Iskulle kuudes viidennen erän tappio

23.02.2017

Rantaperkiön Isku kärsii jo jonkinlaisesta viidennen erän kirouksesta. VaLePa aiheutti sille keskiviikkona kolmannen perättäisen tappion juuri viidennessä erässä ja kaikkiaan tamperelaisten kauden viidensien erien saldo on nyt 0-6. Hurrikaani puolestaan pyöräytti Sampon nurin suoraan kolmessa erässä vieraskentällä

Hurrikaani vahva Siilinjärvellä

Keskiviikkoinen kärkiottelu keräsi Siilinjärvellä 826 hengen yleisön seuraamaan Sampo Volleyn ja sarjakärki Hurrikaanin kamppailua. Sammon hyvät otteet kauden mittaan antoivat luvan odottaa tiukkaa vääntöä, mutta vierasjoukkue osoitti vahvuutensa vieden pisteet suoraan 0-3 (17-25, 20-25, 20-25).

Hurrikaani oli odotetusti vahvempi erityisesti hyökkäyspäässä ja syöttöruudussa, mutta vei peliä myös muilla osa-alueilla. Vastaanotto oli Sammolla hivenen naapuria parempi mutta sitä ei tällä kertaa saatu siirrettyä hyökkäystehoiksi.

Lauri Rantanen, Hurrikaani Loimaa:

-Ei ollut ihan sellainen vääntö mitä odotettiin, mutta hyökkäyspuolella oltiin tänään tehokkaampia. Torjunnassa olimme myös hyviä ja torjunnan takana saatiin puolustuksia hyvin, sekä niiden jälkeisiä jatkopalloja naapuria paremmin kenttään.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

-Nähtiin tänään kyllä vahva Hurrikaani, en ole tällä kaudella vielä moista nähnyt. Peli ratkesi juuri tuohon mitä Lauri sanoi, hyökkäyspelissä olivat kokonaisuutena vahvempia plus extrana jatkopallohyökkäämisessä olivat meitä edellä. Tänään ei sillä puolella saatu palloa tapettua. Vastustajan hyvyyttä varmasti myös se, että tänään ei nähty sitä meidän tuttua vastaanotto-hyökkäystä, pystyivät aika hyvin viemään meidän tehot. Pettynyt olen mutta tämä peli antoi myös paljon tulevia koitoksia varten. Harmitus jäi siitä, ettei hyökkäyspuolella ei pystytty parempaan. Tasoltaan ihan ok peli ja nähtiin paljon pitkiä palloralleja, joskin ne harmittavasti kääntyivät aina meidän tappioksi.

Isku kiusasi VaLePan viidenteen - VaLePa kiusasi viidennessä

Tänä talvena harvinainen lumimyräkkä tuiversi ilkeästi nurkissa. Siitä huolimatta läpi tuulen ja tuiskun Vexve Areenalle löysi tiensä 744 katsojaa katsomaan VaLePan ja Iskun paikalliskamppailua. Viime kaudet VaLePa on ollut niskan päällä, mutta nyt Isku ajoi loistavalla taistelullaan pukkipaidat tosissaan ahdinkoon. VaLePa käänsi viisieräisen lopulta kotiin 3-2 (23-25, 25-20, 22-25, 25-20, 15-10).

Ensimmäisestä erästä lähtien oli nähtävissä, että kotijoukkueelle tulee hankaa iltapuhde. Laitahyökkäyksiin ei oikein löytynyt tehoja ja tuli tavallista enemmän omia suoria virheitä. Erää edettiin tasaisesti, mutta loppumetreillä Isku repäisi eron Tapio Toiviaisen syöttövuorolla. Isku pääsi eräpalloon, kun Sakari Mäkinen ensin vaimensi Urpo Sivulan iskun ja tappio pallon vastahyökkäyksestä, 21-24. Timo Jokisen nelospaikan hyökkäyksellä VaLePa sai vielä syötön itselle. Sivula nostatti toiveita ässäsyötöllä, mutta Upin syöttövirhe päätti erän Iskulle.

Toinen erä eteni myös tasaisesti. 15-13 tilanteessa pukkipaidat repäisivät Mikko Eskon syöttövuorolla ratkaisevan eron. Sivula hyökkäsi syötön jälkeisen vastapallon kenttään. Seuraavankin pisteen teki Sivula kakkospaikan hyökkäyksellä. Seuraava piste tuli Jacob Guymerin torjuttua Mika Mäntylän hyökkäyksen. Erän päätti Olli Kunnari puolustuksen jälkeisestä Eskon tarjoilemasta nopeasta laitapassista. Tähän erään Jussi Heino teki ensimmäistä kertaa tässä pelissä mielenkiintoisen taktisen vaihdon. Hakkuri Mäntylä otettiin vaihtoon takakenttäkierrokselta ja yleispelaaja Kasimir Vuorinen tuli hänen tilalleen. Sakari Mäkinen otti hakkurivastuun ollessaan takakenttäpelaajana. Kun Mäkinen oli etukentällä Tapio Toiviainen oli takakentän hakkurina.

Pitkän erätauon jälkeen vaikutti, että VaLePa menee menojaan. Kotijoukkue johti heti 4-0 ja vielä 14-10. Taisteleva Isku ei luovuttanut. 16-16 tilanteessa Sami Kurtttila vaihtoi Timo Jokisen tilalle Peetu Mäkisen. Peetu toi lisävoimaa VaLePan laitahyökkäykseen. Sekään ei riittänyt, vaan Sakari Mäkinen otti ratkaisen eron. Ensin hän hyökkäsi kakkospaikalta johdon 19-18 ja heti perään Sakke syötti ässäsyötön. Erä päättyi Toiviaisen ykköspaikan hyökkäykseen.

Neljäs erä oli selkeää kotijoukkueen hallintaa ja VaLePa eteni 19-10 johtoon. Erän lopussa Isku innostui vielä kiusaamaan VaLePaa, sillä Tapio Härkösen syöttövuorolla Isku pääsi 20 pisteeseen, mutta Härkösen syöttövirhe toi erän kotijoukkueelle.

Viimeinen eräkin mentiin ottelun luonteen mukaisesti tasaisesti. 9-9 tilanteessa Isku puolusti hienosti Tommy Carmodyn keskihyökkäyksen, mutta Sivula onnistui päättämään jatkohyökkäyksen. Seuraavissa palloissa illan hahmo Jacob Guymer torjui ensin Sakari Mäkisen ja sitten hän otti vielä illan 9. torjuntansa Kasimir Vuorisesta. Sivula hyökkäsi 2 pistettä ja ottelu päättyi Mikko Eskon ässäsyöttöön.

VaLePa ei ollut tänään otteluruuhkan keskellä parhaimmillaan. Se näkyi suorina virheinä, joilla VaLePa antoi vastustajalle peräti 34 pistettä (20 syöttövirhettä ja 14 suoraa hyökkäysvirhettä), kun Iskun vastaava luku oli vain 17. Tästä kaikki kunnia Iskulle, sillä joukkue taisteli hienosti eikä tehnyt turhia virheitä.

Peetu Mäkinen tuli hienosti vaihdosta peliin ja oli kotijoukkueen tehokkain laitapelaaja. Koska laidoista ei oikein kuollut, Mikko Esko ruokki tavallista enemmän keskimiehiä. He tekivätkin kolmasosan VaLePan pisteistä, Jacob Guymer 20/+12 (9 torjuntaa) ja Tommy Carmody 12/+11. Mikko Esko 8/+4 ilahdutti passipelin lisäksi hienoilla peipeillä. Jarmo Korhonen otti monia tärkeitä ratkaisevia puolustuksia.

Iskun passari Inoslav Krnic on saanut pelaajista hienosti tehoja irti. Sakari Mäkinen näytti useaan otteeseen taitonsa. Tatu Härkönen hyökkäsi tehokkaasti ja aiheutti vastustajalle päänvaivaa syöttönurkkauksessa. Tommi Roininen on tuonut varmuutta Iskun takalinjoille.

Sami Kurttila, VaLePan päävalmentaja

Ihme ilta oli. Isku laittoi meidät tänään todella pelaamaan. Aloitussyöttö ei ollut siellä päinkään missä pitäisi. Eriä johdettiin mutta Iskulla näkyi paremmin palo ja polte peliin. Ei tehty hommia kunnolla, täytyy selvittää miksi ei oltu ajoittain hereillä. Kuitenkin voitto ja Peetu Mäkisen sisääntulo lämmittää.