Seuraa meitä somessa:

Kaisa Jokiselle tonni täyteen - LP:t voittoihin

02.03.2015

LP Viestin Kaisa Jokinen sai täyeteen ensimmäisenä suomalaisnaisena 1000 torjuntaa pääsarjatasolla maanantaina, kun LP Viesti nappasi toisen voittonsa puolivälieräsarjassa LP-Vampulaa vastaan. LP Kangasala puolestaan tasoitti ottelusarjan 1-1:een kotivoitolla Pölkky Kuusamosta.

Joukkueen kapteenin Kaisa Jokisen uran tuhannes pääsarjatason torjuntapiste oli Salohallin toisen puolivälierän merkittävin yksittäinen tapahtuma. Jo 361 SM-sarjan ja Mestaruusliigan peliä pelannut Vammalan Kisan kasvatti pelasi muutenkin hyvän ottelun (12/+9, 5 torjuntaa) ja palkittiin LP Viestin parhaana.

LP Viesti otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, LP-Vampula kukistui 3-0 -lukemin, erät 25-21, 25-14 ja 25-13, tehokas peliaika 1.11. Jatkopaikkaan tarvitaan kolme otteluvoittoa, kolmas ottelu pelataan lauantaina Loimaalla.

- Kyllä oli taas hyvä peli meiltä ja sitä tarvittiinkin, koska Vampula paransi selvästi perjantaista. Hyvin jaksettiin painaa loppuun asti. Nyt viikon aikana ehditään vähän levätä ja treenata kohti lauantaita, viittasi Kassu sarjan kolmanteen otteluun.

- Meillä oli lupaava alku, joka antoi odottaa enemmänkin. Perjantaita positiivisempi ote pelistä ja vain palkinto jäi siitä saamatta - ehkä lauantaina, heitti LP-Vampulan parhaana palkittu libero, ex-viestiläispelaaja Hillaelina Hämäläinen.

Samalla linjalla jatkoi vieraiden päävalmentaja Kai Stenius.

- Niin kuin Hiltsu sanoi, palkinto jäi vieläkin saamatta. Varsinkin ensimmäisen erän hyvän, mutta tappiollisen taistelun jälkeen itseluottamus mureni eikä usko enää riittänyt toisessa ja kolmannessa erässä. Valmentajana aina haluaisi voittaa ja vaikka vastassa onkin kovin suomalainen joukkue, hakee yllätystä - ehkä se sitten tulee ensi lauantaina, mietti Stenius.

- Ovatko ne mahdollisuudet realistiset, sitä voi jokainen miettiä, tuumaili Stenius.

LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen antoi tunnustusta myös vieraiden taistelulle.

- Meillä peli parani ja toivottavasti paranee vielä jatkossakin. Ensimmäinen erä oli meiltäkin hyvä eikä Vampulan tasainen kamppailu erävoitosta ollut meidän huonoutta vaan heidän hyvyyttään, muistutti Raatikainen.

Parhaat pistenaiset
Viesti Pihlajamäki 14/+10, Jokinen 12/+9, Rakic 11/+8
Vampula Hiltunen 16/0, Goriaeva 9/+2, Tahvanainen 4/0

Otteluvoitot LP Viestille 2-0. Välieräpaikka on katkolla salolaisille ensi lauantaina Loimaalla pelattavassa 3. puolivälierässä.

Ottelutilasto

Video ottelusta (Toni Flink)

LP Kangasala tasoitti puolivälierävoitot

Kangasalla jännitettiin toista pitkää iltaa peräkkäin joko ensimmäinen puolivälierävoitto tulisi. Edellisen illan kohtaaminen sisälsi ylä- ja alamäkiä ja toinen kohtaaminen sujui samaan sävyyn. LP taisteli ensimmäisen erän tappion jälkeen itsensä takaisin peliin ja Kuusamo lopulta kaatui LP:n voimasta 3-1 (20-25, 25-14, 25-21, 25-22).

Pölkky Kuusamon päävalmentaja Marko Kaakinen:

- Tänne tullessa pohdin että, olen onnellinen jos saadaan yksi voitto, joten tämä meni hyvin. Passari Iida Paananen loukkaantui, joten oli tärkeä että saatiin Tiia Pohjonen Kuortaneelta tilalle. Syöttö-vastaanotto tarvitsee saada kuntoon. Ässiä ei tullut meille vaan kaverille. Hyvillä fiiliksillä kuitenkin ollaan, hyvä taistelupeli.

LP Kangasalan päävälmentaja Tuomas Alatalo:

- Kovaa vääntöä, mitään ei saa ilmaiseksi, tiukasti töitä täytyy tehdä joka pisteestä. Kuusamon laiturikaksikolle Diouck-Prokopenko ei voi torjunnassa antaa periksi pätkääkään

- Puolustuksen jälkeinen hyökkääminen sujui tänään hyvin, olen tyytyväinen. Viikonloppu ennakoi, että tasainen sarja varmasti tulossa.

- Joukkueeni hyökkäystehot on riippuvaisia hyökkäys-vastaanotosta, sen täytyy olla kunnossa. Luottoa pitkän matkan peleihin on, tytöt kestää matkustusta hyvin. Mitään uutta ei ole tiedossa, päivän vireystila ratkaisee Kuusamossa kumpi vie.

Parhaat pistenaiset
Kangasala Riddle 20/+11, Öhman 17/+13, Tuominen 14/+8
Kuusamo Diouck 19/+10, Prokopenko 15/+6, Kivimurto 6/+2

Ottelutilasto

Kuvat:
Jarmo Laakso, Salo
Jyri Kivimäki, Kangasala

  Takaisin