Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani pyörähti tuhoisasti Porissa

16.10.2016

Miesten liigan sunnuntaikamppailuissa Hurrikaani-Loimaa haki pisteet Porista VaLePalta ja Vantaa Ducks Joensuusta Liiga-Riennolta.


Hurrikaani Isometsän valtias

VaLePan ja Hurrikaani-Loimaan kauden avaus Porin Isometsän jäähallissa oli Hurrikaanin vahvaa näytöstä heidän vietyä kaikki sarjapisteet mukanaan erin 0-3 (17-25, 21-25, 13-25).

LP Vampula ja VaLePa yhteisvoimin päättivät viedä Mestaruusliiga-avauksensa isolle areenalle. Jo LP Vampulan ottelu LP Kangasalaa vastaan osoitti, että ratkaisu oli oikea. Puitteet Porin Isomäen jäähallissa ovat aivan loistavat myös lentopallon pelaamiseen. Miesten pelin alkaessa katsojia oli paikalla 2314 henkeä. Jo ennen peliä voi todeta, että lentopallo voitti, kun Porissa saatiin nauttia liigapalloilusta.

Ottelusta ennakoitiin tasaista ja pelin alussa tehtailtiin pisteitä vuorotahtiin. Hurrikaanin johtaessa 13-14 sattui VaLePalle virhesuma, josta pukkipaidat eivät enää nousseet. Erä lopulta selkeästi Hurrikaanille 17-25. Erä ei noussut kovinkaan korkeatasoiseksi. VaLePa teki aivan liian paljon virheitä kaikilla osa-alueilla, jotta erästä olisi tullut edes tasainen. Hurrikaani sai vastustajan virheillä 11 pistettä ja VaLePa 4 pistettä.

Toisen erän alussa näytti, että VaLePalla on peli hallussa ja pallo kuoli tasaisesti keskeltä ja laidoista. 10-5 tilanteessa alkoivat VaLePan vastaanottovaikeudet ja Hurrikaani vei seuraavan jakson 3-11 tilanteeksi 13-16. Peli tasoittui välillä, mutta Hurrikaanille erävoitto 21-25. Toisen erän vastaanoton tarkkuus meni kirkkaasti Hurrikaanille 61%-43%.

Kolmanteen erään valmentaja Kurttila vaihtoi Jokisen tilalle Peetu Mäkisen. Peetu tekikin ensimmäisen pisteensä VaLePassa komealla rajalyönnillä. Valitettavasti muuten kolmanteen erään asteli alistunut VaLePa ja 10 pisteen jälkeen pukkipaitojen selkäranka napsahti lopullisesti ja Hurrikaani vei loppuerää miten tahtoi erä Hurrikaanille 13-25.

Voittajasta ei ollut epäselvyyttä, Hurrikaani oli selvästi valmiimpi liiga-avaukseen. Harrison Peacock osoittautui kelpo pelintekijäksi. Keskihyökkäystä hän ei käyttänyt kovinkaan paljon, mutta passit pysyivät hyvälaatuisina läpi peli. Tomi Mutka (7/+6)on päässyt eroon vaivoistaan ja se näkyi tehokkaana ja lähes virheettömänä pelinä. Mikko Oivanen oli illan pistekuningas tehoin 14/+8.

VaLePasta ei tämän pelin perusteella voi nostaa ketään esille onnistujana. Kaikilla oli hyviäkin hetkiä, mutta tasaisuus puuttui tekemisestä. Joukkue teki niin paljon omia virheitä, että tasaiseen pelaamiseen ei ollut edellytyksiä.

LähiTapiolan pisteet
3 Mi.Oivanen Hurrikaani
2 Sivula VaLePa
1 Mäntylä Hurrikaani

VaLePa: Sivula 11/+1, Jokinen 7/-1, Kunnari 6/-1
Hurrikaani: Mi.Oivanen 14/+8, Smith 12/+8, Ma.Oivanen 8/+4
T 5-9, Ä 2-8, SV 11-11, H% 42-52, VO% 37-52
Yleisöä: 2314

Ottelutilasto

Ducks syötti Liiga-Riennon nurin

Vantaa Ducks aloitti liigakauden erittäin vahvasti ja käytännössä jo aloitussyötöillään kaatoi kotijoukkue Liiga-Riennon suoraan kolmessa erässä 0-3 (14-25, 13-25, 22-25).

Ducks syötti kolmeen erään 10 ässää ja muutenkin syöttö pysyi kaksi ensimmäistä erää kovalla tasolla. Kolmannessa syöttöpeli hajosi, mutta silti vantaalaiset pystyivät puristamaan erävoiton. Karl Külaots oli vieraiden tehokkain (14/+10).

Kotijoukkueen peli meni heikon vastaanottopelin myötä paljolti ruandalaishakkuri Nelson Murangwan kautta pelaamiseksi. Murangwa teki 15/+8 48% tehoilla. Muun joukkueen illan saldo oli 21/-4.

Aamuharjoituksissa Vantaa Ducksin keskitorjuja Lasse Nurminen loukkasi selkäänsä. Hän oli poissa pelaavasta kokoonpanosta. Näin Ismo Tuominen joutui siirtämään Antti Valliinin keskipelaajaksi ja Karl Külaots tuli hakkuriksi.

Liiga- Riento päävalmentajan Jani Säisä:

- Läpi pelin näkyi hermoilu. Peli ei ollut yhtään sitä mitä salilla on nähty. Vastaanottopelissä vastustaja voitti kaikki mies miestä vastaan taistelut. Kaksi ensimmäistä erää olivat Vantaa Ducksin hyvyyttä. Joskaan omaan peliin ei voi olla tyytyväinen.

Vantaa Ducksin päävalmentaja Ismo Tuominen:

- Luotin syöttöön. Kaksi erää se toimi niin kuin oli suunniteltu. Viimeisessä erässä ei enää keskittyminen riittänyt. Mutta ei siitä oikein voi voitetun pelin jälkeen joukkueelle sapiskaa antaa. Passijakauma oli todella tasaista, hienoa puolustus-torjuntapelaamista ja tehtiin järkeviä ratkaisuja. Torjuntataktiikka oli sovittu etukäteen, mutta sitä ei paljasteta, kun vielä kuitenkin pelataan vastakkain.

Liiga- Riennon Joni Savimäki:

- Aika huonot on tunnelmat. Turpaan tuli. Syöttörumba oli sellainen, etten ole moneen vuoteen nähnyt. Jäi harmittamaan, kun hätäiltiin ja rynnisteltiin. Kentällä oli latautunut porukka. Voi olla, että meni jopa yli. Juostiin aina väärään suuntaan. Omaan peliin jäi paljon parannettavaa. Nyt käsitellään tämä peli tänä iltana ja salilla jatkuu normaali tekeminen.

Ducksin Toni Kankaanpää:
- Syötettiin tänään kuten koko harjoituskausi on tehty eli aggressiivisesti. Sen tullen rallateltiin kaksi ensimmäistä erää. Itsellä tasainen peli, ei niin paljon tavaraa kuin keskiviikon pelissä. Muutamia juttuja pitää vielä viilata.

Parhaina palkitut pelaajat:
Riento: Joni Savimäki
Ducks: Toni Kankaanpää

LähiTapiolan pisteet
3 Külaots Ducks
2 Vallin Ducks
1 Mi.Määttänen Ducks

Liiga-Riento: Murangwa 15/+8, Savimäki 7/0, Musoni 4/+2
Ducks: Külaots 14/+8, Vallin 11/+7, Mi.Määttänen 11/+6
T 4-5, Ä 4-10, SV 9-12, H% 42-62, VO% 52-57
Yleisöä: 563

Ottelutilasto

  Takaisin