Seuraa meitä somessa:

Kotivoittojen liigakeskiviikko

11.01.2017

Kaikki keskiviikon neljä miesten liigaottelua päättyivät ennakkosuosikkeina otteluun lähteiden kotijoukkueiden voittoon.


ETTA voitokas kotisalissaan


Lentopalloseura ETTA palasi kotisaliinsa Oulun Urheilutalolle keskiviikkona joensuulaista Liiga-Rientoa vastaan pelatussa ottelussa. Kotijoukkue otti kolmen pisteen voiton 3-1 (25-20, 17-25, 25-17, 25-20) -erälukemin. Tappio oli Liiga-Riennolle 12:s perättäinen liigassa. ETTA hallitsi lähes koko ottelua suvereenisti. Vain toisessa erässä oululaisten totuttua nopeampi hyökkäyspeli ei toiminut ja Riento vei erän nimiinsä. Passari Jussi Mäkisen tulo kentälle kuitenkin auttoi kahden erän jälkeen ja loppu peli oli kotijoukkueen hallintaa.

Riento pelasi jälleen ottelun alun hyvin mutta kahden erän jälkeen valmentaja Jani Säisä joutui seuraamaan otteiden hiipumista.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin hyvin hyökännyt Joonas Jokela, joka otti myös otteluun neljä torjuntaa. Myös Markus Väisäsen syöttöputket olivat osaltaan ratkaisemassa ottelua. Vierailta parhaana palkittiin yleispelaajan paikalta toiseen erään hakkuriksi siirtynyt Joni Savimäki. Myös Ville Louhela aiheutti ajoittain päänvaivaa ETTA:n torjunnalle hyvillä hyökkäyksillään. Keskitorjuja Fred Musoni pelasi jälleen lähes virheettömän pelin ja saikin ainoana ulkomaalaisvahvistuksena kiitosta Säisältä ottelun päätyttyä. Jani Säisä, Liiga-Riento:

- Saatiin ensimmäisessä erässä palloja, mihin haluttiin mutta ei saatu yhtään puolustusta 1-paikalta. Vaihdoin hakkurin juuri puolustuksen takia ja toisessa erässä se paranikin. Meidän torjunta-puolustuspeli ei tällä hetkellä riitä. ETTA pelaa fiksusti vaikeita palloja vastustajalle ja hakkuri Jokela oli tänään hyvä. Vahvistuksista Fred on ollut loistava joka ilta mutta kahden muun kanssa on tällä hetkellä paljon ongelmia.
Joni Savimäki, Liiga-Riento:

- Me pelataan hyviä pätkiä mutta yleensä pitkän tauon jälkeen jotain tapahtuu ja tulee kunnolla turpaan. Aika tutut fiilikset tällä hetkellä, kun tämä ei todellakaan ollut ensimmäinen kerta. Me ei pysytä taktiikassa pelin edetessä ja porukka alkaa sooloilemaan. Ei tänne huvittaisi ajella koko päivää ja pelata ilman mitään palkintoa. Olli Kuoksa, ETTA:

- Olemme nyt harjoitelleet paljon nopeampaa hyökkäyspeliä ja se ei toiminut kahdessa ensimmäisessä erässä. Passirytmit olivat väärät mutta Jussi Mäkisen tulo kentälle auttoi siihen tänään. Ei Haapakosken Nikonkaan passit huonoja olleet mutta yhteistyö hyökkääjien kanssa ei vielä toiminut. Hyökkääminen vaikeutti tänään hommia mutta muuten ihan hyvä esitys. Pelaamme tällä hetkellä ymmärrettävästi paremmin kotona, koska nuoret kaverimme pelaavat ensimmäistä kautta Mestaruusliigassa ja kaikki vierassalit ovat uusia paikkoja. Kaikki kuitenkin näkevät millainen potentiaali esimerkiksi Jokelassa ja Ronkaisessa on.
Joonas Jokela, ETTA:

- Vanhan sanonnan mukaan on mukavampi voittaa kuin hävitä. Pelattiin ihan hyvä peli toista erää lukuun ottamatta. Omaan peliin olen aika tyytyväinen vaikka virheitä tuli muutama liikaa hyökkäyksessä ja torjunnassa.

LähiTapiolan pisteet
3 Jokela ETTA
2 Hakala ETTA
1 Louhela Riento

Etta - Liiga-Riento 3-1
25-20, 17-25, 25-17, 25-20
Etta: J. Jokela 26/+17,A. Hakala 17/+11,M. Kaurto 13/+6
Liiga-Riento: J. Savimäki 17/+11,V. Louhela 15/+3,F. Musoni 10/+9
Katsojia: 413

Ottelutilasto

Team Lakkapää voitti vierasvoitottoman LEKA Volleyn keskeltä

Team Lakkapään keskipelaajien Robert Walshin ja Andre Brownin 32/+26 lisättynä hakkuri Fredrik Gustavssonin 23/+13 saaliiseen oli avaisnasemassa rovaniemeläisten voitossa LEKA Volleysta.

Kuopiolaisten voittotili jäi kauden yhdeksännessäkin vieraspelissä niukasti avaamatta Lakkapään voitettua erin 3-2 (25-20, 18-25, 20-25, 26-24, 15-13).

LEKA kävi lähellä jo täyttä pistesaalista neljännessä erässä päästyään tasalukemiin 24-24. Kaksi Robert Walshin hyökkäyspistettä vei kuitenkin pelin viidenteen erään, jonka kotijoukkue ratkaisi neljännellä ottelupallolla.

Ottelun kulku oli joukkueiden aloitussyötön ja vastaanoton mukaista. Alussa Lakkapää oli niskan päällä, mutta kun Leka paransi syöttöään, oli Lakkapää vaikeuksissa, mutta pelin loppua kohden Lakkapään aloitussyötöt nostivat sen lopulta otteluvoittoon.

Lakkapää käytti ottelussa lähes koko rosteriaan, kun avauksen yleispelaajat Lemola ja Voth vaihtuivat loppupelissä Palokankaaseen ja Mäkiseen. Lakkapään avaus oli Toivola, Lemola, Brown, Gustavsson, Voth, Walsh, liberona Or ja Lekan Lehtonen, Kasamplis, Helenius, Porkka, Kaislasalo, Karinen, liberona Silventoinen.

Miikka Lemola siivitti aloitussyötöillään Lakkapään ensimmäisen erän voittoon. Heti erän alkuun kaksi ässäsyöttöä ja teknisen aikalisän jälkeen tilanteesta 14-12 Lemola viihtyi syöttöruudussa 18-12 johtoasemaan asti. Muutoin ensimmäistä erää sävyttivät runsaat hyökkäysvirheet molemmilla joukkueilla. Lakkapää syötti erässä neljä ässää Lekan nollaa vastaan.

Lekan Eeli Karinen otti heti toisen erän alkuun kolme torjuntapistettä, joiden avulla Leka meni jo 3-8 johtoon. Lakkapää nousi 10-9 johtoon Gustavssonin ja Vothin aloitussyöttöjen ansiosta, mutta sen jälkeen Leka onnistui murtamaan Lakkapään vastaanoton ja meni lopulta menojaan voittaen erän 25-18. Leka syötti toisessa erässä viisi ässää Lakkapään yhtä vastaan.

Kolmannessa erässä Leka jatkoi pahojen aloitussyöttöjen kanssa Lakkapään vastaanoton murjomista. Lakkapää vaihtoi passaria tilanteessa 3-7 ja se kavensikin tilanteeksi 8-10. Lekan passari Kasampalis syötti Lekan 8-14 karkumatkalle, jota Lakkapää ei saanut kurottua enää kiinni.

Neljäs alkoi Kasampaliksen vaikeilla syötöillä, jotka veivät Lekan jo 0-3 johtoon. Tämän jälkeen Lakkapää nousi mukaan peliin ja erää pelattiin tasaisena ja hyvin jännittävänä kunnes Dosanhj syötti Lakkapään 19-16 karkumatkalle. Lakkapää johti erää jo 23-19, mutta Leka nousi Heleniuksen syöttöjen avulla aivan iholle, kunnes kentälle palannut Palokangas iski vaikeasta syötöstä Lakkapäälle helpottavan erävoiton 26-24 ja yhden sarjapisteen.

Viides erä oli alusta alkaen tasaista side-out peliä. Lekan Helenius teki hyökkäysvirheen tilanteessa 7-6, joka antoi kahden pisteen edun Lakkapäälle. Arash Dosanhj syötti ässällään ja toisella vaikealla Lakkapään 11-7 johtoon. Lakkapää johti 14-11, mutta Karisen syöttäessä ja Heleniuksen päättäessä Leka tuli Lakkapään iholle 14-13. Erän päätti lopulta Lakkapäälle passari Dosanhjin omalla ratkaisulla.
Voitto oli Lakkapään toinen peräkkäin ja nosti sen sarjassa Loimun kahdeksannelle sijalle

Jukka Lehtonen, LEKA Volley:

- Ailahteleva peli, lopussa Lakkapää paransi ikävästi. Vastaanotto vähän notkahti Dosanjhin syöttövuoroilla. Pienten erojen peli.

Jere Mäkinen, Lakkapää:

- Välillä tuli huonompia hetkiä, mutta sieltä noustiin lopulta. Tunnetta ja draivia tarvitaan peliin ja tänään sitä saatiin. Vastaanotto/hyökkäyspelimme toimi mukavasti.

Tapio Nissi, LEKA Volley:

- Toivolan passeihin päästiin hyvin kiinni, mutta Dosanjhin passipeli ja etenkin syötöt olivat myrkkyä tänään. Päät painuvat yhä liian helposti, mutta minusta positiivinen peli. 3-2 vieraskentällä on kelpo suoritus. Uusi passari pääsee yhä paremmin mukaan joukkueeseen.

Henri Tuomi, Lakkapää:

- Pari loukkaantunutta yp:tä ja kuumeinen libero lähtökohtina, taisteluvoitto ehdottomasti. Voittaminen on tärkeintä tällä hetkellä, tyylillä ei väliä. Keskipelaajat takoivat 32 pistettä, sieltä voitettiin.

LähiTapiolan pisteet
3 Kaislasalo LEKA
2 Gustavsson Lakkapää
1 Brown Lakkapää

Team Lakkapää - LEKA Volley 3-2
25-20, 18-25, 20-25, 26-24, 15-13
Team Lakkapää: Gustavsson 23/+13, Brown 19/+16, Walsh 13/+10
LEKA Volley: Kaislasalo 32/+21, Helenius 22/+12, Porkka 9/+5
Katsojia: 612

Ottelutilasto

Ducksin haastaminen jäi Loimaalla vaisuksi

Hurrikaani-Loimaa ei antanut Vantaa Ducksille yllätysmahdollisuuksia takoessaan kirjoihin lukemat 3-0 (25-19, 25-16, 25-19).

Eemeli Kouki nousi kotijoukkueen ykköspelaajaksi tehoin 17/+13 yli 60 prosentin hyökkäystehoin. Matti Oivanen (14/+12) oli kova keskellä neljän torjunnan ja 80 % tehoilla.

Hurrikaani-Loimaa aloitti ottelun vahvasti. Mikko Oivanen vei ässällään kotijoukkueen jo 3-0 -johtoon ässällä. Hurrikaani jatkoi vahvasti pakottaen Vantaan Ducksit käyttämään ensimmäisen aikalisänsä jo 12-8 -tilanteessa. Kotijoukkue eteni kentälle päässeen keskitorjuja Karri Kutinlahden kolmen pisteen syöttövuorolla jo 13-9 -johtoon. Teknisen aikalisän jälkeen kotijoukkueen tahti kiihtyi eikä Ducks enää pysynyt kyydissä. Lopulta avauserä Hurrikaanille selvin 25-19 -lukemin. Yleispelaaja Eemeli Kouki teki kuusi pistettä avauserässä ollen vahvasti esillä.

Hurrikaani aloitti toisen erän vielä ensimmäistäkin erää vahvemmin karkaamalla 6-2 -johtoon Mikko Oivasen syöttövuorolla. Ennen erän teknistä aikalisää Ismo Tuominen vaihtoi joukkueensa hakkuria, kun Karl Külaots sai tehdä tilaa Antti Vallinille. Vantaan Ducksilta Toni Kankaanpää sai paljon passeja, mutta tappoprosentti oli melko alhainen. Tekniselle aikalisälle Hurrikaani eteni 14-6 -johdossa. Toisen erän lopulla Hurrikaani kierrätti pelaajiaan. Mm. Passari Akseli Haltia ja yleispelaaja Johannes Laine pääsivät kentälle, ja suoriutuivatkin todella hyvin. Toinen erä 25-16 -lukemin kotijoukkueelle.

Kolmas erä oli tasainen aina tekniselle aikalisälle asti. Tuossa vaiheessa Mikko Oivanen tuli syöttämään kaksi ässä putkeen ja vei Hurrikaanin aina 15-12 johtoon. Vantaa Ducks ei tästä enää noussut vaan taipui selvästi 25-19 -lukemin kolmannessa erässä häviten ottelun lopulta selvin 3-0 -lukemin.



Toni Kankaanpää, Ducks:

- Kaksi ensimmäistä erää pelattiin heikosti ja kolmas vähän paremmin. Suurin ero tuli siitä, kun ei uskallettu aidosti pelata nimekkäämpää joukkuetta vastaan. Tämä on tainnut täällä tapahtua joskus aiemminkin.

Eemli Kouki, Hurrikaani:

- Oma pelaaminen tuntuu tosi hyvältä. Arki rullaa hyvin ja on tuntunut, että on tosi hyvässä kunnossa nyt, vaikka pelejä onkin paljon ja matkustellaan. Tilastoja, kun katsoo, niin olimme kaikilla osa-alueilla oikeastaan edellä vastustajaa. Erityisen tyytyväinen olen meidän syöttöpeliin, vaikka ässiä ei tehtykään jumalatonta määrää, niin sillä päästiin vastustajan vastaanottoon hyvin kiinni. Syöttö auttoi meidät tänään voittoon.

Ismo Tuominen, Ducks:

- Pudotuspelit olivat meidän tavoite, kun kauteen lähdettiin. Pojat ovat tehneet hyvin töitä ja meillä on hyvä henkinen sakki. Tänään se olisi voinut näkyä toki paremmin kentällä. Tarkoitus oli pelata ns. fiksua lentopalloa. Ehkä viimeinen erä oli jo vähän sinne päin. Oli tarkoitus pistää Hurrikaani töihin, mutta onnistuimme siinä vasta viimeisessä erässä.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:
- Hyvä syöttöpäivä tänään. Varmaa syöttämistä. Kolmanteen erään vain pari ässää, mutta iso kasa vastapalloja, joita oli helppo lätkiä kenttään. Toisessa erässä jokainen vastaanotto-hyökkäys tuotti meille pinnan. Kolmannessa erässä kaveri aloitti hyvin, mutta sitten päästiin syötöllä kiinni.

LähiTapiolan pisteet
3 Kouki Hurrikaani
2 Mi.Oivanen Hurrikaani
1 Peacock Hurrikaani

Hurrikaani Loimaa - Vantaa Ducks 3-0
25-19, 25-16, 25-19
Hurrikaani Loimaa: Kouki 17/+13,Oivanen Ma 14/+12,Oivanen Mi 10/+2
Vantaa Ducks: Kankaanpää 15/+8,Miro M. 11/+4,Szabo 6/+6
Katsojia: 648

Kuvat

Ottelutilasto

VaLePa pesi kasvonsa Tiikereiden kustannuksella

Edellisottelun tappiostaan sisuuntunut VaLePa halusi näyttää osaamistaan viime vuoden finaaliuusinnassa ja pesikin kasvojaan 3-1 (19-25, 25-20, 25-18, 25-19) -voitollaan Tiikreistä keskiviikkoiltana.

Urpo Sivula oli kotijoukkueen tehomies (27/+18). Peetu Mäkinen otti toisen yleispelaajan paikan Timo Jokisen huilatessa edellisessä pelissä tulleen vamman takia. Mäkinen teki 9/+1.

Tiikereistä hakkuri Antti Ropponen olisi ansainnut enemmänkin vastuuta maajoukkuehakkurin tehtyä 16/+12.

Sami Kurttila, Valepan päävalmentaja

- Kasvojen pesun paikka sunnuntain Lakkapää tappion jälkeen. Joukkueen kanssa käytiin aikaisemmat pari peliä kunnolla läpi. Hyvä kenraali ennen kuin maanantaina lähdetään kohti Tanskaa. Nyt ensimmäisen kerran tällä kaudella hieman herkistellään tanskalaisia vastaan. Ensimmäisessä erässä puolustus ei toiminut lainkaan mutta saatiin nousujohteinen peli. Meidän hyppysyöttö miehet pystyvät hyvänä päivänä haastamaan kenet tahansa. Timo Jokisen poissaolo näkyi Urpo Sivulan passimäärässä, plussana vielä viisi torjuntaa. Keskimiehetkin saatiin pelin edetessä hyvin mukaan ja se on tärkeä osa-alue jolla sidotaan vastustajan torjujaa keskelle.

Jukka Mäkihannu, Tiikereiden päävalmentaja

- Eka kerta itsellä Vexve Areenalle, hieno tapahtuma. Saatiin muutamia pitkä palloja mistä yleisö varmasti tykkäsi. Valepa paransi syöttöään ja jouduttiin vastaanotossa hankaluuksiin. Hyökkäys huononi pelin edetessä ja kaveri kaivoi palloja hyvin. Meidän liberolla Dennis Del Vallella oli hankalaa leijasyöttöjen kanssa. Hakkuri Antti Ropposelta hyvä peli tänään, ehkä olisi voinut olla isompikin rooli.

LähiTapiolan pisteet
3 Sivula VaLePa
2 Herrera Tiikerit
1 Esko VaLePa

VaLePa - Kokkolan Tiikerit 3-1
19-25, 25-20, 25-18, 25-19
VaLePa: Sivula 27/+18, Carmody 10/+7, Kunnari 10/+3
Kokkolan Tiikerit: Ropponen 16/+12, Hunt 15/+3, Herrera 10/+5

Ottelutilasto

Kuvat:
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Hannu Moilanen / VaLePa

  Takaisin