Jymyn vahvat kotiotteet jatkuivat

01.10.2017

Liiganousija Nurmon Jymy jatkoi hyviä otteitaan kotikentällä kaataen nyt LiigaPlokin suoraan kolmessa erässä. Sunnuntain voittajia olivat myös OrPo ja HPK.

OrPo kuittasi avauspisteensä Huittisista

Ottelun alku oli LP-Vampulalta ihan kelvollista peliä, mutta loppumetreillä se kuitenkin karkasi OrPolle ja siihen perään koko ottelu erin 0-3 (22-25, 14-25, 18-25).

Avauserän voittaminen vapautti vieraiden otteet ja taas vastaavasti Vampulan nuori joukkue alkoi puristaa turhaan.

OrPosta parhaana palkittiin todella kovalla kädellä palloa Vampulan kenttäpuoliskoon iskenyt brasilialainen Francyele Lemos.

Kotijoukkueeseen vasta tänään liittynyt Ellinoora Hiltunen palkittiin kotijoukkueen parhaana. Toisessa erässä kentälle tullut monivuotinen LP-Vampulan luottopelaaja tekikin viidestä ensimmäisestä peräkkäisestä suorituksestaan pisteen.

Ennen ottelun alkua sai täysi katsomo seurata Vampulan Urheilijoita edustavan ratakelaaja Amanda Kotajan palkitsemista toisesta maailmanmestaruudestaan. Suomen lipun ja maammelaulun myötä saatiin juhlallinen alku kotiavaukselle.

Olga Vergidou, OrPo:

- Ensimmäisessä erässä Vampula pelasi hyvin, mutta saimme kuitenkin voiton kammettua. Tyytyväinen peliimme ja sen myötä saatuun voittoon.

Susanna Sutki, LP-Vampula Huittinen:

- Paljon oli hyviäkin asioita meillä, mutta ei kuitenkaan pystytty vastaamaan heidän kovaan hyökkäyspeliinsä.

Zvonko Nicolic, OrPo:

- Raskas peli meille. Tiesimme LP-Vampulan olevan kova kotijoukkue. Pystyimme kuitenkin saamaan yliotteen ensimmäisen erän voiton myötä.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- Syötön kohdistukset ja taso oli ihan tavoitellulla tasolla. Hyökkäysteho ei riittänyt, etenkään kun emme saaneet kunnon paikkoja. Vastustaja oli kaikissa osa-alueissa riittävästi parempi. Elli tuli hyvin peliin ja hänelle on kaikki toimemme tuttua. Kokonaisuudessa tarvitaan lisää itsevarmuutta ja hyviä onnistumisia. Tänään ei erien alkujen jälkeen pystytty pääsemään pelin ytimeen, mutta näitäkin otteluja tarvitaan meidän nuoren joukkueen kehityksen polulla.

LähiTapiolan pisteet
3 Lemos OrPo
2 Stedile OrPo
1 Hiltunen LP-Vampula

LP-Vampula - Oriveden Ponnistus 0-3
22-25, 14-25, 18-25
LP-Vampula: Hiltunen 11/+8,Raitala 9/+-1,Blomgren 7/+3
Oriveden Ponnistus: Lemos 22/+16,Stedile 9/+-3,Kosonen 8/+6
Katsojia: 390

Ottelutilasto

Jymylle toinen kotivoitto komeasti

Nurmon Jymy vei LiigaPlokia sunnuntai-illan ottelussa. Ottelu päättyi (25-21,25-12, 25-22 ).

Jymylle vahvoja olivat kahden ensimmäisen erän alut, ja kotijoukkue johti parhaimmillaan LiigaPlokia jopa kuuden pisteen etumatkalla. Kolmanteen erään Ploki kokosi itsensä, ja ottelun huipennukseen edettiin tasapistein. Meredith Hardy, LiigaPloki paras:

- Olen peliin pettynyt. Emme pelanneet sillä tasolla, jota meiltä odotin. Normaali aggressiivinen ja vahva peli oli meiltä kateissa. Olimme ujoja emmekä saaneet itsestämme kaikkea irti.
Jukka Koskinen, LiigaPlokin päävalmentaja:

- Jymy voitti pelin ehjällä pelillä ja vähillä virheillä. Ihmettelen, miten me emme saa siirrettyä treenien hyvää tekemistä kentälle. Eniten mietityttää oma vastaanotto, joka on murentunut kummassakin kauden pelissä. Meillä on joukkueessa neljä ulkomaalaisvahvistusta, ja kun kerran pelaajia ostetaan, pitää heiltä myös vaatia jotain. Tappio vetää hiljaiseksi.
Julie Mikaelsen, Jymyn paras:

- Me pelasimme tänään aggressiivista ja iloista peliä, intensiteetti oli vahva koko ottelun ajan. Julia (Niemi) pyöritti peliä hienosti, ja antoi kaikille mahdollisuuksia ratkaisujen tekoon. Kaikki pelasivat hyvällä tasolla.
Kari Tuomela, Jymyn päävalmentaja:

- Voitto tuli vähän liiankin helposti. Me olemme saaneet hyvän ohjelman liigaan, kun pääsimme aloittamaan kahdella kotipelillä. Joukkue teki juuri sitä, mitä olemme treeneissä harjoitelleetkin. Ensimmäiset pisteet tehtiin jujuilla, oma syöttö ja vastaanotto olivat kasassa. Julia Niemi pyöritti peliä mainiosti. Viikko on treenattu Alex Vajdovan hyppysyöttöä, ja se onnistui erinomaisesti. On etu, että meillä on 13 pelaajaa, ja saamme aikaan laadukkaat treenit.

Kentän parhaiksi valittiin Jymyn Julie Mikaelsen ja Plokin Meredith Hardy.

LähiTapiolan pisteet
3 Mikaelsen Jymy
2 J.Niemi Jymy
1 Hardy LiigaPloki

Nurmon Jymy - LiigaPloki 3-0
25-21, 25-12, 25-22
Nurmon Jymy: Mikaelsen 15/+10,Vaijdova 15/+7,Niemi S. 8/+4
LiigaPloki: Finley 8/+1,Hardy 7/+4,Reid 7/+0
Katsojia: 428

Ottelutilasto

HPK ei antanut LP Kangasalan yllättää

HPK pelasi vahvasti illan edetessä ja se ei antanut vierailleen LP Kangasalan yllättää edes erävoiton verran. Ensimmäisessä vieraat pääsivät lopussa peliin sisään, mutta sen jälkeen peli oli taas hämeenlinnalaisten hallinnassa: 3-0 (25-23, 25-18, 25-11).

HPK hyökkäsi 47 ja LP Kangasala 36 prosentin tehoilla. Myös vastaanottopelissä ero oli suuri: HPK 58%, LP Kangasala 36%. Suvi Kokkonen oli kentän tehopelaaja (15/+10). 

HPK-valmentaja Luca Chiappini:

- Oikeastaan tämä oli sellainen peli, mitä odotinkin, koska he syöttivät aggressiivisesti ja tekivät siksi paljon virheitä. Olen tyytyväinen tulokseen erityisesti siksi, että kun asiat eivät toimineet ja vaihdoin Yasmine Madsenin kentälle, hän onnistui oikein hyvin. Vastaanottohyökkäyksemme toimi säännöllisesti ja syötimme myös todella hyvin.

HPK-libero Eveliina Rautiainen:

- Tästä jäi mieleen kehitys. Pelasimme nousujohteisesti viime viikonloppuna, ja oli hyvä nähdä, että lähdimme jo korkealta tasolta tänään. Meidän piti hiljentää heidän keskitorjujansa syötöllä, ja se sitten onnistuikin. Loput, mitä emme saaneet hiljennettyä syötöllä ja torjunnalla, kaivoimme puolustuksella ylös. Vastustaja oli kova, eikä päästänyt meitä missään vaiheessa helpolla. He iskivät heti, kun jäimme ensimmäisessä erässä alemmille vaihteille.

Kangasala-valmentaja Janne Anturamäki:

- Tiesimme, että vastustaja olisi astetta kovempi kuin eilen (LP-Vampula), vaikka HPK:llakin on pelaajia vaihtunut. Meillä oli päivän teemana usko omaan tekemiseen, ja kaksi erää pelasimme ihan hyvin. Muutamissa sovituissa asioissa tuli virheitä ja turhia pisteitä HPK:lle. Kolmatta erää ei olisi tarvinnut pelatakaan. Kohtuullisen tyytyväinen voi olla näihin kahteen erään. Ei meillä ihan hirveästi ole tällä hetkellä eroa HPK:hon.

Kangasala-yleispelaaja Jutta Riikonen:

- Taistelimme kaksi ensimmäistä erää hyvin ja pääsimme hyvälle tasolle omassa pelissämme. Kolmannessa erässä se vähän hajosi, ja se jäi vähän harmittamaan. Siinä meni vähän pelaajien paikat sekaisin. Se ei saisi vaikuttaa peliin, mutta niin se vaikutti ainakin itselläni. Siihen se lopulta kaatui. Päällimmäinen fiilis viikonlopusta on kuitenkin hyvä, kun saimme eilen 3–1-voiton ja tänään kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä oikeasti hyviä.

LähiTapiolan pisteet
3 Kokkonen HPK
2 Baggi HPK
1 Collins HPK

HPK - LP Kangasala 3-0
25-23, 25-18, 25-11
HPK: Kokkonen 15/+10,Savard 12/+6,Baggi 8/+6
LP Kangasala: Riikonen 12/+2,Paloniemi 11/+3,Wagner 5/+2
Katsojia: 554

Ottelutilasto

Kuvat:
Pasi Hakomäki / Jymy
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin