Seuraa meitä somessa:

Jymy kiusasi liigakärkeen palannutta LP Viestiä

17.12.2017

Nurmon Jymy heitti vahvan haasteen kotikentällään LP Viestille, mutta jäi ilman palkintoa. Orivedellä kotijoukkue vei pisteet LP-Vampulan kiusasksi.

Nurmon Jymy piinasi LP Viestiä loppuun asti

Kotijoukkue Nurmon Jymy ei päästänyt liigan kärkeen palannutta LP Viestiä helpolla sunnuntai-illan ottelussa. Vieraat saivat tehdä täyden iltapuhteen ennen kuin veivät voiton Saloon erin 1-3 (25-23, 20-25, 23-25,21-25). Viestin joukkueesta sairaspenkillä istui jalkavammaa poteva Ronja Heikkiniemi, kotijoukkueesta ottelua katsoi sivusta Sara Niemi.

Jymy piti LP Viestin tiukasti aisoissa kaikissa pelatuissa erissä. Toisessa erässä vieraat johtivat jo lukemin 9-17, mutta Jymy tuli takaa aina lukemiin 20-23. Muissa erissä pisteitä jaettiin pitkien pallorallien jälkeen vuoron perään kummallekin joukkueelle.
Joukkueen parhaiksi valittiin Hillaelina Hämäläinen LP Viesti ja Karoliina Friberg, Nurmon Jymy.

Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti:

- Ottelu oli meille haastava. Pitkä istuminen bussissa saattoi vaikuttaa siihen, että jalat eivät toimineet kenelläkään. Ja kun jalat eivät toimi, ei toimi myöskään pää. Jotain kuitenkin teimme hyvin, koska voitto tuli kotiin. Tiedettiin etukäteen, ettei Nurmosta ole moni joukkue pisteitä hakenut. Ottelut ratkesivat erien loppuihin, joissa me olimme pikkasen kokeneempia ja veimme ne.

Tomi Lemmikäinen, LP Viesti:

- Ottelu ei ollut läpihuutojuttu. Hyvää oli tietenkin voitto ja puolustus, mutta lähes kaikessa muussa oli ongelmia. Emme olleet parhaimmillamme, enkä olisi arvannut, että Ronjan (Heikinniemi) poissaolo kentältä näkyy noin paljon. Ajattelin, että perusseitsikko pystyy nostamaan ja pelaamaan tasaisemmin. Tapahtuma oli hyvä, yleisö näki hyvän ottelun. Jymy pelasi paremmin mitä Salossa, joukkue haastoi meitä hyvin, ja olisi kyllä ansainnut tästä pelistä yhden pisteen. Välistä saattoi jopa tuntua siltä, että Jymy hallitsee koko peliä. Neljäs erä oli jo menossa Jymylle, mutta meidän kovuus ja kokemus tulivat siinä, että otimme erän. Tuomaritoiminnasta pitää antaa kritiikkiä. Se oli epätasaista ja esimerkiksi sormilyönnit vihellettiin vähän miten sattuu. Linja ei pitänyt ja molemmat joukkueet kärsivät siitä.

Karoliina Friberg, Nurmon Jymy:

- Pitkästä aikaa pelikentällä näkyi huumori. Torjunta toimi, vastaanotto pelasi. Meillä oli hyvä peli, etenkin kun sitä vertaa lauantaiseen otteluun. Fiilis oli paljon parempi. Ottelu ratkesi erien lopuissa, jossa vastustajan kokemus näkyi. Yleisö oli jälleen kerran meille kova tuki, se auttaa kentällä paljon. Omaan peliini olen tyytyväinen. Orivesi tulee vastaan keskiviikkona, ja mikäli pelihuumori löydetään ja saadaan kovuutta erien loppuihin, on meillä hyvät mahdollisuudet.

Kari Tuomela, Nurmon Jymy:

- Kotisalissa on hieno pelata, ja tämä oli varmasti paras peli, jonka olemme täällä pelanneet. Yleisöön menevä ottelu. Lämmitti mieltä, että onnistuimme maan parasta joukkuetta vastaan näin hyvin. Yksi piste olisi tästä ottelusta voinut toki tulla. Saimme oman pelin hyvin kuntoon lauantaisen ottelun jäljiltä, ja tällaisella pelillä haastetaan kyllä liigan muut joukkueet ja ollaan liigakelpoisia. Ottelu ratkesi vastustajan kokemukseen, vaikka ihmettelinkin, miten etenkin alussa Viesti hermoili niin kovin. Ottelut voitetaan onnistumisilla ja rohkeilla peleillä, ei muuten. Tällaisella pelillä haastamme kyllä Oriveden keskiviikkona. Tuomarilinjasta olen samaa mieltä vastustajan valmentajan kanssa. Vihellykset olivat epätasaisia.

LähiTapiolan pisteet
3 Tuchashvili LP Viesti
2 Kosonen LP Viesti
1 Riikilä Jymy

Nurmon Jymy - LP Viesti 1-3
25-23, 20-24, 23-25, 21-25
Nurmon Jymy: Vajdova 17/+-2,Riikilä 13/+6,Friberg 7/+7
LP Viesti: Kosonen 18/+6,Laak 18/+6,Kettunen 13/+10
Katsojia: 326

Ottelutilasto

LP-Vampula sai vain horjutettua OrPoa

Väliaikaisen päävalmentajan Heikki Kososen johtama OrPo otti täydet kotipisteet sunnuntaina LP-Vampulan vierailtua Orivedellä.Erät olivat 3-1 (22-25,25-12,25-13,25-23).

Pääbvalmentaja Zvonko Nikolic siirtyi syrjään ottelun alla ja OrPo joutui peliin myös ilman nilkkansa Kosovossa pyöräyttänyttä hakkuriaan Francyele Lemosia. Jale Hervey hoiteli hakkurin tonttia ja yleispelaajat Franciele Stedile (21/+12) ja Jessica Kosonen (20/+15) hoitivat vieraat vaikeuksiin. Vieraista Tilda Oikari pelasi vahvan avauserän (7/+6), mutta sen jälkeen pelin saaliiksi tuli (0/-2). Sarah Blomgren oli paras pistenainen (19/+11), mutta jäi yksin hyökkäysten päättäjänä.

Ottelu oli menossa neljännessä erässä selkästi kotijoukkueelle (22-17) ennen LP-Vampulan kiriä. Vieraat nousivat viidellä perättäisellä pisteellä tasoihin, mutta lopulta Katja Metsäkoivun syöttövirhe päätti erän ja ottelun.

Sarah Blomberg, LP Vampula: 

- Meillä oli hyvä ensimmäinen ja neljäs erä. Tulimme hyvin valmistautuneina. Seuraaviin pitää olla vielä agressiivisempi.

Jessica Kosonen, OrPo:

- Meiltä kaksijakoinen matsi. Ensimmäisen erän puolivälistä neljännen puoliväliin meiltä hyvää peliä.

Arttu Keränen, LP Vampula:

- Harmittavia rajapalloja, mutta eivät ne peliä ratkaisseet. Uskallettiin pelata ensimmäisessä erässä lentopalloa. Neljännessä saatiin sitä samaa takaisin. Toinen ja kolmas erä oli meiltä äärimmäisen pehmeää. Virheitä tehtiin enemmän kuin normaalisti. Paremmalla hyökkäyksellä olisimme olleet viidennessä. Löytyi niitä asioita, joita olemme etsineet.

Heikki Kosonen, OrPo:

- Tärkeät pinnat. Kovasti saatiin tehdä töitä. Vampula on parantanut peliä siitä, mitä ensimmäisessä pelissä oli. Yleisöön menevää peliä, paljon puolustuksia ja varmistuksia ja loppuun asti pelaamista. Alku oli nihkeää, joka oli ymmärrettävää. Pohjoisen kierrokselta alkoi flunssakierre ja Kosovossa Lemos loukkasi nilkkansa. Ylpeä koko joukkueesta. Torjuntapelaamisessa hävittiin Vampulalle.

Otteluisäntä Oriveden Muurauspalvelu Oy valitsi joukkueiden parhaina Roosa Niemisen LP Vampulasta ja Jessica Kososen OrPosta.

LähiTapiolan pisteet
3 Kosonen OrPo
2 Vergidou OrPo
1 Nieminen LP-Vampula

Oriveden Ponnistus - LP-Vampula 3-1
22-25, 25-12, 25-13, 25-23
Oriveden Ponnistus: Stedile 21/+12,Kosonen 20/+15,Hervey 9/+4
LP-Vampula: Blomgren 19/+11,Metsäkoivu 9/+2,Hiltunen 8/+2
Katsojia: 437

Ottelutilasto

Kuvat:
Tomi Mäenpää / Jymy
Veli-Jussi Lietsala / OrPo

  Takaisin