Seuraa meitä somessa:

Isku vahva Rovaniemellä, LEKA loppua kohden kotonaan

29.11.2015

Rantaperkiön Isku haki tyrmäysvoiton Team Lakkapäästä Rovaniemeltä ja LEKA Volley hoiteli 3-1-kotivoiton Korson Vedosta.

LEKA rutisti voiton KoVesta

LEKA rutisti 3-1 (25-23, 27-29, 25-21, 25-16) kotivoiton Korson Vedosta, joka hakee edelleen kauden ensimmäistä täyttä pistesaalistaan.

KoVe pelasi kaksi ensimmäistä erää kauden parasta peliään, mutta hyytyi lopulta LEKA:n käsittelyssä. Näin ollen kolme tärkeää pisteettä jäi Kuopioon.

KoVe aloitti kuusikolla Szabo, Nurminen, Laakso, Külaots, Kankaanpää ja Miro Määttänen, Tarkiaisen ollessa liberona. LEKA:lta astui kentälle tuttu kuusikko: Johnson, Austin, Karinen, Petty, Leikas ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona.

KoVe aloitti pelin vahvasti ottaen syöttöjensä kohteeksi Greg Pettyn. Ottelussa peräti 53 vastaanottoa suorittanut (53 %, 5 virhettä) Petty haparoi ottelun alussa ja KoVe karkasi 5-8 johtoon Karl Külaotsin ja Toni Kankaanpään syöttäen kaksi ässää mieheen. Erän edetessä LEKA sai parannettua vastaanottoaan ja Chris ”Lion” Austin pääsi pyörittämään peliä tutun monipuolisesti. Erän ratkaisu siirtyi aivan erän loppuun, jossa LEKA oli vahvempi vieden erän lopulta 25-23.

Toinen erä alkoi edelleen KoVe:n komennossa. Unkarilainen keskitorjuja Alpar Szabo ja Külaots olivat KoVe:n tehokkaimmat. LEKA rutisti vielä erän lopussa tasoihin ja olipa kotijoukkueella useampi eräpallokin, mutta KoVe onnistui viemään erän nimiinsä 27-29 pelaten hyvää peliä.

Pitkä erätauko tuli LEKA:lle hyvään aikaan ja joukkue käsitteli kahden ensimmäisen erän vaisut otteet pukukopissa. LEKA tuli kolmanteen erään aivan uudella ilmeellä ja aloitti erän räväkästi. Koko ottelussa erinomaisesti toiminut keskihyökkäys oli lähes pysäyttämätön ase Johnsonin ja Lehtosen iskiessä ottelussa yhteensä 30 pistettä. Myös passari Lion pyöritti peliä välillä näyttävästi tehden itsekin erässä kolme hyökkäyspistettä.

Neljäs erä oli enää muodollisuus, sillä LEKA aloitti senkin erittäin vahvasti. Se ei antanut mitään mahdollisuuksia vantaalaiselle vieraalleen vaan rynnisti nopeasti 25-16 erä- ja lopulta otteluvoittoon.

LEKA pelasi ottelun kaksi viimeistä erää vapautuneesti ja se näkyi kentällä rentoutena ratkaisuhetkillä. LEKA syötti ottelussa hyvin Pettyn tehdessä mukavat 6 ässää. Muutenkin LEKA:n vaikeat aloitukset aiheuttivat KoVe:lle harmaita hiuksia ja osaltaan vaikeuttivat sitä kuuluisaa omaa syöttö-vastaanottopeliä. Ottelun parhaana palkittiin LEKA:n Eelis Karinen, joka palasi muutaman ottelun sairauslomalta viikko sitten. Miehen otteissa ei pelaamattomuus näkynyt ja Karinen takoikin hyvästä tarjoilusta 17 pistettä. Karisen lisäksi 17 pistettä tekivät mieheen Kris Johnson ja Greg Petty. KoVe:n paras pistemies oli 20 pistettä tehnyt Karl Külaots.

KoVe:n valmentaja Petri Sainio:

- Tänään ei harmittanut läheskään niin paljon kuin normaalisti tappion jälkeen. Pelasimme kaksi ensimmäistä erää kauden parasta peliämme, mutta jostain syystä hyvä syöttöpelimme hiipui. Olemme olleet tähän asti yhden erävoiton joukkue ja tästä pitäisi kehittyä voittavaksi joukkueksi.

LEKA Volleyn valmentaja Lauri Hakala:

- Hyvä voitto. Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä huonoa peliä, mutta pojat käänsivät ilmeen hyväksi pitkällä erätauolla. Meidän pitäisi saada tuotua harjoitusten hyvä peli-ilme kentälle heti ottelun alusta alkaen. Se on ollut pienenä ongelmana alkukaudella. Odotan innolla seuraavia otteluita, sillä joulu-tammikuussa Studentialle saapuvat kaikki sarjan kovimman suosikit.

Karl Külaots, KoVe:

- Kaksi ensimmäistä erää haastettiin LEKA kunnolla. Syötettiin ja vastaanotettiin hyvin. Jostain syystä tämän jälkeen kadotettiin oman syötön tehokkuus ja loppu onkin historiaa.

Eelis Karinen, LEKA Volley:

- Ottelun alku oli meiltä tahmeaa. Pukukopin kautta löytyi rentous pelata ja se kantoi meidät tänään voittoon. Loukkaantuminen ei enää tunnu lainkaan. Todella mukava olla taas kehissä.

Joukkueiden parhaat:
Karl Külaots, KoVe
Eelis Karinen,LEKA

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Eelis Karinen

LEKA: Johnson 17/+15, Karinen 17/+8, Petty 17/+6
KoVe: Külaots 20/+9, Szabo 11/+11, Määttänen 11/-6
Yleisöä 377

LähiTapiolan pisteet:
3 Karinen LEKA
2 Johnson LEKA
1 Külaots

Ottelutilasto

Iskulta vahva esitys Rovaniemellä

Rantaperkiön Isku otti toisen perättäisen liigavoittonsa, kun se kaatoi hyvällä esityksellä sunnuntaina Team Lakkapään Rovaniemellä murskaavasti 0-3 (15-25, 18-25, 14-25).

Isku teki ottelussa vain viisi suoraa hyökkäysvirhettä ja antoi Lakkapäälle vain yhden torjuntapisteen. Hakkuri Samuli Kaislasalo oli erittäin vahva: 16/+14 74% tehoilla.

Isku oli lähes kaikessa Lakkapäätä parempi lähes läpi koko ottelun. Pahiten Lakkapään pelissä petti hyökkäyspeli, joka oli umpisurkeaaa. Laitapelaajista ainoastaan Luka Medicin hakkurina korvannut 16-vuotias Jere Mäkinen pääsi plussalle. Jouni Palokangasta pommitettiin aloitussyötöillä ja saatiin näin hänen normaalit hyökkäystehot alas. Markus Kaurto oli keskipelaajista tehokkain.

Markus Kaurto, Lakkapää:

- Tästä illasta ei ole paljoa sanottavaa. Meidän pitäisi onnistua joukkueena eikä yksilönä. Koville ottaa tällainen tappio.

Sakari Mäkinen, Isku:

- Meidän ehjin peli tällä kaudella. Jokainen hoiti oman tonttinsa ja tehtiin, mitä sovittiin. Yllättävän helposti saimme voiton tänään.

Jussi Heino, Isku:

- Syöttö ja puolustus oli meidän joukkueella vahva, ja se ratkaisi tänään pelin. Pidimme myös virheiden määrän pienenä. Vahva esitys omalta joukkueelta.

Normunds Veinbergs, Lakkapää:

- Vastustaja pelasi huomattavasti kärsivällisemmin isot pallot. Hyvän harjoitteluviikon jälkeen en odottanut näin heikkoa esitystä omalta joukkueelta. Omasta joukkueesta Jere Mäkinen on ainoa, joka saa puhtaat paperit.

Parhaat pelaajat:
Lakkapää, Jere Mäkinen
Isku, Conor Eaton

Lakkapää: P.Mäkinen 8/-1, Kaurto 7/+6, J.Mäkinen 7/+2
Isku: Kaislasalo 16/+14, Mäkinen 12/+8, Helenius 8/+6
Yleisöä: ?

LähiTapiolan pisteet:
3 Eaton Isku
2 Kaislasalo Isku
1 P.Mäkinen Lakkapää

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomo Seppänen / Lakkapää
Vili Härkönen / LEKA

  Takaisin