Seuraa meitä somessa:

Kärkijoukkueiden kantti kesti kotona

17.02.2018

Naisten liigan kärkikvartettiin kuuluvat LP Viesti ja OrPo eivät antaneet lauantaina vierailleille WoVo Rovaniemelle ja Nurmon Jymylle erävoittoja. LP Kangasala puolestaan haki makean vierasvoiton LiigaPlokista.

LP Viesti ei antanut WoVolle yllätysmahdollisuutta

LP Viesti otti varsin rutiininomaisen 3-0 –kotivoiton WoVo Rovaniemestä Salohallissa. Kahden viikon pelitauolta palannut salolaisryhmä joutui toki tekemään töitä voittonsa eteen, numerot 1.17 kestäneessä ottelussa olivat 25-21, 25-16 ja 25-17.

Kolmannen erän numerot olisivat voineet olla varsin murskaavat, mutta lukemissa 22-11 kotijoukkue jäi kuin odottamaan ottelun loppua ja rovaniemeläiset kirivät viiden pisteen päähän lukemiin 22-17. Loppu oli kuitenkin salolaisten ja näin ote kärkikaksikossa vahvistui.

WoVo jatkaa etelän matkaansa sunnuntaina Huittisissa ja kohtaa tärkeässä pelissä LP-Vampulan. Sen paremmin joukkueen kapteeni ja parhaana palkittu Nelli Rantanen (tehot 10/+4) kuin päävalmentaja Teemu Mäkikyrökään eivät allekirjoittaneet ”väitettä”, että viikonlopun tähtäin on Huittisissa.

- Pelipäivä on pelipäivä ja jokainen peli oma juttunsa. Sunnuntaina odotan koko joukkueelta uhrautumista ja jokaisen pallon perään menoa, taistelua loppuun asti, ennakoi Rantanen.

- Tänään meidän pelimme ei ollut sitä, mitä meiltä voi odottaa, kärsimme tappion joka osa-alueella. Kun vastaanotto alkoi sakata, ei saatu kunnon hyökkäyspaikkoja ja vastassa oli lähes aina vähintään paritorjunta, availi Nelli Rantanen tappion taustoja.

Torjunnoissa LP Viesti oli vastustajaa parempi lukemin 11-7.

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö oli peliin selkeästi pettynyt.

- Muuta ei voi sanoa, ei oltu samalla tasolla kuin kolmessa aiemmassa pelissä, olivatkohan jalat vielä vähän yöjunassa, vireystila ei ollut parhaimmillaan.

- Ensimmäinen erä tavallaan lahjoitettiin vastustajalle, vaikka peli pääosin oli ok, LP Viesti pääsi 14 kertaa torjumaan meidän hyökkäystä. Jatkossa vastustaja paransi vielä peliään.

- Tästäkin huolimatta pelissä oli toki hyviäkin suorituksia. Nelli varmaankin ansaitsi meidän puolelta parhaan pelaajan palkintonsa, myös Janica Helenius pelasi riittävän hyvän pelin – kaikille muille jäikin sitten parannettavaa, tiivisti Mäkikyrö.

LP Viestin Noora Kosonen palkittiin joukkueensa parhaana (tehot 15/+12 ja 24 vastaanottoa 62 %:n tarkkuudella).

- Olihan meillä toki pitkä pelitauko takana, mutta saatiinpa vähän lepuuttaa itseämme ja paikattua vähän kolhuja. Tauko teki ensisijaisesti hyvää ja harjoittelukin on ollut täysipainoista.

- Tämä ottelu oli ihan hyvä jos unohdetaan tuo viimeisen erän lopun notkahdus. WoVo ei ollut ihan samalla tasolla kuin pari viikkoa sitten kotonaan.

- Ensi viikonloppuna on sitten kaksi peliä peräkkäisinä päivinä ja vieläpä samaa joukkuetta vastaan (LiigaPloki), sehän on kuin pelasi play off –sarjaa. Mennään niihin peleihin rennosti eikä ruveta jännittämään, ennakoi Noora Kosonen.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen piti parhaan asiana nousevaa suuntausta.

- Niin kauan kuin kentällä oli ns. ykköskokoonpano, peli parani koko ajan ja otetaan myös huomioon tuo kahden viikon pelitauko. Pilvi Kettusen ja Ella Elorannan sisääntulo myös onnistui.

- Joukkueena ei pelattu kovin tasaista ottelua: Nooran lisäksi Kertu Laak, Duda Rakic ja Viki Tuchashvili pelasivat hyvän pelin, muille jäi parantamisen varaa, arvioi Lemminkäinen.

- Ensi viikonlopun tuplapeli LiigaPlokia vastaan on ihan ok, play off –tahtia ja muutenkin olen tyytyväinen loppuohjelmaan (OrPo ja Pölkky vieraissa), saadaan runkosarjan loppuun kovia pelejä.

- Pelataan runkosarjan neljä viimeistä peliä ja katsotaan mistä asetelmista lähdetään pudotuspeleihin, tuumi LP Viestin päävalmentaja.

Otteluisäntä Silja Linen palkitsemat pelaajat: Noora Kosonen, LP Viesti ja Nelli Rantanen, WoVo.

LähiTapiolan pisteet
3 Laak LP Viesti
2 Kosonen LP Viesti
1 Rantanen WoVo

LP Viesti - WoVo Rovaniemi 3-0
25-21, 25-16, 25-17
LP Viesti: Kosonen 15/+12,Laak 11/+7, /+
WoVo Rovaniemi: Rantanen 10/+4,Sullivan 9/+6, /+
Katsojia: 617

Ottelutilasto

OrPo ei antanut taaskaan erääkään Jymylle

OrPon rutiini riitti puhtaaseen 3-0 25-18,25-18,25-23) -voittoon Nurmon Jymystä. Samalla OrPo vei kaikki runkosarjan kolme kohtaamista ilman erätappioita.

Jymy puolusti hyvin, mutta OrPo oli koko ajan vahvempi. Torjunnat OrPolle 5-4 ja ässät Jymylle 9-8.

Julia Niemi, Jymy:

- OrPo on kova joukkue ja se pelasi hyvän pelin. Emme saaneet puolustettua hyökkäyksiä. Pitää treenata paremmin.

Jessica Kosonen, OrPo:

- Meiltä tämä ei ollut loistava peli. Joukkeena puristettiin tuo tulos. Jymy puolusti todella hyvin, mutta saatiin paremmin kuolemaan pallo.

Kari Tuomela, Jymyn päävalmentaja:

- Meiltä kauden heikoin syöttöpeli. Abiristeilyt ja salien puute vaikutti, kun ei oikein päästy harjoitelemaan kunnolla. Kun saadaan peli kuntoon, pystymme haastamaan pudotuspeleissä. Toivottavasti siellä näkyy. Puolustuspeli on parantunut, kun sitä on harjoiteltu. OrPo oli tänään selvästi parempi.

Apostolos Oikonomou, OrPon päävalmentaja:

- Onnittelut pelaajille, 3-0 voitto ja on erittäin tärkeä voittaa tällaisia pelejä. Pelaajat seurasivat taktiikkaa, mutta ei oltu kuitenkaan parhaimmillamme. Pelajilla on hyviä ja huonoja päiviä. Täytyy olla tyytyväinen tähän, mutta nyt on keskityttävä huomiseen tärkeään peliin Pihtiputaalla.

Otteluisäntä Sinetti Säästöpankki valitsi ottelun parhaiksi Jymystä Julia Niemen ja OrPosta Saara Lepistön.

LähiTapiolan pisteet
3 Lepistö OrPo
2 Lemos OrPo
1 Kosonen OrPo

Oriveden Ponnistus - Nurmon Jymy 3-0
25-18, 25-18, 25-23
Oriveden Ponnistus: Lemos 11/+8,Kosonen 11/+1,Batista 10/+6
Nurmon Jymy: Hautamäki 13/+5,Vajdova 10/+-1,Friberg 7/+2
Katsojia: 328

Ottelutilasto

LiigaPlokin erien lopun omat virheet maksoivat voiton LP Kangasalalle

LiigaPloki ja LP Kangasala väänsivät täydet viisi erää ja vieraat veivät lopulta voiton 2-3 ( 23-25,25-19,25-27,25-22,9-15).

Ottelussa LiigaPloki johti ensimmäistä erää jo 21-17, mutta kovaan kevätkuntoon päässyt LP Kangasala tuli takaa ohi. Kotijoukkue sortui tekemään erän lopussa runsaasti hyökkäysvirheitä, joiden turvin LP nousi 25-23 erävoittoon.

Toisessa erässä molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi ja peli eteni tasoissa tilanteeseen 16-16, jonka jälkeen Plokin Nette Tuomisen aloitusvuorolla Alex Reidin johdolla LiigaPloki takoi selkeän erävoiton 25-19.

Kolmas erä oli jo monen mielestä jo pelattu LiigaPlokille. Selkeä 21-14 johto kuitui kuitenkin kasaan. Eräpallotilanteissa kotijoukkue sortui tekemään peräkkäisiä virheitä aloituksissa ja hyökkäyksissä. Alkupelissa vaisusti pelannut Kangasalan keskari Jessica Wagner heräsi hyökkäämään ja torjumaan. LP ykköstykki kanadalainen Danielle Brisebois ( 30/+13) sai kaivattua apuvoimaa erävoiton saamisessa.

Neljännessä kotijoukkue pelasi vähemmillä virheillä voittaen erän 25-22. LP Kangasala tuli erän lopussa vahvasti haastamaan, mutta Plokin Alex Reid hurjat pelitehot 8/+8 käänsivät sen LiigaPlokille.

Viidennessä erässä Kangasala onnistui pelaajavaihtojen myötä. Päävalmentaja Kai Stenius otti aluksi vaihtopenkiltä Jutta Riikosen, jonka aloituksilla LP siirsi vieraat 6-3 johtoon. Erän lopussa Taija Tikka onnistui tekemään kolme peräkkäistä aloitusässää. Kotijoukkue joutui taipumaan Kangasalalle 9-15.

LiigaPlokin saama piste varmisti runkosarjan viidennen sija . Pudotuspelissä vastustajaksi tulee runkosarjan nelonen. Mikä joukkue se on? Se selviää kahden viikon päästä.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Tänään hävittiin peli syöttöpelissä sekä huonolla pelillä hävittyjien erien lopussa. LP Kangasala pelasi hyvin. Tilastojen mukaan tämä oli tasainen peli. Tänään pallo ei pomppinut meille.

Kai Steninus, LP Kangasala:

- Tänään oli hyvää peliä, viidennen erän pelaajavaihdot onnistuivat. Me pelaamme kuin playoffeja, emme haluta hävitä yhtään peliä. HPK voitosta lähtien meidän pelissä on ollut positiivinen pallo pelissä.

Anniina Matalamäki, Liigaploki:

- Omia syöttövirheitä tuli liikaa. Erien loput olivat meille tänään vaikeita.

Emilia Sipilä, LP Kangasala:

- Joukkuepelaaminen on parantunut. Jokainen pelaaja tekee asiat mitä on suunniteltu tehtäväksi

Palkitut: LiigaPloki: Finley , LP Kangasala Brisebois

LähiTapiolan pisteet
3 Brisebois LP Kangasala
2 Sipilä LP Kangasala
1 Finley LiigaPloki

LiigaPloki - LP Kangasala 2-3
23-25, 25-19, 25-27, 25-22, 9-15
LiigaPloki: Reid 29/+21,Finley 22/+13,Hardy 13/+7
LP Kangasala: Brisebois 30/+11,Wagner 13/+11,Hurskainen 10/+5
Katsojia: 320

Ottelutilasto

Kuvat:
Sinikka Makkonen / LP Viesti
Veli-Jussi Lietsala / OrPo

  Takaisin