Seuraa meitä somessa:

Kertu Laak LP Viestin hakkuriksi - 7 sopimusta julki

27.04.2017

Lentopallon suomenmestari ja Suomen Cupin voittaja LP Viesti on julkistanut tukun pelaajasopimuksia, uutena nimenä Viron maajoukkuehakkuri Kertu Laak.

Joukkueessa jatkavat 1-vuotisilla sopimuksilla Elina Käsnänen, Pilvi Kettunen, Ella Eloranta ja Saana Lindgren. Anna Czakanin ja Tuuli Kukkosen sopimukset ovat 2-vuotisia.

Uusi pelaaja on 2-vuotisella sopimuksella virolainen Kertu Laak. Hakkurin roolissa viihtyvä maajoukkuepelaaja Laak siirtyy Saloon Virosta Kohila VK:n joukkueesta.

LP Viesti on jo aiemmin tiedottanut Viktoriia Tuchashvilin ja Iida Murron sopimuksista. Nyt julkistettujen sopimusten myötä LP Viestissä on yhdeksän sopimuspelaajaa.

Mestaruusliigan ja Suomen Cupin lisäksi LP Viesti pohtii myös osallistumista Mestarien liigaan suurellakin mielenkiinnolla, mutta asia ei ole vielä varma.

LP Viestin päävalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen: ”Varmaan seurahistorian paras sopimustilanne tähän vuodenaikaan. Monta jatkosopimusta tehty, ja hyvä ettei vaihtuvuus ole kovin suurta. Hyvä kausi ja hyvähenkinen joukkue, joten mukava jatkaa tällä porukalla. Muutaman viime kauden pelaajan kanssa neuvottelemme edelleen, ja ihan hyvältä näyttää.

Jokainen näki Annan kehittymisen menneellä kaudella. Tärkeässä roolissa pudotuspeleissä, oli mielestäni finaalien paras suomalainen keskipelaaja, ja valittiin huhtikuun tähdistöön ja maajoukkueeseen. Vielä haastavampi ensi kausi kuitenkin edessä, koska on enemmän odotuksia. Anna on varmaan ensi kaudella aloitusseitsikossa, ainakin sellainen on suunnitelmissa.

Saana oli jonkin verran jo mukana tänä vuonna liigajoukkueessa ja oli 1-sarjassa (Salon Viesti) tehokas. On luonnollinen askel tulla meidän joukkueeseen. Hän tulee myös pelaamaan 1-sarjaa, ja siellä yleispelaajana kun meillä taas hakkurina. On tärkeää olla monipuolinen pelaaja, jos haluaa ulkomaillekin myöhemmin.

Kertua olen seurannut pari vuotta, ja ollaan pelattu häntä vastaankin. Suomeen on helppo tulla, ja viime kesänä hän oli viikon verran meidän harjoituksissa. Erittäin lupaava pelaaja, ja olen nähnyt muutaman maajoukkuepelin ja Mestarien liigan pelin häneltä. Tilastojenkin mukaan erittäin hyvä pelaaja. Pitää kuitenkin muistaa, että hän on vasta 19-vuotias. Varmaan tulee paljon peliaikaa.”

Anna Czakan: ”Kaksi vuotta olen saanut treenata hyvien keskipelaajien kanssa, ja se kehittää väkisinkin. Lisäksi täällä on hyvät puitteet. Nadja (lopettamisesta ilmoittanut Nadezcha Gokshstein) on antanut koko ajan pieniä hyviä neuvoja. Itsevarmuutta on tullut lisää, ja samaan suuntaan jatketaan ehdottomasti.”

Saana Lindgren: ”Viime kaudella menin liigan ja 1-sarjan väliä, ja olen kyllä mennyt eteenpäin ja etenkin 1-sarjassa tuli paljon peliaikaa. Tärkeää että sai sitä peliaikaa. Odotan kehittyväni lisää.”

Kertu Laak: ”Viime kesän harjoitusviikko täällä oli oikein hyvä ja tutustuin iloisiin pelaajiin. Harjoitukset motivoivat minua. Halusin ensimmäisen kauden ulkomailla olevan ikään kuin turvallinen valinta, ja että voin kehittyä pelaajana. Minulla oli muitakin vaihtoehtoja. Tiesin mitä täällä tapahtuu, ja Anu (LP Viestissä pelannut virolainen Anu Ennok) kertoi paljon hyviä asioita Salosta. Tämä on iso askel minulle. Virossa ja Baltian liigassa on ehkä kolme huippujoukkuetta, mutta Suomessa taso on paljon kovempi.”

Peeter Vahtra, kuusi vuotta Laakia valmentanut ja entinen Suomen maajoukkueenkin valmentaja: ”Kertu on yksi lahjakkaimmista pelaajista Virossa naisten puolella kautta aikojen. Hän on erittäin nopea oppimaan uusia asioita, ja on päässyt nuoresta lähtien usein pelaamaan ja harjoittelemaan itseään vanhempien kanssa, joka on myös auttanut kehittymisessä. Monipuolinen ja taitava pelaaja, josta kertoo sekin, että on maajoukkuetasolla pelannut sekä passarina että hakkurina. Olen todella tyytyväinen, että Kertu pääsee ottamaan ensimmäiset askeleet ulkomailla LP Viestissä, jonka kanssa olemme tehneet monta vuotta hyvää yhteistyötä. LP Viesti on mielestäni hyvä vaihtoehto tähän paikkaan, ja on myös välietappi päästä myöhemmin vielä kovempiin sarjoihin.”

Uuden pelaajan Kertu Laakin tiedot tiivistetysti:
188 cm, s. 21.2.1998 Tallinna.
Kasvattajaseura Kohila VK.
4 Viron mestaruutta, 2 Viron cup-mestaruutta, 3 Baltian liigan mestaruutta, 31 maaottelua.
Päättyneellä kaudella Kohila VK:ssa Laak pelasi mm. Mestarien liigan 1. ja 2. kierroksella, ja teki niissä huimat tehot 77/+48. Hänellä on myös lukuisia kauden ja kuukauden pelaaja titteleitä Viron ja Baltian sarjoissa.​

  Takaisin