Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani ja Vantaa Ducks jatkoivat terävinä

23.10.2016

Hurrikaani-Loimaa ja Vantaa Ducks jatkoivat sunnuntaina voittoputkeaan, kun taas LEKA Volley kuittasi edellispäivän tappion Oulussa.

Vantaa Ducks jatkaa voittoputkessa

Vantaa Ducks jatkoi vakuuttavia esityksiään ja kaatoi Team Lakkapään eränumeroin 3-1 (25-19, 25-17, 19-25, 25-19).

Kahden erän jälkeen näytti siltä, että voitto tulee helposti, mutta Lakkapää pääsi peliin. Lopulta Ducksin päättäväisyys neljännessä erässä toi tärkeät kolme sarjapistettä ja joukkue on Hurrikaanin rinnalla yhdekssä sarjapisteessä kolmesta ottelusta.

Ensimmäisessä erässä Antti Vallinin syöttövuorolla Ducks nykäisee jo 7 – 3 johdon ja Normunds Veinbergs on pakotettu ottamaan aikalisän. Team Lakkapää sai hakkuri Gustavssonin kahdella ässäsyötöllä pelistä kiinni ja tekniselle mentiin ankkalauma Vantaa Ducksin johtaessa 14 – 12. Antti Vallin päätti ottaa ratkaisijan viittaa teknisen jälkeen ja Veinbergs oli pakotettu ottamaan erän toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 12. Gustavsson oli päättänyt, että Ducks ei pääse helpolla ja hän pakotti ässäsyöttönsä jälkeen Tuomisen ottamaan toisen aikalisänsä tilanteessa 17 – 16. Joel ”Bull” Mentulan syöttövuorolla ankat nykäisivät jälleen itsensä 21 – 17 johtoon. Lopulta erä helposti 25 – 19.

Toinen erä alkoi Ducksin tahdissa, mutta Gustavssonin syöttövuorolla Team Lakkapää tuli ensin tasoihin ja sitten johtoon. Tilanteessa 5 – 6 Tuominen otti ensimmäisen aikalisänsä. Ottelu tuntui välillä olevan Vantaa Ducks vs. Fredric Gustavsson. Juuri ennen aikalisää tilanteessa 13 – 11 Veinbergs otti vielä aikalisän. Aikalisä auttoi ja Lakkapää sai väännettyä seuraavan pisteen itselleen. Määttäsen Miron torjunnan kautta mennyt lyönti vei Ducksin tekniselle numeroin 14 – 12. Miron valtavan pommin jälkeen hän syötti heti kovan ässän ja Veinbergs otti aikalisän tilanteessa 18 – 14. Loppuerä olikin sitten ankkalauman näytöstä. Erä tuli helposti kotijoukkueelle numeroin 25 – 17. Kahden erän Miro Määttäsellä parhaat lukemat Ducksilta 12/+10.

Kolmas erä alkoi Ducksin tahdilla, mutta Lakkapää tuli pian iholle. Miron rättilyönnin jälkeen tilanne jo tasan 6 – 6. Ducks johti jo 10 – 7, mutta Lakkapää tuli rinnalle tilanteeksi 13 – 13. Pitkän taistelupallon päättää Toni Kankaanpää kuutospaikalta ja tekniselle ankkaparven johdossa 14 – 13. Walshin syöttövuorolla Lakkapää hiipi johtoon 15 – 16 ja Tuominen otti aikalisän. Külaotsin lyödessä torjuntaan, josta pallo kimpoaa takaisin Kalleen ja Lakkapää siirtyy jo 16 – 18 johtoon. Mentulan syöttäessä rättiin, Lakkapää jo 17 – 20 johtoon. Lopussa Marko Määttänen tuli Karl Külaotsin tilalle hakkuriksi. Ducksin vastaanotolla oli koko erän vaikeuksia. Lakkapää sai otteen ja erä lopulta helposti vieraille 19 – 25.

Neljännen erän alun Lakkapää jatkoi siitä mihin se jäi kolmannen erän lopussa. Palokangas haki sankarin viittaa ja Tuominen otti aikalisän tilanteessa 3 – 5. Külaots kaksi ässää ja Magyarin torjunta pakottivat vierasjoukkueen aikalisälle numeroissa 7 – 6. Lakkapää meni tekniselle 13 – 14 johdossa. Molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä, mutta Lakkapää oli erän puolessa välissä selvästi aggressiivisempi. Vallinin torjunnalla Ducks johtoon 20 – 18 ja siitä lopulta Toni Kankaanpään syöttövuorolla erän numeroiksi 25 – 19. Jättivoittoputki jatkui ja kotijoukkueelle koko ottelu erin 3 – 1.

Otteluisäntä NHP Yhtymä Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Miro Määttäsen ja Team Lakkapään parhaana pelaajana
Fredric Gustavsson

Yleispelaaja Miro Määttänen, Vantaa Ducks

- Kaksi ensimmäistä erää oli meidän hallussa. Saatiin syötöllä ja torjunnalla peli haltuun. Kolmannessa syöttö pehmeni. Pakko luottaa omaan tekemiseen ja se neljännen ratkaisuhetkillä riitti. En osaa sanoa, onko lyönteihini tullut tällä kaudella lisää voimaa.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- Mukavampi aina voittaa kuin hävitä. Nautitaan nyt joka pallosta. Joka erässä oli tosi tasaista erän puoleen väliin. Syötössä ei tänään ollut meillä ns. pommipäivä. Hyppyleijaan siirto auttoi ja Toni syötti hienosti neljännen erän lopun. Lakkapää harasi hyvin vastaan. Lakkapään syöttö vaikeutti tänään meidän vastaanottoa. Jonkun pitää aina meidän joukkueesta ottaa ote ja näyttää esimerkkiä. Kallekin tuli peliin jälleen neljännessä kahdella peräkkäisellä ässällä.


Yleispelaaja, kapteeni Jouni Palokangas, Team Lakkapää

- Nihkeä alku, ei tehty mitään järkevää. Kolmannessa erässä saatiin syötöllä aikaiseksi ja päästiin peliin. Neljännessä oli pitkään tasaista ja sitten minäkin tein kaksi peräkkäistä syöttövirhettä. Hyvä meininki oli Lumossa ja hyvä tapahtuma, jossa yleisö oli hyvin mukana

Päävalmentaja Normunds Veinbergs, Team Lakkapää:

- Passipelissä meillä eniten hiomista. Mirolle ja Tonille ei voitu tänään mitään ja meidän laiturit eivät heille pärjänneet. Nuori Jere Mäkinen joutui peukaloleikkaukseen ja onneksi Miikka Lemola kuitenkin kävelee omilla jaloillaan. Eli pieniä loukkaantumisia.

LähiTapiolan pisteet
3 Mi.Määttänen Ducks
2 Kankaanpää Ducks
1 Magyar Ducks

Vantaa Ducks: Mi.Määttänen 21/+15, Kankaanpää 19/+14, Külaots 11/+2
Team Lakkapää: Gustavsson 22/+9, Palokangas 11/+3, Brown 6/+4
T 9-5, Ä 4-7, SV 16-15, H% 58-43, VO% 47-60
Yleisöä: 535

Ottelutilasto

LEKA Volley tasasi viikonlopun voitot ETTAn kanssa

LEKA Volley kuittasi vuorokausi aiemmin Oulussa kärsimänsä tappion ETTAlle kotivoitolla sunnuntain erin 3-2 (25-20, 23-25, 19-25, 25-22).

1.erä:
Etta sortui useampaan virheeseen hyökkäyksessä sekä aloituksissa (2-11). LEKA:lta tasaisempi suoritus. Karinen ja Kaislasalo molemmat 4 pistettä. Pennaselle 5 pistettä. 

2. erä:
Anssi Hakala aloittaa erän Ettan liberona. Etta siirtyi nopeasti 5-11 johtoon hyvän aloituksen ansiosta. Osat vaihtuivat, Leikas kentälle ja LEKA sai kurottua tilanteen 14-13. Karinen pyöräytti nilkan alastullessa 16-16 tilanteessa. Hänen tilalle tuli Juho Kaunisto. LEKA:n hyvä pelirytmi katosi Karisen jouduttua penkille. Etta rullasi lopulta erävoittoon.

3. erä:
Kaislasalo aloittaa LEKA:n toisena yp:nä Karisen ollessa sivussa. Etta 2-6 johtoon LEKA:n tehdessä hyökkäysvirheitä. Etta lyö palloja LEKA:n käsistä ulos 6-13. Kapteeni Lehtonen on pelipäällä: vahvaa peliä niin syöttöruudussa kuin hyökkäyksessä. Leikas saa vastuuta ykköspaikalla 10-13. Vahvaa torjuntapeliä kotijoukkueelta ja peli tasan 14. Peli aaltoilee valtavasti. Nyt Etta nykäisee 14-20 johdon kotijoukkueen tehdessä virheitä ja huonoja ratkaisuja. Etta vei erikoisen erän.

4. erä:
Etta aloittaa tämänkin erän terävämmin. LEKA:n vastaanotto on toiminut hyvin koko pelin, mutta hyvistä nostoista huolimatta hyökkäys on ollut virheiden sävyttämää. Studentian runsaslukuinen kotiyleisö on pitänyt hyvin meteliä ja LEKA on pelannut selkesti pirteimmän ottelun tällä kaudella. Parhaimmillaan tunnelma on ollut kirjaimellisesti katossa. LEKA taistelee 9-9. Syöttövirheitä vuoronperään 11-11. Hakalan aikalisä 14-17. Kuoksan aikalisä 19-20. Jäntti tuli sisään Lankisen tilalle. LEKA noussut taas tasoihin. Nyt 20-20. Upea nousu ja taistelu kotijoukkueelta. Jan Helenius kannatteli joukkuetta lopussa ja erävoitto ja ensimmäinen piste tällä kaudella Kuopioon.

5.erä:.
Jäntti jatkaa LEKA:n passarina. Huikeita palloja puolin ja toisin. Kuoksan aikalisä tilanteessa 6-3 ja LEKA:lla on flow päällä. Studentia repeää, kun Kaislasalo täräyttää pallon lattiaan ja heti perään Lasse Jäntti torjuu Ronkaisen 11-6. Leikas moukaroi tilanteen 13-9 ja ensimmäinen kotivoitto on lähellä. Erä 15-9 LEKA:lle.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Helpottuneet fiilikset. Tiukka peli, joka pystyttiin kääntämään. Pelaaja tuli tänään vaihdosta ja pystyi kohentamaan meidän peliä. Eeliksen loukkaantuminen oli ikävä, mutta toivottavasti hän palaa pian takaisin. Tarkempaa analyysiä ei vielä pysty sanomaan. Pitää katsoa videolta peliä ja arvioida sitten tarkemmin. Tunnelma oli hyvä ja kotiyleisöltä saatiin apuja.

Olli Kuoksa, ETTA:

- Olihan se taas melkoinen tanssi tutun tanssikaverin kanssa. Tämä peli ratkesi selkeästi Lasse Jäntin sisääntuloon. LEKA:n sideout alkoi kestää ja meillä kuti jäi piippuun. Alkukausi on osoittanut missä me ollaan hyviä ja missä kehitettävää. Hien kautta tulosta tulee.

Lasse Jäntti, LEKA Volley:

- Treeneissä ollut hyvä pöhinä, vaikkei ole vielä peleissä näkynyt. Tänään oli tärkeä 5 eräinen ja ensimmäiset pisteet. Huikeat fiilikset tältä illalta. Oma peli kulki mukavasti.

Eetu Pennanen, ETTA:

- Päivittäinen tekeminen Oulussa hyvällä tasolla. Studentia on hyvä paikka pelata. Vaikkei ole tuhatta yleisössä niin se tuntuu että olisi vähintään tuhat pitämässä meteiiä. Vastaanotto petti tänään meillä vaikka tiedettiin, että LEKA syöttää tänään paremmin kuin eilen Oulussa.



Ottelun parhaat pelaajat:
ETTA: Haapakoski
LEKA Volley: Leikas

LähiTapiolan pisteet
3 Haapakoski ETTA
2 Silventoinen LEKA
1 Leikas LEKA

LEKA: Leikas 17/+9, Kaislasalo 15/+3, Helenius 13/+6
ETTA: Jokela 18/+5, Pennanen 16/+6, Ronkainen 14/+2
T 9-12, Ä 8-7, SV 13-16, H% 41-39, VO% 58-48
Yleisöä: 539

Ottelutilasto

Hurrikaani jatkaa voittojen tiellä

Loimun ja Hurrikaanin kohtaaminen Kerttulassa sujui etukäteiskäsikirjoituksen mukaan. Todella vakuuttavasti Mestaruusliigakauden aloittaneet keltamustat jatkoivat voittoputkeaan. Reilun tunnin mittainen vääntö päättyi lukemiin 0-3 (16-25, 14-25, 22-25).

Loimu lähti Varsinais-Suomen derbyyn kuusikolla Karri Kutinlahti - Eemeli Kouki - Harrison Peacock - Matti Oivanen - Mikko Oivanen - Luke Smith. Liberona oli totutusti Jesse Mäntylä. Loimu puolestaan marssitti parketille kuusikon Michael Chemos - Michael Marshman - Janne Marttila - Kirill Borichev - Karri Sihvonen - Ville Juntura. Liberon paikan otti Ville Sihvonen.

Hurrikaanin kiistaton paremmuus tuli esille heti ottelun alusta lähtien. Vahvasti syöttäneet loimaalaiset mursivat isäntien vastaanoton todella painavilla pommeillaan. Huonosti nostanut Loimu oli sen jälkeen vailla aseita omassa hyökkäyspelissään. Peli asetti ehdot, eikä lopputuloksen suhteen ollut nokan koputtamista.

Keltamustien syöttömyllyn kierrokset laskivat hieman kolmannessa erässä, jonka myötä oranssimustat pääsivät paremmin kiinni otteluun. Vaihdosta sisään tulleet Verneri Vetriö ja Gregory Taylor toivat myös omalta osaltaan lisäenergiaa kentälle. Isäntien taistelu ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon asti kivikovaa vierasta vastaan. Hurrikaani klaarasi tahrattoman otteluvoiton suhteellisen vaivattoman oloisesti.

Matti Oivanen, Hurrikaani:

- Tänään oli kiva pelata. Joukkueen peli kulki mukavasti, kuten se on tehnyt koko kauden ajan. Tehdään kentällä sovittuja asioita, ja jokainen mies hoitaa oman tonttinsa. Oma pelaaminen tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Terveyden kanssa ei ole ongelmia, mikä antaa mahdollisuuden pelata kykyjen mukaisella tasolla. Uusi passarimme Harrison Peacock on todellinen huippumies. Ei hän ole turhaan pelannut olympialaisissa.

Ville Juntura, Loimu:

- Ei ole paljon sanottavaa. 0-3 tuli tauluun, ja vastustaja vei meitä pahasti. Hurrikaanin syöttöpeli tiedettiin jo harjoitusmatsienkin puolesta vaaralliseksi, ja se kylvi tänäänkin tuhoa. Pelistä tuli vaikea, eikä meillä ollut realistisia mahdollisuuksia. Vaikea löytää omasta perspektiivistä positiivisia asioita.

Lauri Rantanen, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Kaksi eka erää syöttömyllymme pyöri erinomaisesti. Saatiin Loimun vastaanotto hajalle, eivätkä he päässeet hyökkäämään tasapainoisesti. Loimu paransi kolmannessa erässä vastaanottoaan. Hoidettiin sekin erä kuitenkin hienosti. Sideoutpelaamiseemme on tosi tyytyväinen. Tehtiin järkeviä ratkaisuja. Syöttöpelaamiseen olemme tietoisesti panostaneet, kun rosterissa on siihen rahkeita. Karri Kutinlahti pelasi hyvin. Mikäli hän jatkaa samalla tavalla, peliaikaa on luvassa jatkossakin. Kausi on vasta alussa. Peli kulkee hienosti, mutta yhä on vara parantaa ja kiristää ruuvia. Matka on vielä pitkä.

Dragan Mihailovic, Loimun päävalmentaja:

- Onnittelut vastustajalle. Olimme tänään ylivoimaisen tehtävän edessä. Tiedostimme Hurrikaanin syötön vaarallisuuden, mutta siihen ei löydetty lääkkeitä. Tuollaisen myllyn edessä on tosi vaikea saada aikaan hyvää hyökkäyspeliä. Prosessimme on kesken, ja pelaajillamme on edessään haasteita. Tulosta pitäisi saada, mutta menemme kuitenkin koko ajan eteenpäin. Tänään oli tällainen päivä, seuraava ottelu on uusi haaste ja mahdollisuus.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Michael Chemos
Hurrikaani: Mikko Oivanen

LähiTapiolan pisteet
3 Mi.Oivanen Hurrikaani
2 Kouki Hurrikaani
1 Chemos Loimu

Loimu: Chemos 18/+13, Vetriö 8/+1, Marshman 4/+2
Hurrikaani: Mi.Oivanen 15/+13, Kouki 13/+12, Smith 13/+9
T 1-8, Ä 2-12, SV 8-8, H% 46-53, VO% 42-50
Yleisöä:

Ottelutilasto

Kuvat:
Juha Jäntti / Vantaa Ducks
Tuomas Pelto / Loimu
Wille Markkanen / LEKA Volley

  Takaisin