Isku lamautti vuorostaan Hurrikaanin

14.11.2017

Rantaperkiön Isku lamautti tiistai-illan ainoassa liigaottelussa Hurrikaani-Loimaan Pyynikillä erin 3-1 (15-25, 25-22, 25-20, 25-23). Kauden toinen voitto nosti Iskun kahdeksanneksi, eroa toki edellä olevaan Hurrikaaniin on edelleen 11 pisteen verran.

Ottelun alku oli kotijoukkueelle hankala, eikä vastaanotto toiminut. Toiseen erään valmentaja Oskar Muurinen vaihtoi Matti Hietasen hakkurin paikalta yleispelaajaksi ja otti vaihtopenkiltä Einari Koiviston hakkuriksi ja Joel Laakson passariksi. Vaihdot onnistuivat erinomaisesti, ja Isku hallitsi toista ja kolmatta erää. Vastaanotto parani ratkaisevasti, ja Laakso pääsi hyödyntämään laitureiden lisäksi myös keskipelaajien hyökkäystä.

Neljäs ja ratkaiseva erä oli tasainen. Hurrikaani johti niukasti vielä tilanteessa 20-21, mutta Isku ei antanut periksi. Matti Hietanen teki tärkeitä pisteitä erän lopussa, ja ottelupallon torjuivat kenttään Rami Rekomaa ja Tomi Mutka.

Myös Hurrikaanin valmentaja Lauri Rantanen yritti hakea vauhtia otteluun vaihtopenkiltä. Tapio Toiviainen tuli jalkavaivaisen Thomas Douglas-Powellin paikalle ja Matti Toivola kävi välillä kokeilemassa passarin paikalla. Keskitorjuja Matti Oivanen oli kokoonpanosta sivussa kuumeen takia.

Einari Koivisto, Isku:

Onnistuimme tänään asioissa, joissa olemme olleet heikoilla viime peleissä. Ensimmäisessä erässä oli vielä samaa kuin edellisissä otteluissa, mutta sitten saimme rutistettua hengen kasaan ja peli lähti kulkemaan. Nostan hattua kokeneemmalle osastolle, Masa (Hietanen) ja Tomi (Mutka) kantoivat vaikeiden kohtien yli.

Antti Ropponen, Hurrikaani:

Ensimmäisessä erässä olimme ihan täysin omalla tasollamme ja hoidimme pikkuasiat kunnolla. Sitten Isku sai pelattua paremmin jatkohyökkäyksiä ja me lannistuimme. Meillä on paljon tekemistä siinä miten reagoimme virheiden jälkeen. Ne pitäisi vain unohtaa ja mennä seuraavaan palloon.

Oskar Muurinen, Isku:

Toiseen erään kentälle tullut rosteri oli sellainen, jolla ei ole tehty edes harjoituksissa töitä. Mahtavaa, että se loksahti kohdilleen. Täytyy nostaa hattua sekä Joelille (Laakso) että Einarille (Koivisto). Omiin silmiini näytti, että he herättivät kokeneet pelaajat, jotka sitten kantoivat joukkuetta. Hietasen kääntäminen yleispelaajaksi ja näiden kahden kaverin ottaminen sisään oli tänään ainakin oikea ratkaisu.

Voitolla oli ihan älytön merkitys joukkueelle, naama on varmasti pikkaisen eri näköinen taas torstaina, kun yhdessä jatketaan hommia. Voitto oli tärkeä etenkin nuorille, he pääsivät tänään kovaan paikkaan näyttämään mihin kyvyt riittää.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

Isku pelasi hienosti, hyvää torjunta- ja puolustuspeliä. Itse annoimme pelin pois toisessa erässä virheillä, hosuimme tilanteissa ja momentum kääntyy, kun sen riittävän monta kertaa tekee. Kolmannessa erässä Iskun vastaanotto piti huolen siitä, ettei meillä ollut jakoa. Neljännessä erässä Venäjän poika syötti meidät peliin mukaan, mutta ei se riittänyt. Siihen tuli taas samoja virheitä, joilla annoimme toisen erän pois. Isku piti pään kylmänä ja pelasi sitä peliä mitä he osaavat pelata ja ansaitsivat voittonsa.

Parhaat pelaajat: Einari Koivisto, Isku ja Antti Ropponen, Hurrikaani