Seuraa meitä somessa:

Juntura ja Pöllänen Akaa-Volleyhin

31.05.2018

Akaa-Volleyn Mestaruusliigajoukkue sai kaksi eri tyyppistä vahvistusta riveihinsä. Kokenut 30-vuotias passari Ville Juntura palaa tositoimiin välivuoden jälkeen. Ja Kuortaneella nuorten maajoukkueringissä harjoitteleva keskitorjuja 19-vuotias Aatu Pöllänen allekirjoitti 1+1 -vuotisen sopimuksen seuran kanssa.

Kaikki merkit viittaavat akaalaisittain erittäin mielenkiintoiseen lentopallokauteen. Akaa-Volleyn väreissä nähdään todellisia lentopallon konkareita, nuoria kehittyviä urheilijoita, seurassa uraansa jatkavia ja mikä iloisinta, myös paluumuuttajia.
Juntura on passannut myös maajoukkueessa

Perttelin Peikkojen kasvatti Ville Juntura panosti lentopalloiluun täysillä koko nuoruutensa.

- Fysioterapeutin opintoja jossakin välissä aloittelin, mutta ne jäivät kesken lentopallon vuoksi. Nyt olen tammikuusta alkaen opiskellut Poliisiammattikorkeakoulussa Hervannassa ja ne opinnot hoidetaan kunnialla loppuun, vakuutti määrätietoinen Juntura.

Lentopalloilu on vienyt miestä usean liigajoukkueen lisäksi myös miesten maajoukkueeseen. Junturalla on meriittilistallaan yhteensä 31 A-maaottelua.

- Niin pitkä on urani lentopalloilijana jo ollut, että viime kaudella oli aika viettää jonkinmoinen vuorotteluvapaa niistä kuvioista. Kokonaan en sivussa ollut, vaan pelasin kakkossarjaa Turun Toverien kokoonpanossa, paljasti lahjakas passari.
Lahjakkuuden takaa löytyvät isä Matti Junturan geenit. Matti Juntura on yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista keskitorjujista, joka ehti urallaan pelata peräti 189 A-maaottelua.

Lentopalloilu on ollut läsnä tuoreen Akaa-Volleyn passarin arjessa tiukasti jo vuosia. Kihlattu Outi Immosella on niin ikään pitkä ura lentopalloilijana. Viimeksi Salon Viestiä edustanut Immonen on luokanopettaja, joka ensi lukuvuonna opettaa Helsingissä.

- Itse asutelen Hervannassa PoAMK:n asuntolassa, joten aikaa ja intoa harjoitteluun on kyllä riittävästi. Mutta opintojen ehdoilla toki mennään, hymyili 191-senttinen Juntura.

Aatu Pöllänen Kuortaneelta Akaa-Volleyn verkolle

Nuoruuden intoa Akaa-Volley saa keskitorjujatontille. Kauhavan Visan kasvatti Aatu Pöllänen on kolme viimeistä kautta pelannut Kuortaneen Urheiluopiston joukkueessa ykkössarjaa. Kuortaneelle kootaan aina nuorten maajoukkueiden runko tehovalmennukseen ja lukio-opintoihin.

- Muutama kurssi ja ylioppilaskirjoitukset ovat vielä lukiota jäljellä. Mutta kyllä tavoitteita on myös lentopallorintamalla. Olisi huippua saada ensin vakiinnutettua paikka Mestaruusliigassa ja Akaa-Volleyn avauskuusikossa. Jatkossa toki kiinnostaa myös miesten maajoukkue, tunnusti nuori keskitorjuja.

Nuorten maajoukkue Pölläselle on jo tuttu. Heinäkuussa alle 20-vuotiaitten maajoukkue pelaa ikäluokkansa EM-kisoissa Hollannissa ja Belgiassa.

- EM-kisoihin saakka ja niiden yli olen luonnollisesti maajoukkueen matkassa. Joskus siinä elokuun alussa liityn Akaa-Volleyn harjoitusrinkiin. Muutamme tyttöystävän kanssa Akaaseen ja toivomus tietenkin olisi, että yo-merkonomiksi valmistuva kumppanini saisi työpaikan täältä, sanaili Pöllänen toiveikkaana.

Vaikka Pölläselle ei ole kertynyt pituutta kuin 192 senttiä, hän on vakuuttanut maajoukkuevalmentajat kyvyistään keskitorjujana.

- Olen toki seurajoukkueissa pelannut myös yleispelaajana. B-pojissa saavutimme SM-kultamitalit Oulun Kiskon ja Kauhavan Visan yhdistelmäjoukkueella. Ja seuraavan vuonna saimme SM-pronssia omalla kauhavalaisella kokoonpanolla, muisteli iloinen Pöllänen.

Myös Pölläsen perheessä lentopalloilu on ollut tärkeässä roolissa. Eetun pikkuveli Eemi on vuoden verran harjoitellut hänkin Kuortaneella. Ja perheestä löytyy muitakin lentopalloilijoita.

Akaa-Volleyn tiedotus

  Takaisin