Seuraa meitä somessa:

Iskulle makea kotivoitto Duckseista - ETTA jälleen Akaata kovempi

21.01.2018

Isku katkaisi kahdeksan ottelun voitottoman taipaleensa kukistamalla Vantaa Duckin 3-2 ja ETTA puolestaan löi Akaa-Volley jo kolmannen kerran tällä kaudella 3-1.

Isku nousi tärkeään voittoon Ducksia vastaan

Rantaperkiön Isku teki huiman nousun neljännen erän tappioasemasta ja otti erittäin arvokkaan voiton Vantaa Ducksista lentopallon Mestaruusliigan ottelussa kotikentällään Pyynikillä. Voitto tuli erälukemin 3-2 (25-18, 19-25, 18-25, 25-22, 15-12) ja toi Iskulle äärimmäisen tärkeät kaksi pistettä. Viisieräisessä jännitysnäytelmässä nähtiin huikeita puolustuspalloja ja komeita torjuntoja, ja myös yleisö kannusti ja nautti pitkistä palloralleista.

Voitto katkaisi Iskun kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen tappioputken, ja samalla joukkue nousi pois sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Isku on nyt pisteen päässä kahdeksantena olevasta Ducksista. Sarjatilanne on äärimmäisen tiukka, sillä sijoista 8.-11. taistelevat joukkueet ovat kaikki kahden pisteen sisällä toisistaan. Kahdeksannelle on tarjolla pudotuspelipaikka ja kaksi viimeistä joutuvat liigakarsintoihin.

Isku kärsi murskatappion edellisenä päivänä Loimaalla Hurrikaania vastaan, mutta aloitti Ducksia vastaan terävästi ja vei ensimmäisen erän selkein lukemin. Toiseen erään Ducks teki kuitenkin ryhtiliikkeen. Toisen erän alku oli Iskulle vaikea, mutta kotijoukkue kiri vielä piste-eron kiinni. Toinen heikompi vaihe osui kuitenkin erän loppupuolelle, ja Ducks eteni passari Bálint Magyarin syöttövuorolla 19-21 –tilanteesta erävoittoon. Myös kolmannessa erässä Ducks oli vahvoilla, ja sama näytti jatkuvan neljännessä erässä. Isku oli tappiolla vielä tilanteessa 16-19, mutta kotijoukkue ei luovuttanut. Isku tasoitti tilanteen ja erän puolessa välissä vaihdosta kentälle tullut Matti Hietanen otti muutaman tärkeän hyökkäyspisteen. Kun samaan aikaan Ducks sortui hyökkäysvirheisiin, Isku onnistui kääntämään erän voitokseen.

Iskun hieno nousu neljännessä erässä näkyi myös viidennessä erässä. Erän alku pysyi tasaisena, vaikka Iskulla oli vaikeuksia saada syöttönsä kohdilleen. Erän loppupuolella Isku alkoi repiä kaulaa vieraisiin, ja Hietanen päätti taas palloja tärkeissä paikoissa. Myös hakkuri Mika Mäntylä päätti palloja onnistuneesti, ja torjujana kunnostautui varsinkin Ilari Toimela, joka nappasi ottelussa peräti kuusi torjuntapistettä.

Seuraavaksi Isku lähtee jahtaamaan kauden ensimmäistä vierasvoittoa Raision Loimua vastaan sunnuntaina 28.1. Seuraava kotiottelu pelataan kahden viikon päästä sunnuntaina 4.2. klo 17, kun vastaan asettuu Team Lakkapää Rovaniemeltä.

Mika Mäntylä, Isku:

- Tosi kiva oli voittaa pitkästä aikaa. Tämä oli tosi tärkeä peli meille ja onneksi sain omaakin peliä parannettua eilisestä täysflopista. Oli ihan kiva pelata. Kahden tappioerän jälkeen ei auttanut kuin nollata ja aloittaa peli alusta. Uutta erää ja uutta palloa vaan.

Toni Kankaanpää, Ducks:

- Neljännessä erässä peli oli hanskassa ja sitten lopetimme pelaamisen. Meillä oli johto vielä 19-16 ja sen jälkeen hävisimme, joten voi katsoa vähän peiliin. Neljännen erän lopussa ruvettiin räiskimään palloa ja viidennessä tuntui, että olimme luovuttaneet. Aloitimme pelin tosi huonosti ja valmentaja sanoi ensimmäisellä erätauolla, että hyvin olimme naamioituneet lentopallojoukkueeksi, kun näytimme siltä miltä pitääkin, mutta mitään ei silti tapahtunut kentällä. Jos saamme henkisen draivin päälle, niin olemme itseämme kovempia, mutta jos pelaamme ns. arkilentopalloa, niin häviämme. Pari erää jaksoimme pelata meidän näköistä peliä, mutta sitten se loppui.

Oskar Muurinen, Isku:

- Tänään taisteltiin kyllä henkeen ja vereen pisteistä, ja tehtiin neljännessä erässä todella hieno nousu. Mörökölli Hietanen siinä heräsi, vaihdot osuivat kohdilleen. Matilla oli pelin alku huono, mutta hän teki tärkeitä pisteitä pelin lopussa. Henkisellä puolella tapahtui jonkinlainen herääminen, neljännen erän voiton jälkeen oli vahva tunne, että viides erä voitetaan. Toivotaan, että tämä antaa buustia jatkoon ja sitten kokeillaan saadaanko Raisiosta haettua ensimmäinen vierasvoitto. Kyllä kynsin ja hampain taistellaan runkosarjan loppu, leuka rintaan ja pitkät pisteputket poikki, ja runkosarjan lopussa näkee mihin se riittää.

Ismo Tuominen, Ducks:

- En haluaisi tätä sanoa, mutta pakkohan se on. Neljännen erän lopussa sulimme ihan täysin. En tykkää siitä, että päätuomari muuttaa 16-19 –tilanteessa rajatuomarin päätöksen, mutta anteeksiantamaton sulaminen silti meiltä. Maltoimme kolme ja puoli erää olla tekemättä virheitä, sitten räiskittiin takaseinään. Ei ollut meille tyypillistä. Kyllä meillä tahtoa oli voittaa, mutta uskallusta ehkä ei riittävästi. Ihan helvetillisen tärkeät pinnat hävittiin.

Parhaat pelaajat: Mika Mäntylä, Isku ja Bálint Magyar, Ducks

Rantaperkiön Isku - Vantaa Ducks 3-2
25-18, 19-25, 18-25, 25-22, 15-12
Rantaperkiön Isku: Mäntylä 21/+14,Hietanen 17/+9,Toimela 11/+10
Vantaa Ducks: Määttänen 20/+4,Kankaanpää 15/+3,Szabo 14/+13
Katsojia: 425

LähiTapiolan pisteet
3 Magyar Ducks
2 Mäntylä Isku
1 Määttänen Ducks

Ottelutilasto

Etta otti täydet sarjapisteet Akaa-Volleyn kotisalista

Liigakakkonen ETTA otti kauden kolmannen voittonsa neljässä erässä Akaa-Volleysta, tällä kertaa vieraskentällä eränumeroin 25-23, 22-25, 17-25, 26-28.

Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen koitos. Sitä edettiin loppuun saakka rinta rinnan. Akaa-Volleyn passari Ossi Heino lopulta ratkaisi erän kotijoukkueelle ässäsyötöllään.

Heino jatkoi toisen erän alussa siitä, mihin ensimmäisen lopetti. Paha leijasyöttö kimposi Ettan vastaanotosta rajojen ulkopuolelle. Kun Joni Mikkonenkin onnistui syöttöviivalla ja Akaa-Volleyn torjunta ja kenttäpuolustus toimi erinomaisesti, kotijoukkue vei erän alkua lähes suvereenisti. Kuoksa oli pakotettu ottamaan aikalisä tilanteessa 10-4.

Aikalisällä Etta sai rivinsä kuntoon ja joukkue hivuttautui vähitellen Akaa-Volleyn rinnalle. Lopulta pitkälle erätauolle siirryttiin lukemista 22-25. Ratkaisupallo pomppi Akaan torjunnasta hieman leveäksi.

Kolmas erä alkoi akaalaisittain katastrofaalisesti. Omia virheitä, Ettan onnistumisia, Heinon punainen kortti. Tekniselle aikalisälle mentiin Ettan johtaessa 5-14. Pelaajavaihtojen myötä Akaa-Volley hieman piristyi erän lopulla, mutta ero oli kasvanut liian suureksi. Tuomarin viheltäessä erän päättyneeksi taululla oli lukemat 17-25.

Neljättä erää mentiin taas tasaisissa merkeissä. Akaa-Volley oli kentällä eri miehistöllä kuin ottelun alussa. Heino siirtyi vaihtoon jo kolmannen erän aikana ja palloja jakeli Mikko Kuusela. Hakkurin tontilla Dmitri Borichev oli vaihtunut Ryan Matheriin ja laiturina pelasi Ivan Walterin tilalla Teemu Kuusela. Myös libero vaihtui: Hasse Mattila vaihtoon ja Sakari Liehu kentälle. Keskitorjujat Scott Siwicki ja Teemu Koivunen sekä joukkueen kapteeni Joni Mikkonen jatkoivat tehtävissään.

Erän puolivälissä Ettan hakkuri Jokela moukaroi Akaa-Volleyn vastaanoton rikki ja vei joukkueensa neljän pisteen johtoon 10-14. Lähes minuutin mittainen pallon taonta ja hieronta nosti Akaa-Volleyn tilanteeseen 13-15 ja joukkue syttyi todella taistelemaan. Aiemmin tehdyt pelaajavaihdot otettiin takaisin ja erä meni aina jatkopalloille. Erän lopussa Akaa-Volleylle sattui ikäviä hyökkäysvirheitä ja Etta vei erän 26-28 ja siis koko pelin 1-3. Näin täydet sarjapisteet lähtivät valkoisella bussilla Oulua kohti.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin 67 prosentin tehoilla hyökännyt Teemu Koivunen. Keskitorjuja päivitteli Akaa-Volleyn otteita koko kauden häirinnyttä omituista piirrettä.

- Tuli taas hieman voittamisen pelkoa, kun johdimme toista erää kuudella pisteellä. Olemme kauden aikana moneen otteeseen sortuneet pehmeyteen johtotilanteessa. Meiltä puuttuu niin sanotusti munaa ratkaista pelejä. Tuosta pitää päästä eroon jäljellä olevissa otteluissa.

Olli Kuoksa palasi niin ikään ottelun toiseen erään.

- Kuten ennen peliä sanoin, jaksamme kyllä hiertää. Akaa pelaa kotonaan hyvää peliä, mutta me olemme valmiit tekemään työtä. Olemme kauden aikana pelanneet ehkä 16 tasaista kamppailua ja sarjasijoitus kertoo tuloksen.

Kun Kuoksalta perättiin toisen erän ratkaisijaa, hän nosti esiin Ettan kapteenin.

- Markus Väisänen on ehkä koko liigan paras leijasyöttäjä ja se ratkaisi toisen erän nousun takamatkalta voittoon.

Lauri Tihinen tunnusti Akaa-Volleyn hävinneen sekä vastustajalle että itselleen.

- Hävisimme sekä Ettalle että omalle pääkopalle. Emme voi tuomita pelejä itse, vaan meidän on annettava tuomarien tehdä päätökset. Nyt sorruimme purnauksiin emmekä keskittyneet olennaiseen.

Ettan parhaana palkittiin Niko Haapakoski. 

Hihapelin lukemat eivät tosiaankaan nousset kovin korkeiksi. Akaa-Volleyn tarkkuus 47 prosenttia ja Ettan 42. Ottelun ratkaisu löytyy virhesarakkeista. Akaa-Volley antoi Ettalle 31 pistettä omilla suorilla virheillä, kun sai niitä oululaisilta 21.

LähiTapiolan pisteet
3 Jokela ETTA
2 Hänninen ETTA
1 Mikkonen Akaa

Akaa-Volley - Etta 1-3
25-23, 22-25, 17-25, 26-28
Akaa-Volley: Mikkonen 17/+6,Mather 11/+8,Siwicki 9/+3
Etta: Jokela 25/+16,Hänninen 15/+9,Pennanen 12/+6
Katsojia: 469

Ottelutilasto
http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1092&ID=31&CID=46&PID=32&type=LegList

  Takaisin