Rovaniemi: White 11/+9,Rantanen 7/+3,Miilen 7/+-6
Katsojia: 486

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomo Toppinen / Pieksämäki
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin