Hurrikaani nappasi voiton Sastamalassa

28.11.2015

Hurrikaani-Loimaa nappasi makean 2-3-vierasvoiton lauantaina Sastamalasta VaLePan kiusaksi. Joensuussa Liiga-Riento otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa KoVesta.

Hurrikaani väänsi voiton VaLePasta viidessä

Ennakko-odotukset povasivat Valepalle (9-2) voittoa Hurrikaanista (5-3). Valepalla oli alla selkeä voitto Loimusta, jolle Hurrikaani oli hävinnyt kahdesti 3-2. Lisäksi ennen peliä kävi ilmi, että Matti Oivanen ja Dmytro Dolgopolov eivät pelaa tänään. Kuinkas kävikään. Urheilun hurma ja mielenkiinto on juuri siinä, että voimasuhteet saattavat muuttua hetkessä. Hurrikaani vei tiukkaakin tiukemman pelin 3-2 (22-25, 29-27, 25-28, 25-22, 13-15), eräpisteet yhteensä Valepalle 111-110. Tasaisessa tahkoamisessa tuli mieleen kevään 2012 mestaruuskamppailu Valepan ja Hurrikaanin välillä, jossa Valepan mestaruus ratkesi 7. pelin 5. erässä.

Ensimmäistä erää mentiin tiukasti tasapistein johdon vaihdellessa. Olli Kunnarin ässän jälkeen 18-16 tilanteessa kotiyleisö odotti erävoittoa. Toisin kävi. Erä kääntyi Hurrikaanille Valepan virheistä 20 pisteen jälkeen. Levchenko ylilyönti, Chourio torjuntaan ja erä päättyi Krastinsin ylilyöntiin kutospaikalta.

Toista erää mentiin tasapistein jatkopalloille asti. Ratkaisupalloissa molemmat joukkeet tekivät aloitussyöttövirheitä urakalla. Onneksi Krastins sai ratkaisuhetkillä pysymään syötön kentässä. 28-27 Levchenkon torjuntvaimennuksen jälkeen verkkovirhe Hurrikaanille. Erän päätti Chourion komea ykköspaikan hyökkäys.

Kolmas erä oli selkeää Valepa-hallintaa. Hurrikaani yritti muutta rytmiä hakkurivaihdoksella, Alhachdadi pois ja Owens tilalle. Lopullinen niitti tuli Antti Eskon syöttövuorolla 22-18. Eräpalloon Valepa eteni Chourion torjunnalla ja erävoittoon saman miehen järisyttävällä tappolyönnillä.

Neljänessä erässä 8-8 tilanteessa Ugis Krastins teki hakkurivaihdon. Chourio piteli takareittään ja Neviadomskyi tuli hänen tilalleen. Erä oli Valepan kannalta hyvin samanlainen kuin ensimmäinen erä. Tasoissa mentiin ihan kalkkiviivoille. 19-19 Chourio tuli takaisin peliin, mutta ei ei auttanut. Ratkaisuhetkillä Valepa ei onnistunut päättämään hyökkäyksiä. Sen sijaan Hurrikaanien onnistuja Luke Smith pamautti eräpallon torjujien käsistä yli.

Viides erä oli jälleen tasaista vääntämistä. Chourion pohje tuli tilanteessa 5-5 niin pahaksi, että hänen piti jättää pelikenttä ja Nevisdomskyi tuli tilalle. Ratkaisuhetkillä Hurrikaani otti kahden pisteen johdon. Päävastuu ratkaisuvaiheissa hyökkäyksissä oli Luke Smtihillä. Ottelu päättyi Koppasen tylyyn torjuntaan Kunnarista.

Runsaslukuinen yleisö, 946, sai tasoltaan kauden parhaan ottelun. Hurrikaani pelasi vähemmillä virheillä ja joukkueen taisteleva puolustuspeli nakersi Valpan itseluottamusta. Luke Smith oli Hurrikaanin voiton avaintekijä. Hänen suuruutensa näkyi onnistumisina pelin tärkeimpinä hetkinä erien ja ottelun ratkaisuvaiheissa. Kosti Shumov oli iso pelote pukkipaitojen hyökkäjille, 6 torjuntaa. Mauri Kurppa pyöritti peliä tuloksekkaasti.

Valepan pelaaminen oli tänään epätasaista. Välillä nähtiin aivan huikeita yksilösuorituksia. Ratkaisuhetkillä tuli kuitenkin liikaan virheitä. Parhaana ansiosta palkittiin Andriy Levchenko, 17/+11. Hän tappoi 20 passista 15 ja otti kaksi torjuntaa. Aloitussyöttöihin jäi parantamisen varaa. Jesus Chourio syötti painavia aloitussyöttjä ja hyökkäyspeli parani loppua kohti kramppiin asti. Torjunnassa Venski on hiljalleen näyttämässä kaapin paikan, neljä torjuntaa. K-kolmikko Krastins, Kunnari, Korhonen selvittivät vastaanottotehtävät hyvin.

Ottelu oli erittäin hyvä kenraaliharjoitus torstaina 3.11.2015 klo 18.30 käytävään CEV-cupin peliin. Vastaan asettu kreikkalainen Foinikia Syros.

Ugis Krastins, VaLePa:

- Tasokas, intensiivinen peli. Joukkueen keskittyminen herpaantui ratkaisuhetkillä ja aloimme odotella vastustajan virheitä. Se ratkaisi tänään äärimmäisen tiukan ottelun.

Nicola Giolito, Hurrikaani:

- Teimme tänään vähemmän virheitä kuin vastustaja. Lisäksi torjuntapelimme oli hyvin organisoitunutta. Panostamme hyökkäykseen, mutta tänään onnistuimme erinomaisesti myös puolustuspelissä.

Riennolle kauden ensimmäinen kolmeen pisteen voitto

Kotiottelu Korson Vetoa vastaan tarjosi kauden parasta peliä joensuulaisyleisölle Rientolaisittain.
Pelin lopputulos 3-1 (17-25, 25-13, 27-25, 25-20).

Ensimmäisessä erässä Riento oli vaikeuksissa vastaanotossa. Jo pelin ensimmäinen syöttö tippui raakana Riennon kenttäpuoliskolle ja muiltakin osin kotijoukkue hermoili palloja tasaiseen tahtiin vastustajalle. Korso hallitsi hyvän syöttönsä kautta koko ensimmäistä erää ja Riento voitti vastustajan ainoastaan omien virheidensä määrässä (7-5) Undecided Korson keskitorjuja Lassi Nurminen ja kokenut yleispelaaja Toni Kankaanpää kokosivat erässä molemmat saldoksi 4 tehtyä pistettä.
Toisessa erässä Riento löysi puolestaan huippuvaihteen omaan syöttöönsä. Erityisesti Chemos, Savimäki ja Hedhili pistivät hyvät syöttöputket, vaikeuttaen jatkuvasti Korson hyökkäysten rakentelua. Erän ykköshahmoksi voidaan nostaa kuitenkin kesken ottelun sisään tullut Arttu Reijonen. Artulla toisessa erässä tappoprosentti pyöreät 100% (3/3) ja lisäksi pari makoisaa puolustusta sekä torjuntapiste. Korson valmentaja Petri Sainio herätteli omaa joukkuetta mm. hakkuri ja yleispelaajavaihdoilla, mutta Riennon junalle ei löytynyt pysäyttäjää.

Kolmas erä olisi rehellisyyden nimissä voinut kääntyä kumminpäin tahansa. Erä alkoi Riennon jatkaessa hyviä otteita. Alun johtoasema 8-5 hupeni kuitenkin hiljalleen vieraiden lyödessä palloja kenttään välillä lähes mahdottomistakin paikoista. Erityisesti Korson nuori yleispelaaja Miro Määttänen löi palloa rohkeasti, mutta myös järkevästi. Erästä tulikin lopulta joukkueiden kovimpien iskijöiden välinen kamppailu. Chemos vs Määttänen. Chemosin saldo erään 13 passia joista 10 tappoa (77%), yksi torjuntaan lyönti ja yksi torjuntapiste! Mirolla puolestaan 11 passia joista 8 tappoa (73%), yksi torjuntaan lyönti!

Vierailijat tulivat erän puolessavälissä väkisin rinnalle (16-16) ja ohi. Korson johto oli parhaimmillaan jo 17-21, mutta Riento sinnitteli. Joonas Ryhäsen tulo Pelletierin paikalle syöttöruutuun oli yksi erän käännekohdista. Joonas paukautti ensimmäisen syöttönsä raakana kenttään ja syötti vielä tämän jälkeen yhden pisteeseen johtaneen syötön. Riento joutui selvittämään erän lopuksi vielä kaksi Korson Vedon eräpalloa, mutta edes Korson kaksi upeaa puolustusta ja kapteeni Toni Kankaanpään luja isku 4-paikalta ei päättänyt erää vaan Petteri Penttinen nappasi torjuntapisteen tasoittaen tilanteeksi 25-25. Joni Savimäen syöttövuorolla Riento väänsi seuraavat kaksi pistettä itselleen ja voitti erän jatkopalloilla lukemin 27-25.

Neljännessä erässä jatkettiin hyvää lentopalloa molempien joukkueiden toimesta. Riennon aluksi hankkima johtoasema säilyi kuitenkin lähes muuttumattomana läpi erän ja Riennon ensimmäinen kolmen pisteen voitto oli tosiasia. Neljännen erän kovimmista esityksistä vastasivat kapteeni Savimäki (14 passia joista 8 tappoa ja vain yksi torjuntaan lyönti sekä 11 nostoa nostoprosentin ollessa hienosti 55%). Samoin Arttu toisti toisen erän saldonsa eli 3/3 palloa lyötynä kenttään ja lisäksi torjuntapiste.

Petri Sainio, KoVe:

- Peli oli välillä parasta mitä Riento ja Korso ovat vastakkain pelanneet minun aikana. Uskomatonta, että pelattiin ensimmäinen erä tuolleen. Okei toisessa erässä vastustaja sai syötön toimimaan, mutta silti on uskomatonta tuo romahdus, eikä se ollut vain tämän päivän murhe. Kolmannen erän 22-18 tilanteessa taas tapahtui kaiken näköistä. Riennon pelissä ei tavallaan ollut mitään yllättävää.

Jani Säisä, Liiga-Riento:

- Lähdin taktisesti rotatioita pyörittämään, mutta ei sillä saatu sitten sitä hyötyä mitä luulin, että sillä saadaan. Taisin vaan sotkea peliä ja sitten siihen vähän tutumpaan rotatioon. Toiseen erään saatiin hyvä alku ja syöttö toimi, kuin unelma, läpi erän oikeastaan. Kolmas erä oli käännekohta. Vastustaja sai hurmoksen päälle. Lähellä se oli se kolmas erä, mutta onneksi pelattiin loppuun asti. Just ja just riitti ja neljäs oli vielä hyvää vääntöä.

Riento: Chemos 17/+17, Savimäki 20/+12, Reijonen 10/+8
KoVe: Määttänen 16/+6, Kankaanpää 12/+6, Nurminen 10/+6