Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani taisteli ensimmäisen kerran cupin finaaliin

06.02.2016

Hurrikaani-Loimaa kukisti LEKA Volleyn 3-0 miesten Suomen Cupin toisessa välieräottelussa Elenia Areenassa ja kohtaa sunnuntain finaalissa Kokkolan Tiikerit. Erät olivat 25-14, 25-21 ja kolmas erä jatkopalloilla 30-28.

Hurrikaani ei ole kertaakaan aiemmin ollut Suomen Cupin finaalissa vaan kolmena viime vuonna matka katkesi jo välierissä. Pelaajista vain Matti Oivasella on cupin mestaruuksia, kaikkiaan kolme kappaletta.

Hurrikaani panosti aloitussyöttöihin ja se tehosi hyvin. Vain kolmannessa erässä LEKA Volley pisti lujemmin kampoihin.

Hurrikaanin aloituskokoonpanossa olivat Konstantin Shumov, Dmytro Dolgopolov, Eemeli Kouki, Mohamed Alhadchdadi, Matti Oivanen, Luke Smith ja Jesse Mäntylä. LEKA Volley lähti peliin seitsikolla Kristopher Johnson, Chris Austin, Eelis Karinen, Greg Petty, Josh Taylor, Jukka Lehtonen ja Juhani Hakala.

Hurrikaani otti väkevän otteen pelistä avauserässä ja vei sitä koko ajan johtaen muun muassa 16-10 ja 20-12 ennen kuin sinetöi erän 25-14. Hakkuri Alhadchdadi teki kuusi pistettä Hurrikaanille.

Toinen erä alkoi selvästi tasaisemmin ja oli tasan vielä 11-11-tilanteessa. Sen jälkeen Hurrikaani hallitsi hienoisesti ja vaikka LEKA Volley taisteli hyvin, niin myös toinen erä meni Hurrikaanille 25-21. Erän huikein suoritus nähtiin tilanteessa 24-20, kun LEKA Volleyn libero Juhani Hakala haki torjunnasta kimmonneen pallon peliin liki parikymmentä metriä kentän takaa.

Kolmas erä oli huikeaa taistelua. Hurrikaanin pienen hallinnan jälkeen tilanne tasoittui tilanteessa 14-14 ja siitä mentiin pitkälle jatkopalloille asti. Hurrikaani pystyi lopettamaan pelin vihdoin viidennellä ottelupallolla pisteisiin 30-28.

Nicola Giolito, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Meillä oli tavoitteena pitää vastustajan keskihyökkääjät kurissa ja siksi pyysin pelaajia syöttämään riskillä. Virheitä tuli enemmän kuin normaalisti, mutta hyvät syötöt kompensoivat sitä. Hakkuri Alhachdadi teki hyvää työtä, vaikka ei ollutkaan hyökkäyksissä parhaimmillaan. Tiikerit on finaalissa kova vastustaja. He pelaavat tällä hetkellä todella hyvin.

Jesse Mäntylä, Hurrikaanin libero:

- Molemmat syöttivät hyvin. Me emme olleet nyt pelkästään hakkurin varassa vaan myös Luke Smith teki kovaa jälkeä. Finaalissa syötön pitää vielä parantua, että pärjätään ja myös meidän vastaanottomme pitää olla hyvää.

Lauri Hakala, LEKA Volleyn päävalmentaja:

- Alussa meillä olisi pitänyt olla parempi intensiteetti pelissä. Peli ei pääse oikein käyntiin, jos vastaanotto jää liikaa irti. 20 hyökkäysvirhettä ei voi olla OK tällaisessa pelissä. Hurrikaanilla oli laiturit, jotka pystyivät ratkaisemaan pelin.

Juhani Hakala, LEKA Volleyn libero:

- Molemmat nostivat aloituksia samalla tasolla, mutta kaveri iski paremmin. Kun me saatiin hakkuri kiinni, niin yleispelaajat toimivat. Viimeinen erä oli tasainen, mutta se ei riittänyt.

Miesten Suomen Cupin loppuottelu Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani-Loimaa pelataan sunnuntaina klo 16.00 alkaen Hämeenlinnan Elenia Areenassa.

Hurrikaani: Smith 21/+17, Alhachdadi 18/+10.

LEKA: Taylor 14/+4, Karinen 11/+4.

T 12-6 , Ä 6-3, SV 16-8, VO% 34-33, H% 40-33

Ottelutilasto

  Takaisin