Kolmetuntinen LiigaPlokille - kolme-eräinen LP Kangasalle

16.10.2016

Naisten Mestaruusliigan sunnuntai tarjosi kolmetuntisen näytöksen Pihtiputaalla ja lähes 2000 katsojan edessä Porissa pelatun ottelun.

LP Kangasala kaatoi LP-Vampulan Porissa

LP Kangasala avasi naisten Mestaruusliigan Virginie de Carnen valmennuksessa 0-3 (29-31, 16-25, 19-25) -voitolla Porin Isomäen jäähallissa LP-Vampulasta yli 1800 katsojan edessä YLE:n TV-ottelussa.

LP-Vampula Huittinen ei toipunut jatkopisteille menneen ensimmäisen erän tappiosta vaan joutui myöntämään Kangasalan paremmaksi kahdessa seuraavassakin erässä. Huikea lentopallotapahtuma keräsi paikalle ison määrän katsojia jo naisten otteluun 1850, joka pelattiin ennen Valepan ja Hurrikaanin keskinäistä kamppailua.

LP Kangasala hyökkäsi vahvemmin (45%-36%). Hanna Salomäki nousi joukkueen parhaaksi pistenaiseksi (12/+2), kun taas Roosa Laakkonen pelasi keskellä hienoilla tehoilla (12/+10, hyökkäys 82%). 16-vuotias Jutta Riikonen debytoi liigassa LP Kangasalan hakkurina hyvillä ottein (7/+3).

LP-Vampulasta senegalilainen Binetou Sow sai kasaan 16/+7, mutta muiden laitapelaajien tehot (hyök 9/35) jäivät alhaisiksi.

LP-Vampulan parhaana pelaajana otteluisäntänä toiminut Survosen Konepaja palkitsi Binetou Sow:n ja vuerasjoukkueesta palkittiin passari Jovana Gigogic.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- Olisihan tämä paremminkin voinut mennä. Syöttö-vastaanotto hävittiin tänään, nehän pitkälti määrittää pelin lopputuloksen nyyisin ja niin tänäänkin. Trendi oli laskeva vastaanotossa pelin edetessä. Tietyt rotaatiot jumittaa edelleen pahasti. Kauden eka peli, tästä lähdetään pitkää kautta etenemään.

Virginie de Carne, LP Kangasala:

- Olen ylpeä joukkueesta, he tekivät tänään hyvää työtä. Pysyimme hyvin pelisuunnitelmassa. Olen iloinen pelaajieni ja seuran puolesta. Tie on pitkä ja meidän tarvitsee jatkaa kovaa työntekoa ja kehittymistä joka saralla. Tänään oli hyvä päivä, huomenna keskitymme seuraaviin askeliin eteenpäin.

LiigaPloki vei kolmetuntisen jännitysnäytelmän

LiigaPloki ja Oriveden Ponnistus ottivat toisistaan mittaa täydet kolme tuntia sunnuntai-iltana Pihtiputaalla. Lopulta Tamara Kmezic löi voittopisteen viidennen erän jatkopalloilla, kun loppunumeroiksi muodostuivat 3-2 (29-27, 22-25, 25-19, 23-25, 19-17),

LiigaPlokilla oli kaikkiaan neljä ottelupalloa ja välissä OrPokin pääsi kokeilemaan kertaalleen (14-15) pelin katkaisua. LiigaPlokin johto oli päätöserässä jo 13-6, mutta OrPo nousi vielä huikeasti peliin mukaan ja ottelupalloon.

LiigaPlokin ulkolaistrio Kmezic-Field-Washington keräsi tasaisesti komean saldon 63/+36. Kotimaisista Vilma Ruuska oli tärkeässä roolissa toisena yleispelaajana ja Eveliina Koljonen passarina.

OrPon yhdysvaltalaispelaajista Janisa Johnson alkoi päästä peliin kiinni tehden kentän korkeimman pistemäärän 24/+11. Oriveden epäonni ulkomaalaisten osalta kuitenkin jatkui: Johnson loukkasi jalkansa ottelun viimeisessä pallossa. Edellinen jenkkipeluri loukkaantui pahoin (kausi ohi) vain reilu viikko sitten harjoituspelissä. Liigadebytantti Saara Holm keräsi pisteet 13/+1.

LiigaPloki ja Oriveden Ponnistus ottivat toisistaan mittaa täydet kolme tuntia sunnuntai-iltana Pihtiputaalla. Lopulta kotijoukkueen hakkuri Tamara Kmezic löi voittopisteen viidennen erän jatkopalloilla, kun loppunumeroiksi muodostuivat 3-2 (29-27, 22-25, 25-19, 23-25, 19-17). Toisen voittonsa ansiosta LiigaPloki siirtyi Mestaruusliigan kärkeen. Tosin osa joukkueista ei ole vielä aloittanut sarjakauttansa.

Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen kuten jo syksyn aiemmat pelatut harjoituspelitkin

Molemmat joukkueet olivat alussa hermostuneita, OrPo sai kuitenkin paremmin pelijuonesta kiinni, eteenkin heidän kovapomppuinen yleispelaajansa Janisa Johnson oli tehokkaana verkolla. Kuitenkin heidän 13-9 karkumatkansa hiipui kotijoukkueen parantaessa hyökkäyspeliänsä. LiigaPlokin hakkuri Tamara Kmezic ja keskipelaaja Elizabeth Field takoivat kotijoukkueen 14-13 johtoon tekniselle aikalisälle mentäessä. Loppupeli oli tasaista ja kovaa yritystä. Loppujen lopuksi LiigaPlokille nappasi ensimmäinen erän niukasti jatkopalloilla 29-27.

Toiseen erään OrPon peli lähti heti toimimaan, kokenut passari Maria Tuominen sai joukkueensa syttymään. Keskipelaaja Saara Lepistö teki vahvaa työtä verkolla että aloitusruudussa. LiigaPlokin pelissä oli suvantovaihe, edellisen erän aktiivisuus puuttui ja peli meni välillä näpertelyksi. Tilanteessa 5-9 päävalmentaja Jukka Koskinen vaihtoi passari Eveliina Koljosen tilanne Julia Niemen, joka pelasi nyt ensimmäiset hetket liigassa passarina, edellisen päivän Pieksämäki pelissä kävi aloitusruudussa. Hetkittäin kotijoukkue ahdisti OrPoa, mutta todellinen haaste jäi tekemättä.

Pitkän tauon jälkeen LiigaPloki tuli peliin aktiivisena. Kmezicin aloitusvuorolla se karkasi 6-0 johtoon, eikä OrPon päävalmentajan Satu Natusen pelaajavaihdot auttaneet. LiigaPlokin passarina jatkoi Julia Niemi. Hän löysi yleispelaaja Debrece Washingtonista ja Vilma Ruuskasta tehoja passiensa tappamiseen.

Neljännessä erässä mentiin kotijoukkueen tahtiin. Näytti jo siltä,että LiigaPloki nappaisi kaikki kolme pistettä ottelusta. Selkeä 14-9 johto kääntyi Eveliina Smolanderin aloitusvuorolla, hänen hyvät aloituksensa seurauksena Plokin hyökkäyspeli hyytyi ja vastaavasti OrPon jenkkikaksikko Johnson ja vasta torstaina tullut hakkuri Malina Terrell käänsivät erän vieraille. Kotijoukkueen peli sakkasi viime hetkillä.

Ratkasevassa viidennessä erässä LiigaPloki karkasi Washingtonin ja Ruuskan aloitusvuoroilla jo 13-6 johtoon, mutta OrPo ei luovuttanut. Se nousi Maria Tuomisen hyvien aloitusten siivittämänä tilanteeseen 12-13, kunnes Vilma Ruuska jysäytti erä-ja ottelupallon LiigaPlokille.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- 5 pisteen viikonloppuun olen tyytyväinen, vaikka kuusi oli tavoite. Syöttövirheitä tuli meille tänään liikaa ( 20 kpl), Field oli tosi hyvä tänääkin. Myös yleispelaajat onnistuivat vastaanotossa. Meillä on hyvät vaihtoehdot passareista. Tänään oli kovempi vastus kuin eilen. Tänään tuntui mukavalta olla Pihtipudas-Salissa kuin aikaisempina vuosina, jolloin olin vierasjoukkueen mukana.

Satu Natunen, OrPo:

- Tänään oli hyvä taistelu, vaikka tämä joukkue on ollut kasassa vasta muutaman päivän, Kesällä tehty työ näkyy kotimaisten pelaajien tekemisessä, ulkomaalaisten loukkaantumiset ovat haastavia joukkueen pelinrakentamisen kannalta. Onnittelut LiigaPlokille voitosta.

Elizabeth Field, LiigaPloki:

- Olen onnellinen meidän voitosta. Tänään oli kova taistelu, jossa oli pienet erot joukkueiden välillä.

Maria Tuominen, OrPo:

- Eilisestä HPK pelistä parannettin. Pienistä asioista jäi voitto saamatta, Ploki ansaitsi sen. Ulkomaalaisten loukkaantumisiin ei voi vaikuttaa. Pelaaminen on vain haasteellisempaa.