Hurrikaani dominoi Kuopiossa - Lakkapäälle niukka voitto Vantaalla

12.01.2018

Miesten Mestaruusliigan perjantai tarjosi Hurrikaanin murskaavan voiton LEKAsta Kuopiossa ja Vantaa Ducksin sekä Team Lakkapään tiukan viisieräisen väännön Lumossa.

Team Lakkapää rutisti voiton viidessä Vantaalla

Lakkapää oli parempi perjantai illan vuoristoratamaisessa vetoketjupelissä Vantaalla erin 2 – 3 (22 – 25, 25 – 17, 12 – 25, 25 – 21, 10 - 15).

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjan yhdeksäntenä oleva Vantaa Ducks kohtasi perjantaina Napapiiriltä tulevan, sarjassa neljäntenä olevan Team Lakkapään. Otteluisäntänä oli Rakennus Laprip. Ottelun aluksi Mestaruusliigan ja Korson Vedon hallituksen puheenjohtaja Ari Koskenoja palkitsi Alpár Szabon, joka valittiin Mestaruusliigan joulukuun tähdistöön. Perjantain ykkösurheiluviihdekohteeksi 393 katsojaa oli valinnut Lumon ja sen viihtyisät lauteet. Peli ei noussut klassikkojen joukkoon, mutta lopulta Lakkapää väänsi voiton ja vei Napapiirille Oiva Tapiolle tuliaisiksi arvokkaat kaksi pistettä.

Ensimmäinen erä alkoi lievästi ankkojen painostuksella. Sitten mentiin tasaisesti 10 – 10 tilanteeseen. Tämän jälkeen ankat nykäisivät ja tekniselle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 – 11. Schoutenin vahva syöttövuoro ja hyökkäyspeli teknisen jälkeen pakotti Ducksin käskijän Tuomisen ottamaan aikalisän tilanteessa 14 – 15. Lakkapää jatkoi vahvasti ja Walshin toisen ässän jälkeen tilanteessa 16 – 19 otti Tuominen toisen aikalisänsä. Szabon torjuttua Grantin otti Lakkapään käskijä Tuomi aikalisän tilanteessa 19 – 22. Erä väkevästi pelanneelle Lakkapäälle numeroin 22 – 25.

Toinen erä alkoi pienellä Lakkapään painostuksella. Vallin oli tullut Külaotsin tilalle ja Kankaanpään moukaroitua nelospaikalta pisteen otti tilanteessa 11 – 9 Tuomi aikalisän. Schoutenin syötettyä pitkäksi tekniselle mentiin ankkaparven johtaessa 14 – 13. Määttäsen Miron vahvalla syötöllä ja Vallinin vahvalla hyökkäyspelillä pakotti Ducks Tuomen ottamaan erän toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 14. Walshin syötettyä ässän otti Tuominen heti aikalisän tilanteessa 19 – 16. Vallin intoutui todelliseen moukarointiin ja päätti erän lukemiin 25 – 17.

Kolmas erä alkoi Lakkapään hallinnassa ja Tuominen kutsui joukkonsa kasaan tilanteessa 2 – 5. Tilanteessa 4 – 8 Kyrölä tuli Kankaanpään tilalle. Sitten ankat tuli iholle, mutta Lakkapää nykäisi jälleen ja Deliu tuli Magyarin tilalle tilanteessa 8 – 12. Sitten Lakkapää lisäsi painetta ja tekniselle mentiin tilanteessa 8 – 14. Teknisen jälkeen Lakkapää lisäsi kierroksia. Ennen kuin tilastotieteen tohtori Satu Lehto oli ehtinyt sanoa sanan joulupukki, oli erä päättynyt lukemiin 12 – 25.

Neljänteen erään ankat syttyivät jälleen. Tasaiseen tahtiin mentiin tekniselle asti lukemissa 14 – 13. Vallinin innostuttua Tuomi oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 20 – 17. Iso A:n ahdistettua Lakkapään keskihyökkäyksen lyömään leveäksi Tuomi otti aikalisän tilanteessa 23 – 19. Miro Määttäsen verkkovirheen jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 23 – 21. Erä lopulta helposti ankoille lukemin 25 – 21.

Viides erä alkoi tasaisesti. Määttäsen Miron syötettyä ässän otti Tuomi aikalisän tilanteessa 7 – 6. Magyarin verkkovirheen jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 7 – 9. Kankaanpään lyötyä leveäksi otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 8 – 12. Lakkapää meni ja ankat vikisi ja erä vieraille 10 – 15. Koko ottelu Team Lakkapäälle erin 2 – 3.

Otteluisäntä Rakennus Laprip valitsi ottelun jälkeen Vantaa Ducksin parhaaksi pelaajaksi Alpár Szabon ja Team Lakkapäästä Jouni Palokankaan.

Keskipelaaja Alpár Szabo, Vantaa Ducks

- Ei ollut meidän paras peli. Peli oli luonteeltaan ylös ja alas. Lakkapäällä oli hyvä torjunta ja puolustuspelaaminen.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Mielelläni en latele sitä kaikkea mitä on nyt mielessäni ja pelaajia en koskaan arvostele julkisesti. Mutta oli kummallinen peli kun katson tilastoja. Kaikki kunnia kuitenkin Lakkapäälle, joka puolusti tänään erinomaisesti ja sinne olisi pitänyt lyödä vieläkin kovempaa. Mutta me emme voi olla tyytyväisiä tämän illan peliin.

Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää

- Ei ollut kumpikaan parhaassa vedossa. Ja oli semmoista taistelua itseään vastaan. Hyvältä tuntuu voitto, mutta töitä on edessä”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Tultiin keskittyneempänä ja tehtiin vähemmän virheitä kuin eilen. Oli kyllä todellista vuoristorataa ja mentiin edestakaisin vuorotellen. Mutta tämmöstä sattuu.

Hurrikaani kontrolloi Kuopiossa kaikkea

Hurrikaani-Loimaa kontrolloi peliä perjantaina Kuopiossa täysin ja vei selkeän voiton. LEKA sortui yliyrittämisen kautta lukuisiin virheisiin: 0-3 (19-25, 18-25, 14-25).

1. erä: Alkupallot menevät Hurrikaanille 2-5, jonka nelospaikan torjunta on ollut paikallaan jo kahdesti. Hurrikaani on puolustanut pelin alussa hyvin ja vaikeita palloja on haettu välillä näyttävästi. Ehkä LEKA:n pelissä näkyy vielä pitkä pelaamattomuus. Peli on edennyt tasatahtia ja tilanne nyt 6-8 Kaislasalon astellessa syöttöruutuun. Jo neljäs torjunta Hurrikaanille ja tilanne 6-10. LEKA:n hyökkääminen on vähän vaikean näköistä, kun varmistuspelaaminen on epävarmaa. Tuovisen ensimmäinen aikalisä koittaa tilanteessa 6-11. Ensimmäinen ässä nähtiin Max Staplesin iskiessä pallon Silventoisen ja Heleniuksen väliin. LEKA:n vastaanotto on toiminut ihan mukavasti, mutta hyökkäys on ollut nihkeää. Kotijoukkueen diesel-moottori näyttää käynnistymisen merkkejä ja pari nättiä hyökkäystä kakkos- ja nelospaikoilta kaventaa hieman tilannetta. Hurrikaani on tosin nykäissyt jo reilun johdon lähinnä LEKA:n hyökkäysvirheiden vuoksi. Rantanen ottaa aikalisän tilanteessa 15-19. LEKA:n hyökkäys on ollut nyt tehokkaampaa etenkin Redi Kocin kädestä ja syöttö on myös pysynyt ruudussa. Staplesin syöttövirhe ja tilanne 17-21. Matti Toivola syöttövaihtoon Kutinlahden tilalle. Koci törmää torjuntaan ja sen jälkeen Karinen astelee sisään. Tilanne 17-23 ja Tuovinen ottaa vielä aikalisän. Rumpunen peippaa eräpallon kenttään ja erä siis Hurrikaanille 19-25. Erän ratkaisuna oli Hurrikaanin kuusi torjuntaa ja LEKA:n tekemät virheet. Ei kummoista peliä vielä kummaltakaan. Staples erän tehokkain 6/+4.

2. erä: Ei vaihtoja. LEKA aloittaa toisen erän tehokkaasti ja nappaa pari torjuntaa 4-1. Sitten virheitä ja huolimatonta peliä ja tilanne on tasan 5-5. Karinen tulee Kocin tilalle. Vieraat ovat saaneet hengen taas päälle ja Rumpunen astuu valokeilaan jujuttamalla ovelasti ensin nelospaikalta ja sitten miehen hyppyleija yllättää kahdesti Silventoisen ja Heleniuksen. Tilanne nyt 7-10. Kaislasalo syöttää tärkeään paikkaan LEKA:n ensimmäisen ässän ja heti perään toisen. Peli tasan 10. Tekniselle aikalisälle mennään Hurrikaanin niukassa 13-14 johdossa. Huolimatonta peliä LEKA:lta ja Hurrikaani nykäisee nopeasti 15-18 johdon. Tuovisen aikalisä samassa. Rumpusen syöttö on ollut myrkkyä tässä erässä. Jere Heiskanen tulee Heleniuksen tilalle tilanteessa 15-20. Lankinen seuraavaksi penkille ja Lasse Jäntti passariksi. Tilanne 16-22. Ottelun luonteen mukaisesti erä päättyy Hurrikaanin tylyyn torjuntaan. Erän ratkaisuna samat sävelet kuin ensimmäisessä erässä. Tomi Rumpunen tehokkain 7/+5.

3. erä: Molemmat jatkaa alkuperäisillä kuusikoilla. Hurrikaani aloittaa jälleen todella vahvasti ja vie alkupisteet 1-5. Tuovinen on pakotettu ottamaan ensimmäisen aikalisän samassa. Kaksi kotijoukkueen torjuntaa ja Studentia herää eloon. LEKA kaventaa 4-6. LEKA:n laitureilla on ollut tänään vaikeaa kun passipeli ei ole ollut ihan timanttista ja vaikeista paikoista on tehty huonoja ratkaisuja. Tekniselle aikalisälle mennään jälleen vieraiden johdossa, nyt 10-14. Ei ole tänään LEKA:sta haastamaan Hurrikaania. Niin paljon virheitä on tänään tehty. Jukka Tuovinen ottaa aikalisän tilanteessa 12-19. Matti Oivanen ratkaisee ottelun lopullisesti todella väkevällä syöttövuorolla. Erä 14-25 ja ottelu päättyy nopeasti runsaslukuisen kotiyleisön harmiksi.

Jukka Tuovinen:

- Vastustaja oli tänään hyvä ja pelasi fiksummin. Meiltä tosi huono peli. Lähdettiin räiskimään torjuntaan tai tehtiin suoria virheitä. Hurrikaani kontroilloi peliä. Ehkä meillä oli ylijännittämistä, mutta pelaamattomuuden taakse ei mennä. Joskus käy tämmöisiä ohipelejä.

Jukka Lehtonen:

- Peli on nopeasti niputettu. Ei päästy missään vaiheessa omalle tasolle tänään. Syöttö oli ehkä ihan ok, mutta muuten virheitä ihan liikaa. Varmaankin liikaa intoa.

Lauri Rantanen:

- Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä kontrolloitua tekemistä. Vähän virheitä ja saatiin hyvin torjuntapaikkoja. Peli kääntyi vahvan syötön avulla meille. Joulun jälkeen ollaan pelattu jo viisi matsia, joten vire on pysynyt hyvänä.

Tomi Rumpunen:

- Pelattiin fiksummin ja yleensä se joukkue voittaa, joka tekee vähemmän virheitä. Tänään me oltiin se joukkue.