Seuraa meitä somessa:

Iskun isku jatkui Joensuussa

20.12.2014

Rantaperkiön Iskun neljäs perättäinen voitto irtosi Joensuusta lauantaina. VaLePa, LEKA Volley ja Loimu olivat illan muut voittajat.


Isku otti makean vierasvoiton Riennosta

Rantaperkiön Isku (6-8) haki makean 1-3 (25-19, 20-25, 24-26, 20-25) vierasvoiton Joensuun Riennosta (3-14) lauantain Mestaruusliigaottelussa. Isku pääsee voittoisana lyhyelle joululomalle. Pyhien jälkeen edessä on jälleen tuplaviikonloppu Pyynikillä.

Voitto oli Iskulle neljäs perättäinen, ja toinen vierasvoitto. Isku on ottanut kuudesta perättäisestä ottelusta vähintään pisteen, sillä edellisestä suorasta tappiosta on kulunut yli kuukausi. Isku nousi voitolla kamppailemaan tiukasti paikasta pudotuspeleihin, sillä tällä hetkellä kahdeksantena oleva Korson Veto on enää kahden pisteen päässä. KoVe on pelannut neljä ottelua enemmän kuin Isku.

Ottelun alku Joensuussa oli vaikea, kun tamperelaisten hyökkäys ei lähtenyt lainkaan kulkemaan. Pelin edetessä Isku kuitenkin tottui paremmin vieraaseen saliin, ja sai pelinsä toimimaan.

– Ensimmäisessä erässä tuli liikaa hyökkäysvirheitä. Kun saimme ne loppumaan, peli muuttui tasaiseksi ja olisi voinut päättyä miten tahansa, Iskun kapteeni Tuomas Tihinen sanoi.

Tihinen palkittiin Iskun parhaana pelaajana. Tihinen oli myös Iskun paras pistemies (22/+15).

– Ottelun alussa olimme aivan unessa. Yleisölle kiitos siitä, että innosti pelaajat pelaamaan ja onnistuimme ottamaan pisteet. Pääsimme peliin kiinni, kun saimme otteisiin taas hikeä, lämpöä ja aggressiivisuutta, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

Varsinkin syöttöpelin epäonnistuminen harmitti Riennon valmentaja Jani Säisää.

– Syötöt lähtivät väärille miehille ja sen lisäksi suorat virheet olivat iso tekijä, Säisä myönsi.

Riento teki ottelussa 16 syöttövirhettä ja syötti vain kolme ässää. Iskulle syöttövirheitä kertyi vain viisi, kun suoraan kenttään putosi peräti yhdeksän syöttöä. Syöttöruudussa joensuulaisille ongelmia tuottivat niin Samuli Kaislasalo (3 ässää), Sauli Sinkkonen (3) ja Tatu Härkönen (2).

Myös Iskun vastaanotto oli vastustajaa selvästi parempi (65%-57%).

LähiTapiolan pisteet
3 Tihinen Isku
2 Louhela Riento
1 Helenius Isku

Parhaat pistemiehet
Riento Louhela 21/+12, Hedhili 12/+5, Pennanen 10/+3
Isku Tihinen 22/+15, Sinkkonen 15/+11, Härkönen 10/+7

Ottelutilasto

Joulun ihme kiersi Lumon

VaLePa toi Korsoon mestarilliset mausteet, jotka loivat ottelusta yleisöä viihdyttävän jouluisen makupalan. Varsinkin kolmannessa erässä nähtiin todella hyviä taistelupalloja.

Viime kauden mestari Sastamalasta (14-2) osoitti osaamisensa ja otti myös kolmannen erän lopulta itselleen ja samalla vei koko ottelun selkeästi isänniltä (5-14) erin 0-3 (17-25, 22-25, 25-27).

Lauantaina 20.12.2014 jälkeen Kristuksen syntymän Lumon kuuluisille lauteille ja lisätuoleille oli kokoontunut ilahduttavasti joulukiireiden keskeltä yleisöä 491 katsojaa. Ajankohtaan olisi sopinut säätilan kannalta lauluksi ”No onkos tullut kesä nyt talven keskelle”.

VaLePa on keskellä kovaa otteluruuhkaa, jota ryydittävät euro-, Mestaruusliiga- ja Suomen Cupin pelit. Lauantain peli päätti Vantaan korsolaisten pitkän kotiottelusarjan, jota seuraa ansaittu huili- ja harjoitustauko. Seuraava peli on vuoden 2015 puolella loppiaisena Raisiossa, jossa isäntänä toimii Raision Loimu.

Ensimmäinen erä meni tasaisissa merkeissä. Vedon Nurminen ja Määttänen saivat tililleen ässän ennen teknistä aikalisää, jolle mentiin tilanteessa 12 – 14. Teknisen jälkeen Hoogendoorn nappaa ässän ja Vedon päävalmentajan Petri Sainio ottaa heti aikalisän. Ville-Erik Tarkiaisen käsittelyvirheen jälkeen pidetään KoVen toinen aikalisä tilanteessa 14 – 18. Erän lopussa VaLePa lisäsi kierroksia ja vei erän lopulta 17 – 25. Kunnarin syöttövuoro erän puolen välin jälkeen muodostui ratkaisuksi.

Toinen erä mennään jälleen tasaisesti tilanteeseen 10 – 11. Sitten VaLePa nappaa upeilla torjunnoilla muutaman pisteen etumatkan ja tekniselle mennään tilanteessa 11 – 14. Korso otti aikalisän tilanteessa 15 – 18. Vallinin torjuessa Eduad Venskin tilanne kaventui 20 – 21. Sitten erän lopussa VaLePa jälleen nykäisi ja Sainion viimeinen aikalisä oli tilanteessa 21 – 24. Kunnari päättää ottelun kuutospaikan komealla hyökkäyksellä ja erä päättyy lukemiin 22 – 25.

Kolmas erä alkoi Korson Vedon selkeällä esityksellä. Kotijoukkue johti nopeasti jo 9 – 3. Kolmannen erän korsolainen hahmo oli Lassi Nurminen, jonka vahvoilla syöttövuoroilla KoVe näytti ottavan erän voiton itselleen. VaLePan valmentaja vaihtoi erän puolessa välissä passari Antti Eskon Mauri Kurppaan. Energiset korsolaiset johtivat vielä 18 – 10 ja 22 – 16. VaLePa sai kuin saikin erän käännettyä vahvoilla torjunnoillaan ja parantamalla hyökkäyspeliään. Toni Kankaanpään nelospaikalta lyömänsä viistolyönti menee leveäksi ja erä vieraille lukemin 25 – 27. Koko ottelukin kuin ihmeen kautta 0 – 3.

Keskitorjuja Lassi Nurminen, Korson Veto:

- Turpaan tuli. Hyvä tasonnosto kuitenkin joukkueelta tähän peliin. Pienestä oli tänään kiinni. Pitkällä tauolla päätettiin, että koska on tämän vuoden viimeinen peli, niin annetaan palaa kolmannessa erässä. Näytti kolmannessa johto riittävän, mutta sitten ruvettiin oottelemaan.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto:

- Kolmannessä erässä tuli johdettaessa hyvän olon tunne. Annettiin kaverille pikkusormi ja se vei koko käden. Ei tehty suorituksia huolella ja erä sekä koko ottelu valui VaLePalle. Syö miestä, mutta nyt tulee onneksi tauko ja saadaan harjoituksella peli ja asenne taas kondikseen. Puolivälieräpaikka on edelleen tavoite ja se on omissa käsissä eli otettavissa, kun pelit taas jatkuvat loppiaisena”.

Libero Jarmo Korhonen, VaLePa

- Olen tyytyväinen asenteeseemme. Torstain tappio europelissä oli vaikea nollata. Herpaannuttiin kolmannessa erässä, mutta jaksettiin vetää loppuun saakka. Kova joulukuu meillä, mutta tiedettiin se etukäteen. Pieni joululepo ja se tekee perheen kanssa hyvää. Sitten onkin kohta edessä Suomen cupin kaksi peliä”.

Päävalmentaja Ugis Krastins, VaLePa

- Kolme pistettä ja kolmen erän voitolla, kyllä tyydyttää. Hyökkäys oli tänään meiltä ok. Viimeisessä erässä tuli erän alkuun kuitenkin hyökkäysvirheitä. Sitten oltiin kuitenkin erän lopussa onnekkaita”.

Joukkueiden parhaat
KoVe Lassi Nurminen
VaLePa Eduard Venski

Alan miehet olivat paikalla ja heidän palkintonsa nro 182 positiivisimpana pelaajana sai Sjoerd Hoogendoorn.

LähiTapiolan pisteet
3 Venski VaLePa
2 Pollock VaLePa
1 Nurminen KoVe

Parhaat pistemiehet
Korson Veto: Karl Külaots 17/+11, Toni Kankaanpää 14/+4, Lassi Nurminen 8/+5
VaLePa: Sjoerd Hoogendoorn 16/+10, Olli Kunnari 12/+9, Matthew Pollock 10/+9

Ottelutilasto

LEKA Volley kuittasi Hurrikaanille

LEKA Volley (10-8) otti makean revanssin kotikentällään Hurrikaani-Loimaasta (11-4), kun liigaviitoinen kuittasi vieraissa aiemmin kärsityn 2-3 -tappion nyt voitoksi 3-2( 25-13, 24-26, 25-23, 18-25, 15-12) . Peli oli todella yleisöön menevää ja molemmin puolin nähtiin paljon puolustuksia ja taistelua loppuun asti. Kotijoukkueen sankareiksi nousi Eelis Karinen sekä Tatu Säisä. Molemmat pelasivat kovalla tasolla läpi ottelun. Kotijoukkueelta nähtiin kauden parasta taistelua ja sen aisti yleisössä asti. LEKA Volley ansaitsi tänään voiton.

Ville Kakko, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Vastustaja oli tänään sitkeä ja jaksoi taistella loppuun asti. Olimme tänään vaikeuksissa vastaanoton kanssa ja emme saaneet tänään hyökättyä tarpeeksi kovilla tehoilla laidoista. Matti Oivanen oli tänään meidän paras pelaaja. Lauri Hakala, LEKA:n päävalmentaja:

- Tekeminen on ollut harjoituksissa viimeiset kaksi viikkoa todella hyvää ja saimme siirrettyä sitä tekemistä peliin. Varsinkin Karinen ja Säisä onnistuivat tänään hyvin. Matti Oivanen, Hurrikaani:

- Tasaista vääntöä molemmin puolin ja molemmilla ailahteli peli liikaa.

Tatu Säisä, LEKA Volley:

- Oli hauska pelata ja tänään pystyin auttamaan omaa joukkuetta voittoon varsinkin syöttöruudussa.

Parhaat pistemiehet:
LEKA Volley: Tiisaar 22/+8, Karinen 15/+10, Säisä 10/+9
Hurrikaani: Cedic 21/+10, Petrusevics 17/+8, Oivanen 14/+6

LähiTapiolan pisteet
3 Säisä LEKA
2 Tiisaar LEKA
1 Määttä Hurrikaani

Ottelutilasto

Loimulle rutiinivoitto Team Lakkapäästä​

Kerttulassa Joulumatsin teemalla pelattu Loimun (10-6) ja Team Lakkapään (4-13) välinen Mestaruusliigaottelu päättyi odotetusti kotijoukkueen selkeään voittoon. Loppunumeroiksi kirjattiin 3 - 0 (25-21, 25-22, 25-22).

Joukkueiden välinen materiaaliero näkyi parketilla. Oranssimustien laadukkaampi ja kokeneempi rosteri piti tasonsa rakennemuutosta läpikäyvää Team Lakkapäätä ehyemmin. Ottelun edetessä marginaalit kasvoivat nuorten rovaniemeläisten maksaessa ymmärrettäviä oppirahojaan.

Syyskauden aikana monta kertaa pitkällä erätauolla otteensa menettänyt Loimu onnistui tällä kertaa säilyttämään vireensä ilman notkahdusta. Ehyt kokonaissuoritus palkittiin ansaitusti tärkeällä kolmen pisteen voitolla, jonka myötä oranssimustat siirtyivät ansaitulle joulutauolle.

Loimun keskisektori oli jälleen jäätävässä vireessä. Joe Klein (11/+9, 2 ässää) ja Kyle Masterson (9/+2, 1 ässä, 5 torjuntaa) hallitsivat ilmatilaa suvereenisti. Passari Ville Juntura pyöritti palettiaan tasapainoisesti. Kippari Ossi Rumpunen (9/+2, 2 ässää) pelasi nousujohteisen matsin. Hakkuri Urpo Sivula (18/+10, 2 ässää) käsitteli palloa tutulla voiman ja älyn kombinaatiollaan.

Rovaniemeläisten selkeä ykkönen oli keskitorjuja Markus Kaurto (11/+10, 1 ässä, 6 torjuntaa). Australialaispassari Arsh Dosanjh (3/+2, 2 ässää) pelasi ilman suuria notkahduksia. Vasenkätinen jenkkihakkuri Joseph Smalzer (16/+3, 1 ässä) oli joukkueensa hyökkäyspelin syömähammas. Kohuttu libero Luke Perry joutui kovan työtaakan eteen paikatessaan nuorten yleispelaajien epävarmuutta.

Markus Kaurto, Lakkapää:

- Vanhassa kotihallissa on aina kiva pelata. Vastaanottomme ei kestänyt tänään. Nuoret pelaajat maksavat oppirahojaan. Epävarmuus heijastui kokonaispelaamiseemme, jossa ei päästy normitasolle. Keskihyökkäyksiä olisi voitu pelata enemmänkin, jos vastaanotto olisi antanut siihen mahdollisuuksia. Ujosteltiin liikaa, ja pelissä tarvittavaa rentoutta ei tänään löytynyt.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Parempaan suuntaan ollaan menossa, vaikka aaltoilua nähtiin edelleen. Pelissä oli paljon paikkoja ottaa irtiottoja, mutta hölmöilyt veivät orastaneet saumat. Kaveri pääsi sitä kautta toistuvasti takaisin iholle. Olisimme kaivanneet enemmän pisteputkia. Kolmannessa erässä vältyimme aallonpohjalta ja saimme ottelun pakettiin ilman ylimääräistä tuskaa.

Normunds Veinbergs, Lakkapään päävalmentaja:

- Ottelun teemana oli syöttö ja nosto. Loimu onnistui syöttöruudussa vahvasti. Meillä oli ongelmia varsinkin jatkopalloissa, joiden myötä tehot laskivat liikaa. Taisteluhenkeä ei voi moittia. Nuoret pojat jännittävät ymmärrettävästi, ja epävarma peruspelaaminen heijastuu vääjäämättä kokonaispakettiin. Oppimisprosessi on kesken, ja kärsivällisyyttä tarvitaan. Keskarit ja hakkuri olivat tänään selkeästi parhaat pelaajamme.

Henri Tuomi, Loimun päävalmentaja:

- Pelissä oli tänään pari kokeilua. Passari Ville Juntura oli sitä kautta käsiraudoissa. Sideoutpelaamisessamme oli sovittuja juttuja, joita työstettiin pelin edetessä. Matsi meni lähtökohtiin nähden hyvin. Keskisektorilla Joe Klein oli tosi hyvä. Kyle Masterson koki takaiskuja hyökkäyksissään, mutta onnistui kompensoimaan tilanteen vahvalla torjuntapelillään. Syöttövirheitä tuli jälleen, mutta ne painottuivat toisiin ja kolmansiin syöttöihin.

Parhaat pelaajat
Loimu: Joe Klein
Lakkapää: Markus Kaurto

LähiTapiolan pisteet
3 pistettä: Joe Klein, Loimu
2 pistettä: Urpo Sivula, Loimu
1 piste: Markus Kaurto, Lakkapää

Parhaat pistemiehet
Loimu Sivula 18/+10, Klein 11/+9, O.Rumpunen 9/+2
Lakkapää Smalzer 16/+4, Kaurto 11/+10, Mäkinen 5/-4

Ottelutilasto

Kuvat:
Juha Jäntti, KoVe
Pertti Flinck, Isku
Vili Härkönen, LEKA

  Takaisin